跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你地 bb 用0既學習杯, 係咪用飲管果款呀??
墨魚仔平時都唔肯飲水/果汁, 淨係肯飲奶, 咁點教佢用飲管果款學習杯好呢......?

洋房

用學習杯飲奶!!
可以嘗試介奶樽~

禁止訪問

大宅

我早於文文9個月大時買左飲管果款學習杯...但文文只係懂咬條飲管,跟手買左level 2,仲後悔,照樣唔肯用...

之前,我試過在文文面前用飲管,佢都無反應俾我...
最近,又俾文文試,bingo...我覺得BB到咁上下會自動識,前提當然是要成日俾BB試下,同在佢面前做下示範(唔知咁諗是否對)

我用combi Level 3(飲管果款),唔好買level 2啦,我問過好多朋友,都係話BB唔肯用level 2(鴨嘴果款)的

但我BB都幾搞野,佢是識用杯飲水早過用飲管,但用杯會成日弄濕衫多過佢飲到水,飲湯又唔肯用奶樽,要用匙(BB size的中式膠湯匙),會食橙(要咬的),但橙汁又唔會飲... ...真係個個BB都唔一樣...

原文章由 tulipsodas 於 08-3-17 13:31 發表
請問你地 bb 用0既學習杯, 係咪用飲管果款呀??
墨魚仔平時都唔肯飲水/果汁, 淨係肯飲奶, 咁點教佢用飲管果款學習杯好呢......?

伯爵府

原文章由 CYK 於 08-3-18 10:51 發表
我早於文文9個月大時買左飲管果款學習杯...但文文只係懂咬條飲管,跟手買左level 2,仲後悔,照樣唔肯用...

之前,我試過在文文面前用飲管,佢都無反應俾我...
最近,又俾文文試,bingo...我覺得BB到咁上下會自動識,前提當 ...

我女女又係叫"汶汶"...

汶汶唔肯用奶樽奶嘴, 所以8個半月開始用吸管杯, 吸得好好, 仲飲多佐水, 有時都會咬下支管! 佢都識用杯, 不過會漏水, 我等夏天先比佢用多d杯! 同咪出街用飲管杯方便好多!

而加汶汶自己開蓋>飲水>關蓋>再擺返好係佢自己的台仔度! 每日2-3杯水度!

Combi的吸管杯真係ㄧ流!

禁止訪問

伯爵府

我個囡唔肯用奶樽飲水..咁工人就train佢用學習杯飲..我都買左combi hellokitty果隻學習杯比佢...飲管果隻...佢依家成日自己拎住黎飲...又唔會漏水...我出街都會帶埋個杯仔出去...我覺得好好用呀!!!

首頁

尾頁

跳至