跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 Ponla 於 08-7-9 21:27 發表
得到gina 大師同兩位jennifer 姨姨既讚賞, 好開心呀~~
THX

我條腰, 係因為又要抱晴晴, 又要揹住個裝相機, VIEDO CAM, 腳架既背囊做成架.. 上次去左幾日台灣都無事, 估唔到今次會整 ...

嘩你好勁呀 咁你老公呢?你無拎bb車?

快d休息多d補返數la

子爵府

原文章由 stephenietam 於 08-7-10 09:53 發表

ponla,

放心, 我陪你... 我尋日扒係張床度, 點知nie nie諗住同我玩, 跳落我度, patpat坐落我條腰度, 即場有少少病, 但之後又冇咩野, 點知尋晚訓時.. 痛到我c, 打平訓又唔係, 打則訓又唔係... 命都冇... ...

乜咁陰公呀 不過d小朋友係咁la, 我d女都係成日唔識就住架,真係傷痕累累架

子爵府

gina

準備好哂出發未呀 好羡慕呀!玩得開心la,聽日幾點機呀?

等你返黎過料俾我呀

想問下你依家去機票幾錢呀?同邊度訂呀?

子爵府

原文章由 stephenietam 於 08-8-29 13:19 發表

總算plan好, 但係行李未執好, hehe~~ 聽朝7點半要check-in啦... 早機呀~~

我plan好左一個word file, 如果係可行o既(要番黎先知, hehe), 我就send個file比你啦~~

機票book air macau, 因為佢星期6有早一班機, 可 ...

嘩7:30

好呀!等你既遊記呀!

咁你係去邊度book 架?

子爵府

原文章由 stephenietam 於 08-8-29 19:33 發表

air macau好黑人憎, 冇得上網book, 一定要去旅行社book~

唔係wor, 我見有得訂wor!佢有d係網上提前45日/30日訂票優惠wor

我正想訂呀,我見12月20飛,$19xx 一位,好似都ok, 不過就寫住數量有限,但依家先9月又好似早左d, 但又怕遲d又無,都唔知訂唔訂好咋

點呀你個trip?

子爵府

原文章由 GrandmaIrene 於 08-9-8 13:08 發表

Jenniferkwok,

$ 19xx連稅未呀?你一定要帶小朋友去Babyboss呀!Nie nie話比東京個Kidzania還要開心。詳情上nienie個網睇吓喇!我超中意佢個空姐look

Nienie婆婆 ...

包左la, 不過係ticket only wor!我依家又諗緊好無訂air macau d pkg!會仲平d!但pkg 又無5人房book wor!唉....

我本來係想去babyboss, 但怕我d女仲細呀!可能要大多1,2年會好d,暫時可能個探索館會啱佢地d!

子爵府

原文章由 GrandmaIrene 於 08-9-8 14:06 發表

Hi, Jenniferkwok,

我又覺得淨機票同package唔差得好多bor!酒店你又可有多d選擇。得閒click吓上網睇吓有冇hotel做緊promotion仲好。

Nienie婆婆

唔係wor, 我見air macau d package 平wor!

我依家心目中有2間酒店,其中一間有5人房 (我地5大2小),不過air macau d package 又無5 人房訂!一係就訂另一間可以一間3人房+1間雙人房,呢間air macau package有得訂

次次睇你地去旅行都好開心,硬係我地去好似無你地咁開心既!不過今年先係第2次同佢地去旅行,希望能從中吸取經驗la

子爵府

原文章由 GrandmaIrene 於 08-9-8 14:06 發表

Hi, Jenniferkwok,

我又覺得淨機票同package唔差得好多bor!酒店你又可有多d選擇。得閒click吓上網睇吓有冇hotel做緊promotion仲好。

Nienie婆婆

唔好意思婆婆,啱啱再睇埋air macau pkg d 細字,原來係未包稅架,加埋稅發現pkg 仲貴過自己拆散訂呀

子爵府

原文章由 GrandmaIrene 於 08-9-8 18:10 發表

Air Macau現時做緊promotion, 30至45日前訂機票只需$ 1299。你如果已決定,可以早d book。如果你想book有5人房的hotl,可參考慮ymca,地點好方便,在臺北車站附近。點解吳考慮租兩間房呢?東龍都係$470,00一 ...

