心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好唔開心,又high花咗老公部車,好唔想再用車,但又住得入,而家又湊住兩個,仲要一個初生,想踩單車又唔得,下下行出去搭車都要廿分鐘,仲要日曬雨淋,個人好忟,覺得自己好冇用,拖住大抱住細,下下咁行又唔係辦法,自己行都冇問題....唉…就因為呢d事大壓力,覺得自己好白痴,好無奈......唔知點好

男爵府

回覆:shandie 的帖子

唔好亂諗,你好叻𠺢啦,照顧兩個唔簡單𠺢!揸車嘅野好講經驗,揸得多,經驗多咗就好輕鬆𠺢啦!我仲記得幾年前顧住同工人講野我分心,轉彎攞唔夠位high到牆,架車就咁毀容,就係咁我經常提醒自己要集中精神,日子耐咗就無問題𠺢啦!經一事,長一智,最緊要人無事!唔好比負面情緒牽著自己,要叫自己開心D,小朋友先會開心𠺢嘛!努力

複式洋房

放鬆d ,我都係住得好入要渣車,我都成日hight花架車,係花得好緊要,不過無所謂啦!花米花,最緊要人無事

大宅

好媽媽勳章

人比車重要,只要記住老公買車時希望你和小孩出入方便和舒服,其他問題不再重要,加油!

男爵府

回覆:Wilson_Mami 的帖子

最慘架車係我老公專登新換...因為要放兩張car seat....比之前大架咗好多,佢買咗個幾月我都唔敢揸,但坐完月好多嘢要自己嚟,頂硬上,同自己講要慢同小心....都
啱啱老公話賣咗佢,買架我駕馭倒的,但我唔讚成,講真我又新牌仔,覺得點都會花...而家只可諗一係辛苦地一拖二行出去,一係下下call的,唉…都唔知點算好

大宅

回覆:唉…好內疚

小事嚟啫,唔好咁上心,花多幾次就唔當一回事。我未見過有人架車唔花喎,放多啲心機落小朋友度,你就會忘記架車啦。老公咁錫你,更加要珍惜用多啲,唔係佢會唔開心㗎

男爵府

回覆:玻璃窗 的帖子

多謝您呀。希望自己可以克服心理障礙,而家見倒架車都驚,諗起自己咁死蠢,仲要接放學,接送興趣班
湊住兩個真係唔易,大仔超牛精頑皮,小d氣都唔得,細女得個零月真係24小時stand by,幸好有時媽咪幫我湊一晚等我可以休息。

珍珠宮

high花一定有, 尤是新車(好似新鞋一者俾人踩)因為壓力大.
我會同自己講車只是代步是損耗品,安全便可,甘諗就可放輕鬆心情.
千奇唔好立即去車房花錢做還原, 之後一定會再花, 我係過來人.

首頁

尾頁

跳至