跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 jenniferkwok 於 08-8-29 11:40 發表
gina

準備好哂出發未呀 好羡慕呀!玩得開心la,聽日幾點機呀?

等你返黎過料俾我呀

想問下你依家去機票幾錢呀?同邊度訂呀?

總算plan好, 但係行李未執好, hehe~~ 聽朝7點半要check-in啦... 早機呀~~

我plan好左一個word file, 如果係可行o既(要番黎先知, hehe), 我就send個file比你啦~~

機票book air macau, 因為佢星期6有早一班機, 可以中午去到台灣, 時間好洗d呀ma~~ 價錢nie nie$1260(未連稅), 我地就$1350(未連稅)~~

如果你唔係星期6飛, 其實長榮會平d架, 不過佢中午機先過去, 4點就要番黎..

子爵府

原文章由 stephenietam 於 08-8-29 13:19 發表

總算plan好, 但係行李未執好, hehe~~ 聽朝7點半要check-in啦... 早機呀~~

我plan好左一個word file, 如果係可行o既(要番黎先知, hehe), 我就send個file比你啦~~

機票book air macau, 因為佢星期6有早一班機, 可 ...

嘩7:30

好呀!等你既遊記呀!

咁你係去邊度book 架?

侯爵府

原文章由 jenniferkwok 於 08-8-29 14:18 發表

嘩7:30

好呀!等你既遊記呀!

咁你係去邊度book 架?

air macau好黑人憎, 冇得上網book, 一定要去旅行社book~

伯爵府

原文章由 stephenietam 於 08-8-29 19:33 發表

air macau好黑人憎, 冇得上網book, 一定要去旅行社book~

GINA,
我要投訴,做乜你現家影少在咁多相架~
taiwan d太少啦~特別係淡水哥度呀~

子爵府

原文章由 stephenietam 於 08-8-29 19:33 發表

唔係wor, 我見有得訂wor!佢有d係網上提前45日/30日訂票優惠wor

我正想訂呀,我見12月20飛,$19xx 一位,好似都ok, 不過就寫住數量有限,但依家先9月又好似早左d, 但又怕遲d又無,都唔知訂唔訂好咋

點呀你個trip?

別墅

原文章由 jenniferkwok 於 08-9-8 10:29 發表

唔係wor, 我見有得訂wor!佢有d係網上提前45日/30日訂票優惠wor

我正想訂呀,我見12月20飛,$19xx 一位,好似都ok, 不過就寫住數量有限,但依家先9月又好似早左d, 但又怕遲d又無,都唔知訂唔訂好咋

點呀你個trip? ...

Jenniferkwok,

$ 19xx連稅未呀?你一定要帶小朋友去Babyboss呀!Nie nie話比東京個Kidzania還要開心。詳情上nienie個網睇吓喇!我超中意佢個空姐look

Nienie婆婆

子爵府

原文章由 GrandmaIrene 於 08-9-8 13:08 發表

$ 19xx連稅未呀?你一定要帶小朋友去Babyboss呀!Nie nie話比東京個Kidzania還要開心。詳情上nienie個網睇吓喇!我超中意佢個空姐look

Nienie婆婆 ...

包左la, 不過係ticket only wor!我依家又諗緊好無訂air macau d pkg!會仲平d!但pkg 又無5人房book wor!唉....

我本來係想去babyboss, 但怕我d女仲細呀!可能要大多1,2年會好d,暫時可能個探索館會啱佢地d!

別墅

原文章由 jenniferkwok 於 08-9-8 13:56 發表

包左la, 不過係ticket only wor!我依家又諗緊好無訂air macau d pkg!會仲平d!但pkg 又無5人房book wor!唉....

我本來係想去babyboss, 但怕我d女仲細呀!可能要大多1,2年會好d,暫時可能個探索館會啱佢地d! ...

Hi, Jenniferkwok,

我又覺得淨機票同package唔差得好多bor!酒店你又可有多d選擇。得閒click吓上網睇吓有冇hotel做緊promotion仲好。

Nienie婆婆

子爵府

原文章由 GrandmaIrene 於 08-9-8 14:06 發表

我又覺得淨機票同package唔差得好多bor!酒店你又可有多d選擇。得閒click吓上網睇吓有冇hotel做緊promotion仲好。

Nienie婆婆

唔係wor, 我見air macau d package 平wor!

