婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 14-10-30 發表佢

原帖由 做個靚太 於 14-10-30 發表
我成日都讚我老公架!
我仲會同朋友講:迫個老婆同自己阿媽夾硬一齊嘅男人一定係傻仔或蠢仔,因為最後,佢 ...
最幣我c6唔識咁諗,我應承佢見99佢會好開心

大宅

回覆 做個靚太 的帖子

TOTALLY AGREE~:)

男爵府

回覆:老公語錄1

你c6好醒

侯爵府

大宅

伯爵府

You will never walk alone

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章

樓主老公講得好

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 14-10-30 發表我

原帖由 貧窮媽媽 於 14-10-30 發表
最幣我c6唔識咁諗,我應承佢見99佢會好開心
一開始我老公都要求我陪佢番去食飯架(佢以前好群腳)!我咪去囉!係佢面前,俾99批評俾佢睇,之後99又係老公面前彈我,挑撥我地,老公咪又係死狗咁,不過我除左傷心,企硬唔番去食飯,唔聽99電話,其餘野我做足,過時過節食飯,母親節禮物,生日禮物,新年大利是,煲湯,按摩,整甜品,等等。。當然啦!心胸狹窄嘅99點會收貨,繼續彈,加上我會pillow talk,日子耐左,老公個心就會軟,反而覺得應該要保護我多啲!反正99係咪都唔滿意!
不過咁,如果我老公唔變嘅,我一定會離婚!

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 14-10-30 發表最

原帖由 做個靚太 於 14-10-30 發表
一開始我老公都要求我陪佢番去食飯架(佢以前好群腳)!我咪去囉!係佢面前,俾99批評俾佢睇,之後99又係老 ...
我除左堅持有咁少見咁少,過時過節唔會做禮,見面唔會叫6299,唔交流,走都唔講bye, 係好冇禮貌,但試過做其中一樣,阿99就以為關係好左,又想開始控制我,結果又要黑面黑走佢

男爵府

育兒性格勳章

別墅

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 14-10-30 發表一

我除左堅持有咁少見咁少,過時過節唔會做禮,見面唔會叫6299,唔交流,走都唔講bye, 係好冇禮貌,但試過做其 ...
唔好怪我,知你一定受過6299氣!
但我都有個表嫂好似你噤作風,唔止對6299,對99個媽即係婆婆,99D姊妹即係姨媽阿姨,甚至我地一班老表也一樣,若不是我表哥很多人也小了她(day1已經係噤,真係摸不著頭老)

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 14-10-30 發表一

我除左堅持有咁少見咁少,過時過節唔會做禮,見面唔會叫6299,唔交流,走都唔講bye, 係好冇禮貌,但試過做其 ...
我99係唔理關係好壞,佢自我感覺良好,覺得自己無問題,然後無時無刻都想諗盡辦法控制我,所以我依加完全唔會同佢單獨交流,平日食飯,只會微笑點頭,我知佢好想chok到我出聲講野,我偏唔講,但我會做足本份,如果有乜事,起碼我可以大大聲講,我無欠你嘅!覺得個仔俾人搶左咪縛佢係屋企囉!
贏左阿媽,輸左頭家,傻仔先會肯!

其實我想講,有啲人會覺得無論點做,99都唔滿意架啦!做乜仲要對佢咁好?!
咁我對開99係點,老公睇到架嘛!咁99點唱我,老公都唔會信晒!我以前都唔敢係老公面前出聲,近尼兩年,老公開始覺得99煩,什至乎自己都想番去食飯,佢話99話佢係老婆奴,唔識管個老婆,老公反而覺得係99太大女人!
不過我講嘅野,唔適合套係啲愚孝,或者無膊頭嘅男人身上!

禁止訪問

伯爵府

我鍾意呢個答案

男爵府

唔洗返仲好

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 14-10-30 發表我

原帖由 ecml 於 14-10-31 發表
唔好怪我,知你一定受過6299氣!
但我都有個表嫂好似你噤作風,唔止對6299,對99個媽即係婆婆,99D姊妹即係 ...
我唔係架,我好衰架,我只係對6299係咁,對c6其他親戚我好nice架

珍珠宮

引用:咁你個老公都好好,起碼顧及到你嘅感受

原帖由 wahiuma 於 14-10-30 發表
咁你個老公都好好,起碼顧及到你嘅感受
知我同99發生咩事嘅人,都會話:好彩你老公識分輕重,護老婆咋,唔係啲咁嘅家庭,都幾難結到婚,就算結到婚都唔會幸福,只有嘈!

複式洋房

回覆:做個靚太 的帖子

大宅

回覆:做個靚太 的帖子

翡翠宮

做個靚太 發表於 14-10-31 15:06
知我同99發生咩事嘅人,都會話:好彩你老公識分輕重,護老婆咋,唔係啲咁嘅家庭,都幾難結到婚,就算結到婚 ...

係架,好多時候都係隻會吵架,最後可能婚都會離埋,所以有個體諒自己嘅老公,好好珍惜

首頁

尾頁

跳至