跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

教世軍有咁多分校, 樹大一定會有枯枝. 我估我報果間唔係打人果間....

我地有時間既話....可以約埋d對蒙特梳利有興趣既mami出來食飯見面.

原文章由 elmolly 於 08-3-26 00:30 發表
Eclipse_2006 ,

係咪上次上堂果間?如果唔係,可唔可以pm話我知?我覺得上次果間個flow好organized,不過太簡單,唔夠詳細.除左買教具,你會唔會起日常家居都配合埋?

pomanc,

我唔去party喎,咁我點?

我原本都有諗過救 ...

[ 本文章最後由 Eclipse_2006 於 08-3-26 11:51 編輯 ]
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

大宅

我今日摔之報咗名 31/3 上家班喇! playgroup 就要排到8月先有位!
早兩日我去咗 sogo 買咗兩 set 玩具俾洛洛(都唔知係咪 Elipse_2006 話有問題嗰隻牌子),覺得個 sales 嬸嬸唔多掂,佢一味 sale 我買d唔啱洛洛玩嘅教材,我話洛洛得1歲佢就俾d3歲嘅我睇,我猛話深,話洛洛唔會識佢就覺得洛洛好蠢,我問佢d教材點用佢就話盒教材裏面有家指引,番到屋企睇當然乜都無,真嘔血!我唔會再幫襯佢喇!
今日我攞d教材出嚟俾洛洛玩,點知隻衰豬淨係 hea 開曬,一d興趣都無,另外今日開始儘量唔俾洛洛睇電視,亦都同湊佢嘅嫲嫲講好唔開電視,結果佢成日無電視睇,好似毒癮發作咁囉囉攣,今日只係第一日,希望之後好d啦!
只許周官放火 不許百姓點燈

男爵府

好媽媽勳章

elmolly :
唔緊要啦!我地搵日約出黎食飯囉!我住沙田,係新界或者九龍我都方便架!

Eclipse_2006 :
我地係生日會個日見啦,咁係咪坐埋一枱呀?如果係,好似要同朗仔媽講聲編我地一齊坐喎!但唔知仲有冇媽咪想join我地呢?

原文章由 Eclipse_2006 於 08-3-26 11:40 AM 發表
教世軍有咁多分校, 樹大一定會有枯枝. 我估我報果間唔係打人果間....

我地有時間既話....可以約埋d對蒙特梳利有興趣既mami出來食飯見面.

男爵府

好媽媽勳章

吓!要排到八月啦?等我過兩日都問吓先!有機會我地又交流吓d教具用法啦!

原文章由 dogdogling 於 08-3-26 11:23 PM 發表
我今日摔之報咗名 31/3 上家班喇! playgroup 就要排到8月先有位!
早兩日我去咗 sogo 買咗兩 set 玩具俾洛洛(都唔知係咪 Elipse_2006 話有問題嗰隻牌子),覺得個 sales 嬸嬸唔多掂,佢一味 sale 我買d唔啱洛洛玩嘅教材,我話洛 ...

大宅

原文章由 pomanc 於 08-3-27 00:08 發表
elmolly :
唔緊要啦!我地搵日約出黎食飯囉!我住沙田,係新界或者九龍我都方便架!

Eclipse_2006 :
我地係生日會個日見啦,咁係咪坐埋一枱呀?如果係,好似要同朗仔媽講聲編我地一齊坐喎!但唔知仲有冇媽咪想join我地呢?

...

Hi, pomanc and Eclipse_2006, I also want to practice montessori concept with my twins. we can sit together on 413 and talk more...

禁止發言

男爵府

dogdogling,

你會唔會上埋0-3個家長班?

pomanc,

我住深井呀,不過唔緊要,可以照出黎.有時好攰都無乜心機實行,好想搵人支持下

[ 本文章最後由 elmolly 於 08-3-27 11:13 編輯 ]

大宅

hello各位mama
我問你地o係邊度上家長班??
可唔可以pm d資料比我??
唔該哂!!

男爵府

好媽媽勳章

panmung :
我係兒童無限上架!你可以上佢地個網頁睇呀架!

