懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:順產媽媽, 你地比唔比c6陪產??

兩胎c6都有陪產, 佢話有塊布遮住, 冇野睇到, 但第一胎生完之後要散下心

大宅

回覆:我愛麥芽糖 的帖子

我當時比佢自己決定。end up有陪我,不過,我冇5分鐘就生左。佢入一入來影2張相走得!

複式洋房

回覆:我愛麥芽糖 的帖子

有老公支持好緊要,佢为我打氣,不斷叫我堅持,加油,我先捱得過,生完後係病房,我隔離床個女人話因為佢早產,姑娘吾俾佢老公陪,佢一個人係產房好無助,無惨咁!

複式洋房

本來我死都要老公陪產
但到左入產房果一刻 我叫姑娘唔好叫我老公入黎
已經痛到想死 不似人形 唔想俾佢見到我個樣 哈哈

男爵府

我的育兒心得勳章

我老公驚血,小小事就好緊張。我諗我到時好痛可能會鬧佢,甚至打佢,咁會浪費我啲力。不過佢又好堅持要陪,由佢啦!佢陪就叫佢望住我好啦,唔好望阿b住啦。希望佢唔好嚇親啦!

大宅

點解大家嘅老公咩血腥都睇唔到咁好嫁,我老公一直企我隔離,咩都睇到哂嫁,佢仲同d姑娘下一齊見到bb出左頭髮,叫我用力。
到我出院時問返佢,佢話我當時顛到連塊布都踢走埋流超多血,攪到佢冇哂性趣。。。。

公爵府

引用:朋友話, 唔好c6陪產, 因為好血腥, 可能會引

原帖由 我愛麥芽糖 於 14-11-11 發表
朋友話, 唔好c6陪產, 因為好血腥, 可能會引致心理問題...試過有朋友老公, 因為陪產之後, 過唔到自己果關, ...
我覺得可以睇住自己嗰骨肉出世係一件最幸福既事!

大宅

引用:朋友話,+唔好c6陪產,+因為好血腥,+可能會引

原帖由 我愛麥芽糖 於 14-11-11 發表
朋友話, 唔好c6陪產, 因為好血腥, 可能會引致心理問題...試過有朋友老公, 因為陪產之後, 過唔到自己果關, ...
我老公ok 呀,做爸爸都想睇住bb 出世。
睇個人la,有d 男人可能接受唔到,如果老公係果種,咁最好唔陪產la。我覺得陪唔陪都一樣,痛到死理得邊個係身邊

珍珠宮

畀面勳章

回覆:順產媽媽, 你地比唔比c6陪產

絕不

生仔果個樣。。。我唔想比人睇,太衰

大宅

育兒性格勳章

c6有陪產,本來我都以為淨係企隔離打氣唔會睇到d咩,點知姑娘仲叫c6去裝下阿b啲頭髮。。。。當時仲未生到架。
最後因為阿b頭位唔好,仲見證埋姑娘伸手入去移好阿b個頭,可想而知當時果度大到幾恐怖
生左之後我有問c6,不過佢話最驚係見到個滑滑5顏6色的胎盤,哈哈。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

上胎有, 由就生見到頭仔到生出嚟佢全程企喺醫生隔離睇兼剪臍帶, BB 出世後睇到佢個樣勁開心. 我唔覺有乜野佢又冇陰影.
今胎佢都話會陪, 如果時間許可想個女都一齊陪產, 我住外國由待產生仔到產後都喺同一間一人房搞店晒唔駛推嚟推去, 大人細路都可以留低, 除左老公同個女外我唔會比其他人嚟.
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

大宅

一定要C6陪,因為有時佢都會起到好大作用。
我記得我生個時痛到係咁喊,姑娘係咁鬧,叫我留力生,個時姑娘講咩我都聽唔入耳,只係痛到差的失去知覺,個時我老公就係咁係我耳邊不停鼓勵我叫我忍住,話我好叻,BB就快出黎啦,因為佢嘅支持,我先支持到最後生左個B出來JA,同埋生個時老公只係會係產婦旁,血腥場面好似唔係好睇到。
比佢入去啦,當佢想去體驗的時候,未必有機會的了。

大宅

回覆:順產媽媽, 你地比唔比c6陪產

两胎都有陪

首頁

尾頁

跳至