自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

巴 士 留 座 激 起 公 憤

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20080313&sec_id=4104&subsec_id=6238241&art_id=10859876

去 餐 廳 留 位 就 聽 得 多 , 但 在 巴 士 內 留 位 就 未 聽 過 , 網 民 「 變 態 超 人 」 上 星 期 六 與 女 友 在 佐 敦 乘 巴 士 , 車 內 很 多 人 , 一 位 女 子 坐 在 近 車 尾 位 置 , 身 旁 放 了 手 袋 , 對 面 倒 頭 座 位 就 放 了 膠 袋 , 樓 主 女 友 想 坐 , 但 該 女 子 回 答 : 「 唔 好 意 思 , 我 留 個 位 畀 朋 友 。 」 但 一 直 未 見 有 人 就 坐 。

其 後 有 一 對 夫 婦 抱 BB 上 車 , 太 太 坐 膠 袋 旁 的 座 位 , 當 丈 夫 想 坐 , 該 女 子 又 說 : 「 我 留 個 位 畀 個 friend 。 」 到 了 太 子 , 她 的 朋 友 終 於 出 現 , 原 來 是 一 位 媽 咪 與 一 位 約 7 歲 小 孩 。 怎 料 該 小 孩 坐 不 定 , 不 坐 又 不 肯 讓 座 , 樓 主 女 友 發 火 , 大 聲 說 : 「 諗 諗 其 實 都 幾 新 鮮 , 巴 士 留 位 , 呵 ? 」 樓 主 答 : 「 係 ! 一 大 班 friend 去 旅 行 , 講 句 後 面 60 個 位 我 留 畀 friend , 真 係 連 車 都 唔 使 租 呀 ! 」 該 女 子 面 容 扭 曲 轉 頭 即 刻 發 圍 , 其 他 乘 客 一 起 出 口 責 罵 , 最 後 三 人 受 不 了 , 在 長 沙 灣 下 車 , 大 快 人 心 。

侯爵府

哈哈哈....

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

自私精...比人叮...快d落車冇得傾!!

男爵府

子爵府

原文章由 貝貝 於 08-3-13 14:14 發表

男爵府

原文章由 貝貝 於 08-3-13 14:14 發表

子爵府

巴士留位我都見過﹐通常都係有朋友係龍尾﹐想一齊坐;留咁多個站﹐就真係…
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

伯爵府

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

mouth: mouth: mouth: mouth: mouth:
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

珍珠宮

下! 佐敦等到太子先出聲! 係d人助長佢咁做! 應該一早出聲啦!

洋房

低死:;pppp::;pppp::;pppp:

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有無攪錯,d人咁都得~

子爵府

有時D人唔排隊上車
同老公分開左幾個人上車
我上左先留坐俾佢一起坐
咁就試得多~~
我未見過會留咁多個站呵 ~~~

咁厚顏無恥都做得出

珍珠宮

我試過有朝搭巴士送個仔返學, 條龍都好長, 有架巴士到站但到我時都已經企到去上車個門口, 咁我就企埋一邊等第二架啦!! 明知上唔到冇奶油格硬迫, 而且後面已經有車到左. 點知後面湧d人上黎想上車, 但結果梗係上唔到. 有個女人就企番去後面, 但仲有幾個人(大人+細路)就企左響頭位, 順理成章佢地咪最快上第二架車囉! 我即刻大聲話: 嘩! 又幾好計喎!!! 跟住走番後面果個女人就話: 係啦! 總知我都唔行番黎後面.

攝左位個男人仲啤啤貢!!
原文章由 NBMOM 於 08-3-13 15:29 發表
有時D人唔排隊上車
同老公分開左幾個人上車
我上左先留坐俾佢一起坐
咁就試得多~~
我未見過會留咁多個站呵 ~~~

咁厚顏無恥都做得出
...

公爵府

好媽媽勳章

正一賤精
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

首頁

尾頁

跳至