懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我之前都食咗十幾年,自己check到有咗時, 都仲有食。 不過去完醫生度 confirmed 有咗就即時戎,因為點都怕BB有事嘛。 之後仲迫蝦子餅同我一齊戎。 依家我都成日想食ga… 但一諗起BB就即刻唔諗死忍囉!

別墅

我之前都食咗十幾年,自己check到有咗時, 都仲有食。 不過去完醫生度 confirmed 有咗就即時戎,因為點都怕BB有事嘛。 之後仲迫蝦子餅同我一齊戎。 依家我都成日想食ga… 但一諗起BB就即刻唔諗死忍囉!

別墅

係呀, 我雖然不食, 但我半年前小產過, 到現在6week未停過食中藥, 好苦, 但迫自已食.....呢度好多sister想bingo都有問題,bingo了又有的會小產, 健康的bb可以在你的肚子一天天地成長不是必然的,你要好好真惜!!!

男爵府

我都明白要即刻介係好難ga
我知道bingo之後o個兩個week都有食,不過就食少好多lo
之後可以話係戒到ga...係最衰去到6個月到因為工作上好唔開心好大壓力又偷偷地食返,不過只係lunch食,一日一支,但偷食左3,4日,個心真係好怕,好怕個bb生出黎會有缺陷,有兔唇o個d,當你諗到如果個bb真係生出黎有咩事,要你一世對佢照顧佢,佢仲會怨你累左佢,你就會掉左支煙ga喇
relax啦....我下個月就生喇,而家我決定左要餵人奶,所以生左都會一段時間唔食煙,當係陪下你啦!希望幫到你丫!!!!

別墅

我食左煙5,6年,都係一知道自己有左到宜家就一枝都無食過,2手煙我就控制唔到啦,因為身邊個個朋友都食,好難叫人地唔食黎就自己一個,其實我覺得要介既一定介到,我初時都覺得無咩可能會介到,我同我老公講如果我介唔到偷食煙咁點啊?佢答左我一句:你唔係無腦家嘛!
我就覺得我咁大個人控制到既!
加油啊,我覺得反而係懷孕中段最難捱,初期我未知有左時食煙,都會覺得無左食煙果種感覺,怪怪的.宜家我6個幾月,有時都會想食.但你諗下,食完咁又點,你又咪會食下一枝.食完個心一定會好唔安落...成日會諗會影響到bb
所以忍下啦,我都希望今次因為有左bb而成功介到煙,都介左6個幾月無食啦! 你都可以架~加油

別墅

我食左煙5,6年,都係一知道自己有左到宜家就一枝都無食過,2手煙我就控制唔到啦,因為身邊個個朋友都食,好難叫人地唔食黎就自己一個,其實我覺得要介既一定介到,我初時都覺得無咩可能會介到,我同我老公講如果我介唔到偷食煙咁點啊?佢答左我一句:你唔係無腦家嘛!
我就覺得我咁大個人控制到既!
加油啊,我覺得反而係懷孕中段最難捱,初期我未知有左時食煙,都會覺得無左食煙果種感覺,怪怪的.宜家我6個幾月,有時都會想食.但你諗下,食完咁又點,你又咪會食下一枝.食完個心一定會好唔安落...成日會諗會影響到bb
所以忍下啦,我都希望今次因為有左bb而成功介到煙,都介左6個幾月無食啦! 你都可以架~加油

大宅

我食了10幾年啦.一知道有了BB即刻無食,有時都幾想食的,特別係食飽飯之後,不過一諗起BB就無呢個想法.為了BB著想唯有忍下.
昨日2人行....今後3人行

大宅

大家加油呀!!!!想生個可愛,健康,精ling既bb就要忍忍忍呀!!!!

首頁

尾頁

跳至