興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

有無媽媽用緊巧虎巧連智的教材? 國語版定港版?
聽講港版麻麻地?
你地覺得好唔好用? 多唔多人用? 買二手好唔好?

男爵府

回覆:有無媽媽用緊巧虎巧連智的教材

我用緊香港版寶寶版,阿囡14個月大,個人同老公都覺得唔錯。我打算等阿囡口齒伶俐後才訂台版學埋國語。

大宅

引用:有無媽媽用緊巧虎巧連智的教材?+國語版定港

原帖由 慧威喂 於 14-11-07 發表
聽講港版麻麻地?
你地覺得好唔好用? 多唔多人用? 買二手好唔 ...
請問可邊度訂?

別墅

回覆 Tszching0114 的帖子

http://www.benesse.com.tw/
台灣可以寄香港
客服中心有國外訂購常見問題, 有訂FORM DL 黎填

洋房

my niece use it as well, very good
she learns a lot!
品格、認知
she loves 巧虎very much!!

大宅

scgift 發表於 14-11-8 19:31
我用緊香港版寶寶版,阿囡14個月大,個人同老公都覺得唔錯。我打算等阿囡口齒伶俐後才訂台版學埋國語。

...
我平日無比開電視囡囡睇, 囡囡現在13個月, 未識講有意思既字, 但就成日發聲手指指, 都想佢學講野, 請問0個隻DVD 你係唔係都有比佢睇架? 我都有意思訂香港版, 請問D玩具你覺得合適嗎?

別墅

回覆:botanleung 的帖子

請問係用緊香港版定台版?

男爵府

引用:Quote:scgift 發表於 14-11-8 19:31 我用緊

原帖由 bobocat80 於 14-11-12 發表
我平日無比開電視囡囡睇, 囡囡現在13個月, 未識講有意思既字, 但就成日發聲手指指, 都想佢學講野, 請問0個 ...
我個女14個月大,平時都唔會俾佢睇電視,但我日日同佢講故事書+成日同佢講野,佢學講野學得好快。巧虎我2~3日俾佢睇1次dvd, 佢睇到眼定定(個人覺得港版幾好,bb聽得明有興趣睇,而港版都有一part係普通話唱歌既,都有機會接觸下普通話)。玩具好好玩,同埋啲玩具設計好好,可以鍛煉bb既小手肌(暫時我收到9+10月號),好符合bb既發展。

大宅

scgift 發表於 14-11-12 21:05
我個女14個月大,平時都唔會俾佢睇電視,但我日日同佢講故事書+成日同佢講野,佢學講野學得好快。巧虎我2~3 ...
咁我都考慮下訂先, 早前我聽過有媽媽話每個月好遲先有書到. 請問你有無呢個情況? 另請問你講故事係睡前講定係玩既時候講呢? 我暫時未開始睡前故事, 因為佢好心野, 睡前佢好扭要玩. 所以我現在係黑麻麻迫佢休息, 同佢講野, 佢好似仲活躍.

男爵府

我有訂,我個囝剛剛兩歲,我都無俾我個囝睇電視的,
所以暫時無睇過隻dvd,
我覺得套書都幾好,玩具好玩,配合書中主題,
但無乜可能買二手的,因為有貼紙,除非上手小朋友完全唔貼

別墅

引用:有無媽媽用緊巧虎巧連智的教材

原帖由 慧威喂 於 14-11-07 發表
聽講港版麻麻地?
你地覺得好唔好用? 多唔多人用? 買二手好唔 ...
我訂台灣版的,不錯,玩具ok

男爵府

引用:Quote:scgift 發表於 14-11-12 21:05 我個

原帖由 bobocat80 於 14-11-13 發表
咁我都考慮下訂先, 早前我聽過有媽媽話每個月好遲先有書到. 請問你有無呢個情況? 另請問你講故事係睡前講定 ...
我係10月訂既,客服有email覆過幾時先送9+10月號(準時),11月及以後每期會每月15-20號送到(今日已收到)。

另外,我係有時間就講下故事書,冇特別分早晚,但唔會瞓前講。我諗住等佢再大啲才瞓前講故事。

男爵府

其實幾多歲開始用得?

別墅

回覆:天悅 的帖子

甘有貼紙真係買二手唔係幾好,謝謝你分享

別墅

回覆:vickyleehom 的帖子

1歲係就可以用啦

複式洋房

http://www.parenting-times.com/

國語版 vs 廣東話版

本來想訂國語版以為多一個可以兼學國語的好處,在書展聽到個Daddy訂緊國語版都馬上轉廣東話版,原因佢小朋友聽唔明所以唔鍾意睇。我即時明白,其實巧虎唔係語言教材,雖然我D仔女都聽得明國語(台語除外) ;國語版睇得冇咁親切之餘,吸收少左重點內容就唔抵啦!
[img align=left]http://www.danasoft.com/sig/Eagle38.jpg[/img]

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

回覆:Fungbma 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

回覆:2013Fish 的帖子

請問台灣版在網站顯示既價錢係唔係已經包運費?

別墅

回覆 eeyoreb 的帖子

台灣訂係唔包運到香港既運費架

首頁
12345...6

尾頁

跳至