興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

請問有無JM 訂過? 約二百蚊一期, 有時有適合學習階段既玩具送. 有DVD 有故事書.

大宅

回覆:巧虎香港版值得訂嗎

Follow too

男爵府

回覆:巧虎香港版值得訂嗎

我都想知,同埋幾大開始睇?

大宅

vickyleehom 發表於 14-11-30 20:29
我都想知,同埋幾大開始睇?
最後我睇其他JM既回覆, 見都OK, 所以都訂0左啦. 今個WEEK會收返由9月起既3期, 收到貨0左UPDATE.

男爵府

引用:Quote:vickyleehom 發表於 14-11-30 20:29

原帖由 bobocat80 於 14-12-01 發表
最後我睇其他JM既回覆, 見都OK, 所以都訂0左啦. 今個WEEK會收返由9月起既3期, 收到貨0左UPDATE. ...
你小朋友幾大呀?

大宅

vickyleehom 發表於 14-12-1 11:49
你小朋友幾大呀?
就14個月.

男爵府

引用:Quote:vickyleehom 發表於 14-11-30 20:29

最後我睇其他JM既回覆, 見都OK, 所以都訂0左啦. 今個WEEK會收返由9月起既3期, 收到貨0左UPDATE. ...
等你分享

男爵府

引用:Quote:vickyleehom 發表於 14-12-1 11:49

就14個月.
唔該晒

複式洋房

回覆:vickyleehom 的帖子

我訂左比兩個小朋友,真係要欣賞日本幼兒教材既質素,人地出左咁多年仲keep住出緊就知好野黎,我唔係打手,10月份都研究過一段時間,比較過3地既巧虎同訂購方法,最後都係訂香港版算啦,個問題係啲歌有啲怪,唔岩音,因本身係配國語唱出黎,而家變廣東話唱,所以會怪怪地,同埋dvd既配音問題,會發現口形唔夾個音,係呢啲麻麻地,相反,佢有親子韻律體操係國語唱出黎,就真係好好聽,音樂好柔和。另外,教材既課題好配合小朋友既發展,我阿仔3歲幾,呢個月講不偏食,講刷牙,我睇左3期,有時會同阿仔講巧虎話要食菜架,要刷牙架,佢就受落啲,而妹妹就睇一歲版,講小動物,見到貓咪會講meow meow, 出街識拖手,一開dvd2個就好似落左藥,坐實睇眼都唔眨,都有啲得人驚。開頭都掙扎過唔訂2套,話晒都5000蚊,不過除返200一個月,有玩具,dvd同書,當每月買教材啦。結論,佢唔可以散訂,要由9月訂起,所以早買早嚮受。

複式洋房

回覆:Aidenden 的帖子

補多句,做大人陪睇時要有定心理準備,初初睇有啲難頂,係有個成年人扮啲跨張動作,著晒啲放大左既細路衫,又會高八度咁講野同唱歌。。。毛管動。。。不過自己啲細路鍾意睇無辦法啦

男爵府

引用:補多句,做大人陪睇時要有定心理準備,初初

原帖由 Aidenden 於 14-12-02 發表
補多句,做大人陪睇時要有定心理準備,初初睇有啲難頂,係有個成年人扮啲跨張動作,著晒啲放大左既細路衫, ...
我又覺得冇想像中咁差,我成日都係隔離一齊唱埋一份

大宅

Aidenden 發表於 14-12-2 21:23
我訂左比兩個小朋友,真係要欣賞日本幼兒教材既質素,人地出左咁多年仲keep住出緊就知好野黎,我唔係打手, ...
多謝分享呀. 我收0左9-11月SET野啦, 不過不拆不睇. 想請教我囡14個月, 張DVD 你地會幾密播比小朋友睇. 因為我自佢出世以來都唔比佢睇電視.

男爵府

我想問寶寶版既書係硬皮既還是紙的
可唔可以分享照片

複式洋房

引用:Quote:Aidenden 發表於 14-12-2 21:23 我訂

原帖由 bobocat80 於 14-12-03 發表
多謝分享呀. 我收0左9-11月SET野啦, 不過不拆不睇. 想請教我囡14個月, 張DVD 你地會幾密播比小朋友睇. 因為 ...
我阿女都係14個月,我一早已經比左電視佢睇啦,所以佢已中毒了

複式洋房

引用:我想問寶寶版既書係硬皮既還是紙的可唔可以

原帖由 eeyoreb 於 14-12-03 發表
可唔可以分享照片
9月同10月號都係硬皮的,厚咭,唔會撕得難既,11月就會開始唔同啦,大本啲啲紙都薄啲,都仍然撕不難

複式洋房

可以今晚影相放係度!

男爵府

好啊!唔該晒......

男爵府

引用:Quote:Aidenden 發表於 14-12-2 21:23 我訂

原帖由 bobocat80 於 14-12-03 發表
多謝分享呀. 我收0左9-11月SET野啦, 不過不拆不睇. 想請教我囡14個月, 張DVD 你地會幾密播比小朋友睇. 因為 ...
我個女13個半月開始睇(之前完全唔俾睇電視),開頭2-3日睇1次,慢慢變到1日睇1次…冇計…阿女實在太鍾意,日日成日提住巧虎巧虎…初時會一早就扭計要求開巧虎俾佢睇,我就堅持話要等爸爸放工返來一齊睇,慢慢佢就唔再扭,因為知道扭都係冇用。而家爸爸放工返來一入門口,阿女第一時間係叫巧虎而唔係叫爸爸所以你要有心理準備,如bb好鍾意既話,你要堅持你決定俾佢睇既次數。

男爵府

引用:我想問寶寶版既書係硬皮既還是紙的可唔可以

原帖由 eeyoreb 於 14-12-03 發表
可唔可以分享照片

複式洋房

回覆:scgift 的帖子

9月號既內頁

首頁
12345...6

尾頁

跳至