多謝婆婆意見

我就係見air macau 呢個promotion lor, 我諗個price 都算ok la 掛,不過另外都叫朋友幫手問下agent有無得再平d!如果無,我諗下星期訂la, 不過老公話訂貴dd 個隻$1399, 因為呢隻如果改期每張收$500, 但1299個隻就收$1000, 佢話俾多dd 買個保障wor

酒店... 唉尋晚同老公傾,佢都係想2間房!所以應該會揀東龍la

嘩你地下個月又去旅行呀!好羡慕呀!

子爵府

原文章由 Ponla 於 08-9-8 21:26 發表
jennifer kwok,

係喎, 你12月去台灣喎.. 如果有需要, 我可以send 我上次個行程比你喎.. 你要就話我知啦.

好呀!麻煩你mail 俾我丫,多個參考麻!我地未去過台灣架!

子爵府

gina

我99自己去買左部d60kit 呀!

咁我地d lens 係未可以交換用架?

子爵府

原文章由 stephenietam 於 08-9-9 13:25 發表

你肯定用到佢d鏡, 但你d鏡佢未必用到啦, 尤其係d定焦, 一定唔得~~ (唔得o既意思係佢要自己手動對焦)

噢!

不過我估我地都唔會點買鏡住架la, 莫財呀!係我都買支閃先la

雖然話我可以用佢支鏡,但攞左佢佢未無得用!

我99仲攪笑呀!佢以為除左支鏡都影得架!

子爵府

原文章由 GrandmaIrene 於 08-9-9 13:38 發表

唔洗客氣。
東龍地點好好,近捷運西門站,又位於好多我中意的美食西門町。但我就覺佢好舊lor

有冇考慮買旅遊保險呀?比較吓改期(有事)之賠償先buy ticket la。如果要改期,每人 ...

係呀就係貪係西門町之麻!我都唔預d酒店好新架la!

e婆婆你又提醒我wor, 係wor 保險有得claim 改期架wor, many thx

子爵府

原文章由 stephenietam 於 08-9-11 13:37 發表

jennifer, 我個台北遊記終於整好啦.. 去睇下啦, 有野問我啦~~
http://www.babyhome.com.tw/calendar/0,o1de,mid123064,cid126423801.htm

(呢個係第一日, 你自己click後啦~~) ...

hehehe, 唔好意思,我睇左la

我想問食日本燒肉個間野要點去呀?問定先呀!要計劃下d晚餐,因為我62要坐定定食飯架!

子爵府

原文章由 stephenietam 於 08-9-11 14:43 發表

咁快? 我好似尋晚先攪掂炸wor.. hehe...

乾杯好易去架炸.. 我日記都好似有寫架, 今晚番去搵個詳細地址比你呀~~

e 係wor, +左好多相wor

好呀!唔該哂你

子爵府

嘩點解個topic 沉左既!

gina over over

我之前sent 左pm 俾你,可能你唔知,不過個問題解決左la, 拎去麗c 攪掂la

我決心買閃la, 因為老公話一定要係旅行前買wor!我想問如果你去買有無得平d 架

子爵府

原文章由 stephenietam 於 08-9-29 17:32 發表

oh..sorry.. 真係好耐冇上黎啦... 相都映少左好多.. 唉...

你想買邊條閃? sb600 or 800? 我幫你問下價啦~~

唔使sorry, 你做乜影少左相呀?睇你d相先有原動力wor

我諗住買 sb800, 不過你忙就唔煩你la, 但係如果買左返黎唔識用可唔可以問你呀?

首頁

尾頁

跳至