婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

99鑊鑊係我教仔既時候,都要走埋黎做架兩,喊親就話嫲嫲抱,叫左幾廿次叫你唔好咁,次次哦完就算數。
99你要知道,個仔由出世到宜家都係我一手湊大架,你冇幫過我手,而我亦冇要求你去幫我,所以湊仔既方法,一定係跟足我既做法,你唔好諗住我會跟你方法去行!
你唔好迫我!

伯爵府

你做亞媽既係醜人,99梗係想做好人啦!
爆佢啦~~~~~

男爵府

回覆:自己做架兩,話你仲要發脾四

99永遠想做好人,C6有無出聲?咪攪壞規矩,邀請99喺你教小朋友時咪插咀啦!你先係阿媽,點教你話事

大宅

回覆:YingYing622 的帖子

侯爵府

99永遠覺得係D孫面前做個好嫲嫲。

男爵府

育兒性格勳章

引用:你做亞媽既係醜人,99梗係想做好人啦!爆佢

原帖由 M.A.C 於 14-11-11 發表
你做亞媽既係醜人,99梗係想做好人啦!
爆佢啦~~~~~
Agree

男爵府

育兒性格勳章

引用:99永遠覺得係D孫面前做個好嫲嫲。

原帖由 Meir079 於 14-11-11 發表
99永遠覺得係D孫面前做個好嫲嫲。
Agree

大宅

呢隻99係一個左耳入右耳出既人,塊面皮又成呎厚,其實基本上,我地每日都一少吵,三日就一大吵,大吵就當然唔係我出聲啦,係c6忍忍埋埋,就鬧爆佢,但係佢第二日嬲完黑完面,可以當冇事發生咁,日日都犯同樣既錯,我試過兜口兜面叫佢咪做架兩,又試過好聲好氣叫佢係我教仔既時候佢唔好出聲,亦試過直接講,個仔係我既,我教仔邊個都唔可以出聲,冇人可以保得到佢,包括99你,但係佢都可以仲係咁c6有次忍佢唔住,直情叫佢阿媽“你走啦,你唔好成日個媽教緊個仔,你就話嫲嫲抱啦,你煩唔煩丫?咁個仔點會聽個阿媽話丫?你宜家係唔係想害死我地丫?“但係隻99可以c6鬧咁耐,佢就氹足我個仔咁耐,其實係另一邊我係鬧緊我個仔,因為佢郁手打阿嫲,呢個行為真係好唔岩,但係佢阿嫲俾阿囝打完仲要笑,我真係好嬲,最終我連呢隻99都鬧埋“佢打你就唔岩,你唔鬧佢唔緊要,因為教仔呢個係我既責任,但係你唔應該笑,你笑佢就自然覺得呢個行為冇問題,仲有我鬧緊佢,你又係度係咁氹,咁佢宜家唔駛聽我講野啦,係咪丫?“之後c6見我發火,即刻搵開佢阿媽,個隻99先肯收聲

大宅

回覆:M.A.C 的帖子

好在阿囝暫時都好生性,只有想玩波波既時候,先會叫嫲嫲,其它時間,只要一見到我,就會叫媽媽,我一行埋佢身邊,佢就會飛奔過黎我度,所以隻99想做好人都唔係咁易

子爵府

育兒性格勳章

我99初初都係咁,試咗多次後我唔比佢掂我仔

大宅

回覆:Ying0623 的帖子

但係我地一齊住,又好難話唔俾佢掂阿仔既

子爵府

畀面勳章

引用:但係我地一齊住,又好難話唔俾佢掂阿仔既

原帖由 YingYing622 於 14-11-12 發表
但係我地一齊住,又好難話唔俾佢掂阿仔既
一齊住真係死結喎

侯爵府

我都超憎架兩,仲要講極都唔聽,成日都話一次傘一次傘,下次唔會羅。

後來我係齊人下爆左一次,駡個仔唔識分邊個真正對佢好,病都比汽水糖你食既係唔想你身體好去公園玩。成日比電話/電腦/電視你嘅係想你唔叻無得去比賽,留在家! 「中容」你做壞事既人係唔知你有更好更多能力去做優異生,當你白痴BB咁養。阿仔你唔自己想叻叻身體好去玩多啲,媽媽都幫你唔到,大把魔鬼係到,驚死你叻過佢架!

伯爵府

回覆 yamaneko 的帖子

你咁講好有道理,但遇上面皮10呎厚和聾耳陳只耳的99,邊有用?

所以唯一實際行動係“唔比99見咁多個孫,唔准99掂咁多個孫”

大宅

回覆:yamaneko 的帖子

同佢講過道理啦,冇用架,佢又搬番佢所謂既道理出理,最終我要搬出一句“宜家年代唔同喇!你唔好成日想當年啦!你講個套唔work架喇!“

大宅

佢地兩嫲孫相處時間已經好少,佢只要一有機會就會出擊

侯爵府

引用:回覆+yamaneko+的帖子你咁講好有道理,但遇

原帖由 M.A.C 於 14-11-12 發表
回覆 yamaneko 的帖子

你咁講好有道理,但遇上面皮10呎厚和聾耳陳只耳的99,邊有用?
好99難求。

伯爵府

回覆 YingYing622 的帖子

你咁講即係衰心軟囉!

就係有咁既麻麻,至要更加少見。

一個月一次就差不多。

大宅

回覆:yamaneko 的帖子

比個like 你!

大宅

我地同住啦,我已經好多時唔出房,一係同個仔出街

首頁

尾頁

跳至