懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

迫唔迫呢? 有冇產婦要訓走廊或加床? 多唔多大6人? 會唔會好嘈D姑娘好忙冇人理咁呢?

珍珠宮

畀面勳章

我Chinese New Year O係QM生左, 床位唔迫, 有吉床, 都有大6人 (佔1/3 or 1/4左右), 不過都幾斯文. 因為探病時間唔長, 其實唔會好影響.

姑娘/呀姐有時都真係好忙, 冇辦法, 真係人手短缺, 所以唔可以樣樣都靠哂佢地.

伯爵府

畀面勳章

原文章由 clintonma 於 08-3-12 10:59 AM 發表
迫唔迫呢? 有冇產婦要訓走廊或加床? 多唔多大6人? 會唔會好嘈D姑娘好忙冇人理咁呢?

我2月頭先o係QMH生完,,冇話要加床訓走廊呀,,我住果陣甚至有床位多tim!! 唔嘈架,,因為探病時間都唔長,,過左探病,,檢查時間d媽媽多數都係休息,,所以都唔嘈!!
如果你唔係o係d好忙ge時間叫姑娘(e.g食飯,,檢查,,沖涼等等),,佢地都會好快過黎幫你ge..我有次試過o係d呀姐清潔時間叫d姑娘幫我換巾巾(因為落唔到床,,呢d野係d呀姐做ge),,有個呀姐仲o係到話我叫我自己換..搞到我要等食飯時間我屋企人幫我手先換到...
不過呢個係個別例子,,除左果一個呀姐之外其他醫護人員同其他呀姐都好好人ge...不過我覺得姑娘好人d囉
所以你放心啦,,環境好舒適架

[ 本文章最後由 moniqueee 於 08-3-12 14:04 編輯 ]

男爵府

QMH產科姑娘好好人ge

大宅

叻叻勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

我想問,如果非探病時間,老公可唔可以留低陪我架?

別墅

咁就放心喇.... 之前睇D FORUM好多MAMI話公立E院又要訓走廊又冇床位, 好似俾大6人攻陷左咁好恐怖.....

伯爵府

畀面勳章

原文章由 rion_husky 於 08-3-12 03:37 PM 發表

咩人都唔可以留低架...

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 rion_husky 於 08-3-12 15:37 發表

梗係唔得啦, 非探病時間係冇街外人可以入病房架 (urgent case例外).

不過, 如果你落到床行到, 你可以自己行出病房, 外面有地方比人坐, 你老公可以O係病房外, 你都可以見到佢既.

伯爵府

咁就好喇
hope 咁好情況會持續洛去啦
我亞 b 8月出黎咧 ^_^

別墅

各媽咪:我預產期係22/4,請問走路袋要攞啲咩呀?因為好亂,好似好多嘢攞咁,真係唔識執,唔該幫下我呢個新人呀!

別墅

想問下bb係一生完就俾番你睇, 定係會俾你休息一晚有精神先俾番mami呢? 咁未俾番mami前係咪由姑娘睇住同餵奶換片???

首頁

尾頁

跳至