跳至

首頁
12345...41

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

原文章由 jacqueline_law 於 08-3-27 11:39 發表
bone-bone : hehe...摘士多啤梨好啱佢地玩 :mrgreen:

呢張尋晚影的...下星期工人走左可以考慮下 hochings 一齊訓...
http://i23.photobucket.com/albums/b374/jacqueline_law/DSC_2257.jpg ...

jac:
工人走咗-----妳唔用佢定係佢放假呀?
最鍾意睇妳post嘅相, 兩個小朋友好天真可愛, 同大人一齊影嘅相唔同既!

禁止訪問

醒目開學勳章

複式洋房

Hello!你地好!
我個仔都係十二月出生,九月升小一了,想請問你地會唔會覺得比起大仔,細仔好似唔夠成熟,升小一會好辛苦,個書包還大過佢個人......
我還在計劃重讀k3,還是升小一.....好煩惱......

[ 本文章最後由 Hei1204 於 08-3-30 02:56 編輯 ]

大宅

原文章由 jacqueline_law 於 08-3-29 23:53 發表
佢返菲律賓結婚呀...12 月到期都等唔到...2 月尾同我講...4 月頭要走...新工人 4 月尾先到...
好彩搵到個相熟的鐘點 & 我 mami 會黎住一排....深深感受到有 mami 好
haha...你唔嫌我煩就 ...

jac:

有媽咪幫手幾時都係最好架啦, 歌都有得唱"世上只有媽媽好":lol

d相咁warm我點會嫌呀, 得閒睇下都不知幾開心呀, thank you 妳就真!

子爵府

2018復活節勳章

morning ^^

Jac,
我同gor gor 等會係26/5 去tsuen wan town hall 睇"獅子CC 搵朋友", 上次"小小鼠世界"個劇團做得, 妳得唔得閒去睇呀?

禁止訪問

醒目開學勳章

子爵府

2018復活節勳章

jac,

2個都去呀, the drama suitable for 3 - 8 years old.
Pls check email for details.^^

原文章由 jacqueline_law 於 08-4-1 09:36 發表
bone-bone :

nancy : gor gor only ? tim tim 呢 ?
啱唔啱呀仔睇架 ? 有冇資料可以 send 俾我呀 .....tks

禁止訪問

醒目開學勳章

禁止訪問

醒目開學勳章

禁止訪問

醒目開學勳章

禁止訪問

醒目開學勳章

子爵府

2018復活節勳章

Jac,

not weekdays...the leaflets is on shows arranged for schools.

I bought the one is on Sunday (25/5) 3.00pm ^^

原文章由 jacqueline_law 於 08-4-1 14:20 發表

e...係 weekday 的...?
再 ck 下先...:p

放心啦...hochings would adjust to the change very soon. ^^

[ 本文章最後由 KLLP 於 08-4-2 11:46 編輯 ]

禁止訪問

醒目開學勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 Bone-Bone 於 08-3-12 08:43 發表
KLLP, 月希 & jac:

多謝關心, 已睇西醫, 但食完藥就咳到cc下, 仲要就m come, 次次如果m come時有病, 就要好耐先好得番嫁!

月希: 囝囝好番未?

JULIA: HOW ARE YOU? ...

仔仔好番啦...

原來我好耐冇入黎都唔記得添

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 Hei1204 於 08-3-30 02:52 發表
Hello!你地好!
我個仔都係十二月出生,九月升小一了,想請問你地會唔會覺得比起大仔,細仔好似唔夠成熟,升小一會好辛苦,個書包還大過佢個人......
我還在計劃重讀k3,還是升小一.....好煩惱...... ...

我覺得我仔ok喎..佢係行為有時baby d..不過學業都叫做跟得上

我有朋友就係咁啦..仔仔re左一年幼稚園...結果佢覺得side左一年囉...因為初初想佢re幼稚園k3時.係覺得佢重細...但係當佢開始re k3時..佢發現原來差幾個月(暑期)..小朋友就差好遠...當年佢re k3時小朋友既表現..讀小一係完全冇問題囉...
到佢讀小一時...仔仔反而成日問佢點解佢會大過其他小朋友..又會因為佢大人一年..老師同家長自己都會對佢要求高dd咁

大宅

原文章由 月希 於 08-4-5 10:38 發表

仔仔好番啦...

原來我好耐冇入黎都唔記得添

妳呢輪真係少咗出現噃! 嘻嘻!

大宅

原文章由 月希 於 08-4-5 10:45 發表

我覺得我仔ok喎..佢係行為有時baby d..不過學業都叫做跟得上

我有朋友就係咁啦..仔仔re左一年幼稚園...結果佢覺得side左一年囉...因為初初想佢re幼稚園k3時.係覺得佢重細...但係當佢開始re k3時..佢發現原來差幾 ...

我都曾擔心這問題, 但正如妳所講驚會side左佢一年時間, 不如試下上到小一唔掂先repeat啦, 好過玩一年等囡囡大過人地, 希望呢個決定冇錯啦!

禁止訪問

醒目開學勳章

首頁
12345...41

尾頁

跳至