自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:lumijuli 的帖子

明明好地地,重plan 出年搬,點解吾繼續上下格床?俾佢一句攪到咁煩,我吾會理佢!

子爵府

回覆:唔夠位訓地下, 男仔訓定女仔訓?

好啦, 多謝各位的意見。

似乎老人家係因重男輕女所以先反對。。
噤我估都有方法對付。

而現在的安排, 就是仔訓地下女訓床, 全家人都滿意, 大家的提議, 有d以前都試過架啦, 總有人不滿, 再三調節下先係現在噤。

至於拆床, 老人家的意見 is not one and only one reason. 我老公話, 阿女朝朝早半睡半醒噤爬落床都好危險, 阿仔爬左上去落唔返黎又危險, 房間隔又差, 等等都有唔同因素。 我指出老人家唔喜歡上下床黎, 係因為老人家好似樣樣都唔滿意, 我想猜想下其中因由姐。。。
p.s.其實我自己都沒床, 放兩張床褥疊在地上咋。。。

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:為甚麼大家的重點都在拆上下格床....我反

原帖由 lumijuli 於 14-10-30 發表
為甚麼大家的重點都在拆上下格床....

我反對過, 我老公堅持要拆架.... (我老公被人哦左 ...
既然你覺得瞓地下冇所謂,咁又上嚟問?

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:超級特務 的帖子

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

水晶宮

根本原本咁樣就無問題~ 有d野唔合理 唔駛聽。

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛

俾著我真係啋佢都傻......拆床......

伯爵府

回覆:唔夠位訓地下, 男仔訓定女仔訓?

成個arrangement 都唔合理
不如: 媽咪+女兒瞓大床 ,仔+爸爸就另一間房,自選床或者地下
又或者
仔+爸爸瞓大床 ,媽咪+女女就另外一間房

男爵府

引用:Quote:原帖由 lumijuli 於 14-10-30 發表為

原帖由 180 於 14-10-30 發表
既然你覺得瞓地下冇所謂,咁又上嚟問?
咪係

首頁

尾頁

跳至