原文章由 panmung 於 08-3-27 01:51 AM 發表
hello各位mama
我問你地o係邊度上家長班??
可唔可以pm d資料比我??
唔該哂!!

男爵府

好媽媽勳章

Eclipse_2006:
唔該你呀!我見到你幫我加咗名入去同一枱啦!thx!

elmolly:
係呀!放咗工返屋企真係好多時乜都唔想做,互相支持繼續啦!
呢兩日超忙呀,要夜晚先上得黎jar,不過都可以大家繼續保持聯絡既!我上完星期六既實習,再上黎同大家報告!

dogdogling:
413見啦!如果我無記錯,有次bk 媽媽食飯,我好似坐係你隔離架!

原文章由 elmolly 於 08-3-27 01:03 AM 發表
dogdogling,

pomanc,

我住深井呀,不過唔緊要,可以照出黎.有時好攰都無乜心機實行,好想搵人支持下

[ 本文章最後由 pomanc 於 08-3-27 22:29 編輯 ]

大宅

我o地都係兒童無限買咗台灣套教具,3個月大時已開始玩, 彤彤d手指仔而家都幾靈活同有力. c6鍾意佢套o野用木造,手感好d wor...
c6都報咗30小時家長班, 4月開始上, 佢將會係你地同學仔. (我懶,冇諗住上) 請大家多多指教wor & 生日會當日再交流

彤彤媽代打因為c6唔識打中文

男爵府

原文章由 littlebb.ng 於 08-3-27 23:20 發表
我o地都係兒童無限買咗台灣套教具,3個月大時已開始玩, 彤彤d手指仔而家都幾靈活同有力. c6鍾意佢套o野用木造,手感好d wor...
c6都報咗30小時家長班, 4月開始上, 佢將會係你地同學仔. (我懶,冇諗住上 ...

除左教具你仲有無比其他玩具你囡囡?我個女無乜興趣呀:;pppp:

pomanc,

有飯局就叫埋我啦,等你報告.

大宅

原文章由 elmolly 於 08-3-27 01:03 發表
dogdogling,

pomanc,

你係指幼兒及家長親子班?會呀,打算上完家長班就即刻報名!

大宅

原文章由 pomanc 於 08-3-27 22:26 發表
dogdogling:
413見啦!如果我無記錯,有次bk 媽媽食飯,我好似坐係你隔離架!

我日要返工,唔會嚟啦,你哋玩得開心d啦!

男爵府

原文章由 dogdogling 於 08-3-28 00:35 發表

你係指幼兒及家長親子班?會呀,打算上完家長班就即刻報名!

我指0-3歲嬰幼兒家長班 (30小時) 

大宅

原文章由 pomanc 於 08-3-27 22:24 發表
panmung :
我係兒童無限上架!你可以上佢地個網頁睇呀架!

pomanc
唔該哂!!

大宅

原文章由 elmolly 於 08-3-28 00:48 發表

我指0-3歲嬰幼兒家長班 (30小時) 

搞錯咗添!
暫時唔上住啦,我返 shift 嘅,好難每個星期六都攞假去上堂,如果佢平日開班先考慮啦!
我今次返家長班係返完 night shift 7點放工9點半去上堂,希望唔會釣魚啦!

男爵府

好媽媽勳章

唔緊要,我地搵日約飯局啦!

原文章由 dogdogling 於 08-3-28 12:36 AM 發表

我日要返工,唔會嚟啦,你哋玩得開心d啦!

大宅

我今日都上左兒童無限, 報左名 8小時 班. 希望好快可以追到你地啦.
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

大宅

elmolly,
I am also interested in knowing this set of apparatus. would you mind email me the leaflet?
[email protected] Thanks
原文章由 elmolly 於 08-3-23 02:03 發表

please leave me your email, I can send the leaflet to you but it's only in black and white colour. I only give some to my baby as I'm supposed to get a cabinet for them but my home is not ready yet. ...

[ 本文章最後由 luitaitai 於 08-3-28 23:26 編輯 ]

首頁
23456...8

尾頁

跳至