興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢兩個月前9月17日因尿結石要做手術開始
手術成功左 之後要食尿道炎糧同食藥
再過一星期又話胰藏炎 又要轉糧
之後又過多一星期就話之前粒尿結石報告出左
話狗狗尿酸性高要要再驗尿同
我想投訴間診所無向我交代解釋清楚狗狗點解咁突然走左!

大宅

回覆:我狗狗昨晚已經走左... 我想投訴

對不起 我未打完就禁錯左

大宅

話狗狗尿酸性高話要再驗尿找去種菌同又要再轉糧
係呢個月 轉左3次糧
之後無耐就話種菌個到報告出左!
話狗狗有隻吾知乜野克雷白氏肺炎菌
要入院一星期打抗生素 呢一星期都有驗血驗尿
全部野都要計錢! 都幾金下
但想醫好beebee就無辦法!
咁好好睇呢一星期完左 診所都話隻菌okay左可以出院
不過又要轉多次糧同食藥
跟住狗狗返左屋企既第3日就有嘔
我地都有打過返診所問過 佢地話狗狗住院個一星期都無咩事無話嘔
叫我地吾好比太多濕糧佢
之後無嘔一兩日之後就見佢吾想食野精神麻麻
經常去廁所大便但正常無咩野 過兩日就見到開始柯爛屎
之後就見佢柯到好似好辛苦咁 吾想行只係訓係到
掂佢手仔會痛 叫一叫 原來腫左
咁我地昨晚夜晚8點就帶左去睇醫生 驗完血佢只係話驗到白血球過低
之後我地就問過低會點 醫生話過低既話會死
但醫生又解釋吾到點解白血球無啦啦會低得咁嚴重
我地就好驚 但都無辦法只有交比醫生處理
點知昨晚夜晚12點9左右就收到電話 話狗狗休克緊 宜家醫生急救緊
我同屋企人就係15分鐘內趕到去
護士就已經話beebee走左!
之後都一直無見過醫生出黎交代下點解會咁
我媽咪就問個護士急救既過程 護士就講左大概
之後媽咪就問護士點解醫生吾出黎同我地交代下點解會咁
白血球點解會無啦啦好低 你地上星期先話無事俾狗狗出院
一個星期就變左咁! 個護士無出聲應我地
我應該去邊可以投訴個醫生吾交代好件事

侯爵府

我唔知, 幫推.

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

大宅

引用:唔知‥幫推‥其實有時,唔好太過相信一間醫

原帖由 StacySo 於 14-11-14 發表
唔知‥幫推‥

其實有時,唔好太過相信一間醫院,有任何時請即時搵多個vet比second option。
因為成件事都好急..所以都無辦法
而且個陣都有打去問其他診所 有啲要預約 有啲full booking

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

回覆 siusin617 的帖子

唔係手術前驗左血,可以先做手術咩??點解好似係做完先即刻出現咁多問題嘅??

大宅

引用:回覆+siusin617+的帖子唔係手術前驗左血,

原帖由 amychann 於 14-11-14 發表

唔係手術前驗左血,可以先做手術咩??點解好似係做完先即刻出現咁多問題嘅?? ...
驗左架啦 但醫生話除左白血球過低之後其他無咩大問題

大宅

引用:回覆+siusin617+的帖子唔係手術前驗左血,

原帖由 amychann 於 14-11-14 發表

唔係手術前驗左血,可以先做手術咩??點解好似係做完先即刻出現咁多問題嘅?? ...
呢兩個月內已經驗過至少超過5次血

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

大宅

引用:Quote:siusin617+發表於+14-11-14+17:07+因

原帖由 StacySo 於 14-11-14 發表
宜家獸醫有真係無咩監管制度‥所以好多時狗狗有事唯有post係facebook等多啲主人知道果間係黑店‥

建議其他 ...
我昨天已經親自去診所搵醫生解釋返件事了
佢只係話我狗狗敗血病走左
因為細菌感染 但咩細菌就吾知 要解剖先知
問醫生兩星期前先話無菌出得院點解無啦啦會又細菌感染
佢話佢都吾清楚 話我地狗狗出左院都兩星期
可能係屋企感染 (總之大概就話吾關佢事咁既意思)

用戶要求終止服務

好不負責任,要開名

禁止訪問

大宅

請問係邊間獸醫呀???

大宅

引用:求開名寵物BB唔識講野,獸醫真係講咩都得!

原帖由 maylaw1988 於 14-11-18 發表
求開名
寵物BB唔識講野,獸醫真係講咩都得!!
自己都一定會睇幾間,聽下口啤先決家去邊間做手術果D
我狗狗係睇佢 以後就算有養都吾會睇呢間呢個醫生
不負責任!

大宅

引用:請問係邊間獸醫呀???

原帖由 Littiedog 於 14-11-18 發表
請問係邊間獸醫呀???
我狗狗係睇佢 以後就算有養都吾會睇呢間呢個醫生
不負責任!

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

不負責任的庸醫
狗狗一路好走,RIP

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

http://www.vsbhk.org.hk/chi/chairman.htm

首頁

尾頁

跳至