潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

想問下大家我e家想買個speedy 唔知買咩色好白格呀定monogram好呢?大家比D意見呀!mouth:

珍珠宮

原文章由 fion113549 於 08-5-16 20:18 發表
想問下大家我e家想買個speedy 唔知買咩色好白格呀定monogram好呢?大家比D意見呀!mouth:
http://s7d5.scene7.com/is/image/eLuxury/p11334874_ph_hero?$hero$
http://s7d5.scene7.com/is/image/eLuxury/p10022844_ph_he ...

買格仔,不過,唔好買白色,買啡色!

我有個啡色,勁襟用,唔怕dirty、唔怕殘!

大宅

畀面勳章

原文章由 NoName 於 08-5-16 22:39 發表

買格仔,不過,唔好買白色,買啡色!

我有個啡色,勁襟用,唔怕dirty、唔怕殘!

但係我又唔係咁like 啡格呀!如果上面又個棟又會有咩睇法呢?

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 fion113549 於 08-5-16 20:18 發表
http://s7d5.scene7.com/is/image/eLuxury/p11334874_ph_hero?$hero$
http://s7d5.scene7.com/is/image/eLuxury/p10022844_ph_he ...

I feel monogram to be matched easily....

珍珠宮

原文章由 fion113549 於 08-5-17 09:43 發表

但係我又唔係咁like 啡格呀!如果上面又個棟又會有咩睇法呢?

如果淨係上面個兩個,
咁唯有建議你揀Monogram囉,
起碼淨係條手挽帶同附近既parts會易殘,
但Azur Damier係成個都好易殘,
所以,Monogram會好少少!

大宅

畀面勳章

真係一個好寶貴嘅意見!本來我我都係like Monogram但去到又見到白格!攞上手又好靚真係好難簡!
我未用過lv D袋袋!所以上嚟問下大家!

珍珠宮

原文章由 fion113549 於 08-5-17 21:55 發表
真係一個好寶貴嘅意見!本來我我都係like Monogram但去到又見到白格!攞上手又好靚真係好難簡!
我未用過lv D袋袋!所以上嚟問下大家! ...

你鍾意既Monogram同Azur Damier,
我都有兩個,每款有一個,
不過,我自己就唔係咁鍾意用,
因為,淺色既parts真係好難打理,
特別係而家夏天,
久唔久落下D無情雨,
整濕左真係弊,
成個parts濕都好D呀,
最怕濕唔晒,一撻撻,勁肉酸!

所以,我其他個幾個LV都係買Damier,
貪佢由袋身到手挽等parts全部係深啡色,
唔怕dirty,落雨濕左又唔覺!

Azur Damier又真係幾靚既,
不過,真係比較難打理,
我有friend有個Azur,
個袋身已經俾佢既黑衫染晒色喇!

至於Monogram,
除左手挽易變黑之外,
亦比較多人用,
特別係Speedy,
係街,10個用Speedy既人,
8個都係Monogram,
Damier撞既機會細D!

大宅

畀面勳章

原文章由 NoName 於 08-5-18 17:40 發表

你鍾意既Monogram同Azur Damier,
我都有兩個,每款有一個,
不過,我自己就唔係咁鍾意用,
因為,淺色既parts真係好難打理,
特別係而家夏天,
久唔久落下D無情雨,
整濕左真係弊,
成個parts濕都好D呀,
最怕濕唔晒,一撻撻,勁肉酸!

...

我上yahoo拍賣 見倒有人話D除污膏可以延湲轉蜜糖色又有D防水 防水Coating話用咗可以防Mo 無受潮 唔知得唔得
又話keep 住保養ok 喎

珍珠宮

原文章由 fion113549 於 08-5-19 08:24 發表

我上yahoo拍賣 見倒有人話D除污膏可以延湲轉蜜糖色又有D防水 防水Coating話用咗可以防Mo 無受潮 唔知得唔得
又話keep 住保養ok 喎

我個Palermo都有噴protector,
減慢轉色速度就係會既,
但係慢少少囉,
都係會變色,
同埋,都係會變黑!
話用左,有dirty用擦膠擦下就得,
但其實唔一定擦到囉!

至於防水,就一定唔好信,
濕左水,點都會一撻撻,唔會防到!

大宅

畀面勳章

原文章由 NoName 於 08-5-19 08:55 發表

我個Palermo都有噴protector,
減慢轉色速度就係會既,
但係慢少少囉,
都係會變色,
同埋,都係會變黑!
話用左,有dirty用擦膠擦下就得,
但其實唔一定擦到囉!

至於防水,就一定唔好信,
濕左水,點都會一撻撻,唔會防到! ...

真係唔該晒你呀!我e加都有D認識啦!我e兩日再去排隊下先!

珍珠宮

原文章由 fion113549 於 08-5-19 10:57 發表

真係唔該晒你呀!我e加都有D認識啦!我e兩日再去排隊下先!

排隊!?
你邊間咁多人要排隊呀!?
我尋日去Canton Road都唔使排隊,
係連地下大門都唔使排隊喎!

大宅

畀面勳章

原文章由 NoName 於 08-5-19 13:06 發表

排隊!?
你邊間咁多人要排隊呀!?
我尋日去Canton Road都唔使排隊,
係連地下大門都唔使排隊喎!

利園嗰問呢!我上兩個星期曰囉! 好多人呢!

珍珠宮

原文章由 fion113549 於 08-5-19 13:15 發表

利園嗰問呢!我上兩個星期曰囉! 好多人呢!

哦,你星期日去,唔怪得啦!
仲要撞正就黎到Mother's Day,
梗多人啦!

話時話,我尋日都覺得奇,
Canton Road竟然唔俾排隊,
二樓唔使排唔奇,
但地下都唔使排!
不過,入面其實唔算少人!

大宅

畀面勳章

原文章由 NoName 於 08-5-19 13:20 發表

哦,你星期日去,唔怪得啦!
仲要撞正就黎到Mother's Day,
梗多人啦!

話時話,我尋日都覺得奇,
Canton Road竟然唔俾排隊,
二樓唔使排唔奇,
但地下都唔使排!
不過,入面其實唔算少人! ...

好呀!如果canton road小D人我去下先 因為我都係住九龍區嘅我諗住買完嘢可以行下sogo supermarket 嘛
係呀人多要排隊真係幾煩老公又響隔離eemm

首頁

尾頁

跳至