婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

姑奶whatsapp我,叫我幫佢買nb 鞋(其實我都唔知點解要搵我幫佢買),問佢咩型號 顏色,佢竟然答我 好似puma果款,顏色係gray......我諗佢係打錯字 應該係grey,姐係咩款呀大佬,nb又點會似puma呢。
之前叫我幫佢搵high chair,問佢預幾多錢去買,因平有貴,佢答至緊要抵買? 我心諗點為之抵?
早幾日奶奶打黎叫我幫姑奶係美國訂bb衫,話家陣平, 幾十蚊一件,但佢唔識訂(我之前講過搵代購係美國買野),跟住我話:我都係比錢人地幫我買,唔洗識,識比錢就得架啦,佢竟然答我 就係唔識搵代購。
大佬呀,畫公仔唔洗畫出腸呀????
其實呢啲事仲有好多,上年我生完bb 坐緊月,佢黎探我同bb,講講下野,竟然講到自己果陣坐月好慘,話奶奶無照顧佢 日日去跳舞,得啲薑醋撈飯食,我聽完都無出聲,我覺得佢好似仲未發現自己唔係公主,真係同佢講多兩句都嫌多,對住佢真係好辛苦

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

溝通唔到仲好, 一句唔識, 唔明, 唔知....推晒佢(否則有排你頭痛, 分分鐘貼埋錢比佢, 仲要彈到你一蚊都唔值)

littlesun    發表於 14-10-31 00:17

子爵府

灰色英文gray同grey都得架

Jolin_Yuen    發表於 14-10-30 18:30

男爵府

你係咪做開左,開壞左個頭呀?
男家既事我絕對唔會理,唔會插手的,橫掂幫左手人地都唔一定多謝你
有意見最多私底下同男人呻兩句,真係有問題既男人自然會同佢兄弟姐妹講,但我一定唔會當面管人地既野

男爵府

育兒性格勳章

引用:溝通唔到仲好, 一句唔識, 唔明, 唔知....推

原帖由 小肥楊 於 14-10-30 發表
溝通唔到仲好, 一句唔識, 唔明, 唔知....推晒佢(否則有排你頭痛, 分分鐘貼埋錢比佢, 仲要彈到你一蚊都唔值) ...
Exactly

複式洋房

引用:你係咪做開左,開壞左個頭呀?男家既事我絕

原帖由 vondelle 於 14-10-30 發表
你係咪做開左,開壞左個頭呀?
男家既事我絕對唔會理,唔會插手的,橫掂幫左手人地都唔一定多謝你
有意見最 ...
講得好,我知得太遲

大宅

回覆:同姑奶溝通唔到

咁以後你咩都唔識唔知就得架啦

別墅

發覺大部份姑9都係衰格,我初同老公拍拖時問我:你條裙幾靓wor, how.much ar?
我咪好似大家女仔朋友分享答:$8xx,你又去買吖,cwb買之麻
原來立即同現在奶奶講:嘩!细佬女友好大使,實洗哂你個仔D$

男爵府

首先最重要係你唔好講咁多野俾你99同佢知, 例如你搵人代購, 買左乜買左物, 乜野抵乜野平...

佢再搵你買野, 如D JM話一係答唔知唔識, 一係你就話你呢排好忙, 唔得閒, 要有排先整到WOR... 兜個大圈, 模稜兩可唔好應承實, 拖番佢一頭半個月, 佢催你你繼續話好忙唔得閒整住WOR... 試幾次佢應該唔會再搞你啦卦??

水晶宮

你唔好同佢地講咁多野啦.
你咩都話唔識,又或者,之前幫你代購果位仁兄依家無做啦,你唔識人做代購啦,買唔到啦.
就咁推左佢地囉.

伯爵府

唔好比佢地知咁多啦!免得又麻煩到你,話唔識唔知咪算囉!

複式洋房

老奉。。

大宅

引用:姑奶whatsapp我,叫我幫佢買nb 鞋(其實我

原帖由 emily_money 於 14-10-30 發表
姑奶whatsapp我,叫我幫佢買nb 鞋(其實我都唔知點解要搵我幫佢買),問佢咩型號 顏色,佢竟然答我 好似pum ...
唔好幫佢買呀!佢好明顯想你買完話買錯貨就照拎錢就唔比呀!

首頁

尾頁

跳至