我依家心目中有2間酒店,其中一間有5人房 (我地5大2小),不過air macau d package 又無5 人房訂!一係就訂另一間可以一間3人房+1間雙人房,呢間air macau package有得訂

次次睇你地去旅行都好開心,硬係我地去好似無你地咁開心既!不過今年先係第2次同佢地去旅行,希望能從中吸取經驗la

子爵府

原文章由 GrandmaIrene 於 08-9-8 14:06 發表

Nienie婆婆

唔好意思婆婆,啱啱再睇埋air macau pkg d 細字,原來係未包稅架,加埋稅發現pkg 仲貴過自己拆散訂呀

侯爵府

原文章由 pinkylee 於 08-9-8 02:32 發表

GINA,
我要投訴,做乜你現家影少在咁多相架~
taiwan d太少啦~特別係淡水哥度呀~

咩jack, 去玩定去映相先.. 我都叫做係咁映架啦... 你識話人又唔話下你自己, 呵呵呵, 你又幾耐冇映相呀.. 你仲耐過我未post過相啦~~ :;pppp:

別墅

原文章由 jenniferkwok 於 08-9-8 15:13 發表

唔好意思婆婆,啱啱再睇埋air macau pkg d 細字,原來係未包稅架,加埋稅發現pkg 仲貴過自己拆散訂呀

Air Macau現時做緊promotion, 30至45日前訂機票只需$ 1299。你如果已決定,可以早d book。如果你想book有5人房的hotl,可參考慮ymca,地點好方便,在臺北車站附近。點解吳考慮租兩間房呢?東龍都係$470,00一晚。我地就選擇網上訂,因為可cancel,但經agent就吳得取消或退款lor。例如,我地下個月布吉遊,以為早d book hotel安全,但付錢後不久發現Thailand很多hotel,包括我地訂咗果間,有promotion,stay 3 nights, pay 2 nights only(not cheap ga ma!),打電話問hotel 及agent,都話比曬錢冇得refund或多送一晚。所以我地而家都學會了先比較吓agent及hotel online booking價,相差不遠都選擇網上訂,可以到達hotel才付款。

[ 本文章最後由 GrandmaIrene 於 08-9-9 09:08 編輯 ]

大宅

jennifer kwok,

係喎, 你12月去台灣喎.. 如果有需要, 我可以send 我上次個行程比你喎.. 你要就話我知啦.

大宅

gina,

我都整左個牛油蛋糕呀.. 跟左你上次比我個食譜去做.. ok 喎, 不過做出黎唔係好大個架咋.. 同埋興奮得滯, 食左一d 先影相.. 所以個cake 唔係好完整.. hee

[ 本文章最後由 Ponla 於 08-9-8 21:33 編輯 ]

大宅

我都要學下你個friend 點先影得d 食物咁靚~~ 佢真係影得好professional 呀.

侯爵府

原文章由 Ponla 於 08-9-8 21:31 發表
gina,

我都整左個牛油蛋糕呀.. 跟左你上次比我個食譜去做.. ok 喎, 不過做出黎唔係好大個架咋.. 同埋興奮得滯, 食左一d 先影相.. 所以個cake 唔係好完整.. hee

http://chengcheng.smugmug.com/photos/368279804_KeHD ...

係呀, 好細個下~~ 但係就好好味lor~~ 超勁牛油香~~

再整過, 再映過lor, hehe~ 同埋映埋d會好d~~

侯爵府

原文章由 Ponla 於 08-9-8 21:34 發表
我都要學下你個friend 點先影得d 食物咁靚~~ 佢真係影得好professional 呀.

咁你就要買番枝macro鏡啦~

子爵府

原文章由 GrandmaIrene 於 08-9-8 18:10 發表

Air Macau現時做緊promotion, 30至45日前訂機票只需$ 1299。你如果已決定,可以早d book。如果你想book有5人房的hotl,可參考慮ymca,地點好方便,在臺北車站附近。點解吳考慮租兩間房呢?東龍都係$470,00一 ...

多謝婆婆意見

我就係見air macau 呢個promotion lor, 我諗個price 都算ok la 掛,不過另外都叫朋友幫手問下agent有無得再平d!如果無,我諗下星期訂la, 不過老公話訂貴dd 個隻$1399, 因為呢隻如果改期每張收$500, 但1299個隻就收$1000, 佢話俾多dd 買個保障wor

酒店... 唉尋晚同老公傾,佢都係想2間房!所以應該會揀東龍la

嘩你地下個月又去旅行呀!好羡慕呀!

子爵府

原文章由 Ponla 於 08-9-8 21:26 發表
jennifer kwok,

係喎, 你12月去台灣喎.. 如果有需要, 我可以send 我上次個行程比你喎.. 你要就話我知啦.

好呀!麻煩你mail 俾我丫,多個參考麻!我地未去過台灣架!

子爵府

gina

我99自己去買左部d60kit 呀!

咁我地d lens 係未可以交換用架?

首頁

尾頁

跳至