跳至

首頁
34567...8

尾頁

別墅

Thank you for your information!!!!

原文章由 Happy小米 於 08-3-25 09:03 發表

我請power removal 搬, 幫你pack埋, , 大件有5呎mattress, lcd tv (釘个木箱同你搬), 其餘都係書/衣服/小型傢俱/玩具咁, 全屋搬哂過黎, 共有71 items, 用左$7,000, 算平,

tel: (852)2399 0821

打過另外既, 用 ...

大宅

原文章由 澳門傻媽媽 於 08-3-24 00:11 發表
我又ok bor, 係悶d lor, 可能個囡未返學啦, 所以好忙, 無其他媽咪講到咁悶, 個囡嚟緊呢年要返學, 不過都係am, 唔知會點呢, 或者我太憎我老爺奶奶啦,
我覺得搬咗過嚟唔駛見咁密, 好開心. ...

我初初都係咁幻想架... 點知佢地時不時都殺入澳門, 仲要響我屋企住返兩三日, 我計過... 咁每月見佢地既時間仲多過響香港果時呀!!!

月希, wskay,

我咪係百佳見到d 咁貴既節瓜囉... 我見呢度賣d 節瓜同香港唔同, 香港街巿d 節瓜都係肥短, 但呢度係瘦長. 得百佳先有香港d 肥短節瓜. 而我like 肥短節瓜... 所以攪到我好耐冇食節瓜啦.

月希你真係好精打細算喎... 不如我比d 錢你幫我買埋送...

GQ,

唔買車啦, 我個仔都走囉... 我自己一個駛咩要車丫...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 家希媽媽 於 08-3-25 00:44 發表
hi各位媽媽, 我係ft mum, 都係住氹仔, 原來澳門咁多同鄉架~我都住左4年喇~依家都習慣晒喇!不過未生bb之前真係好悶, 澳門賭場多過商場(你地都知hk多商場啦), 嚟到呢到來來去去都係得八佰伴! 至從個仔出世就忙好多喇~
...

我係一家人過黎架...因為老公屋企人係依邊有d小生意...所以佢地成家都係依邊囉

唯一好係..我地同佢地都少來往...又冇麻煩99....都叫做好過少少

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

hi各位媽媽, 我係ft mum, 都係住氹仔, 原來澳門咁多同鄉架~我都住左4年喇~依家都習慣晒喇!不過未生bb之前真係好悶, 澳門賭場多過商場(你地都知hk多商場啦), 嚟到呢到來來去去都係得八佰伴! 至從個仔出世就忙好多喇~
...

我係成家過黎...老公屋企係依邊有d生意...所以佢地成家都係依邊...

我都一樣係依邊得佢d親戚..好彩大家都好少來往..如果重多個麻煩99...就真係死得囉

大宅

原文章由 xaolin 於 08-3-25 09:47 發表

我知點去啦,坐11號巴士有經過,近媽閣果頭架.

相反方向, 紅街市係返提督馬路, 三盞燈一帶
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

侯爵府

虎到金來勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 親子王國15週年勳章

...

hi,我都住氹仔,一家4口都係hk過黎架.

侯爵府

虎到金來勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 GQ 於 08-3-24 22:49 發表

好野~ 你識點去呀?

我知點去啦,坐11號巴士有經過,近媽閣果頭架.

珍珠宮

原文章由 WanSze 於 08-3-24 17:13 發表
原來咁多香港媽咪係澳門,等我move過來之後再join你地的 gathering 先.不過我有好多問題要請教你地,

(1)搬運公司,你地個時用邊間搬屋公司搬野到澳門?大約多少$$?
(

我請power removal 搬, 幫你pack埋, , 大件有5呎mattress, lcd tv (釘个木箱同你搬), 其餘都係書/衣服/小型傢俱/玩具咁, 全屋搬哂過黎, 共有71 items, 用左$7,000, 算平,

tel: (852)2399 0821

打過另外既, 用volume計, 要一萬以上,

別墅

原文章由 無憂島 於 08-3-25 01:17 發表
我同老公都系香港人,老公黎做野,黎左半年,我地成日都relocate, 下一站吾知道去邊

你個仔幾大?我個女4 yrs 啦。下次出黎玩下啦!

hi~
我個仔差唔多2歲喇~好鬼百厭, 依家返緊托兒所, 所以我1000-1700都好得閒~

你個囡囡響澳門讀書定hk呀? 成日都走來走去, 囡囡會唔會好唔慣? 我個仔就唔會喇~由細到大成日澳門香港咁住下, 佢都無唔慣, 我相信佢大個都係唔癡家嗰d喇~

複式洋房

我同老公都系香港人,老公黎做野,黎左半年,我地成日都relocate, 下一站吾知道去邊

你個仔幾大?我個女4 yrs 啦。下次出黎玩下啦!

...

別墅

係呢~你地各位都係全家從hk過嚟架? 我就係嫁過嚟架(我c6係本地人)~所以呢到得佢d親戚, 我無地位架

複式洋房

去紅街市吾開車既話,住氹仔就座no.26 巴士,快,靚,正

原文章由 GQ 於 08-3-24 22:49 發表

好野~ 你識點去呀?

別墅

原文章由 GQ 於 08-3-24 22:16 發表
wskay~

你好~
濠景個度有間中心有波波池岩你小朋友玩
不過講真~ 係得澳門住都係要習慣周圍多大6人

但我覺得波波池唔係好衛生, 可能因為我試過帶個囡去,
見到個小朋友流住兩行鼻涕, 攞住個波係咁咬.

複式洋房

3+就學得啦,學1年先考試都4yrs 啦,你打電話去問下,2875 0722、2852 8880,有2個分校,睇下邊個近你

www.hpwballet.edu.mo

原文章由 GQ 於 08-3-24 22:47 發表
無憂島
sorry ~ 即係邊呀?

我知道ballet 係4歲先可以考試 是嗎~
e 度最少要幾歲先可以嗎呀?

[ 本文章最後由 無憂島 於 08-3-25 00:37 編輯 ]

大宅

咁又組團去掃貨囉.
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

大宅

原文章由 xaolin 於 08-3-24 22:47 發表

我同你一齊去好嗎?

好野~ 你識點去呀?

侯爵府

原文章由 GQ 於 08-3-24 22:46 發表

多謝你的報料~
真係搵日要去八下

or 搵日一齊去呀

我同你一齊去好嗎?

大宅

無憂島
sorry ~ 即係邊呀?

我知道ballet 係4歲先可以考試 是嗎~
e 度最少要幾歲先可以嗎呀?

大宅

原文章由 十月變形記 於 08-3-24 22:35 發表
下環街市有個熟食市場喺頂樓, 嗰頭仲有好多童裝出口店, 可以尋寶o架

多謝你的報料~
真係搵日要去八下

or 搵日一齊去呀

複式洋房

How old is your daughter? my daughter is 4 and she is learning ballet at 項秉華, which is near Star World

原文章由 GQ 於 08-3-24 22:08 發表
大家好~ 很高興認識你們

唔好意思~ 請問在那兒學ballet?
另暑假快到~ 你地會同小朋友報咩暑期班呀? (即活動班)

謝謝

首頁
34567...8

尾頁

跳至