跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 月希 於 08-3-27 22:01 發表

係因為我同老公都唔係大食...屋企最大食果個係駿駿
同我好少買魚架..多數wed先買(婆婆去買)....monday同friday我只會買肉同菜...加買野煲湯..睇我之前個list就知..唔好餸啦 ...

月希,

你覺得唔好餸唔緊要, 駿駿覺得好咪得囉. 最緊要係佢肯食丫嘛. 我個仔... 帶佢去食buffet 都side 我錢... 佢最多食d 方包既 架咋!

wskay,

咁你住果度係咪 x 發? 我住果度得兩座....

活動範圍只係響氹仔? 咁都冇咩地方好去喎. 你平時做咩多? 你附近.... 最好行應該係franc franc 啦... 我仔響澳門返學, 所以我日日都要出澳門.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 pluie 於 08-3-28 21:44 發表

月希,

你覺得唔好餸唔緊要, 駿駿覺得好咪得囉. 最緊要係佢肯食丫嘛. 我個仔... 帶佢去食buffet 都side 我錢... 佢最多食d 方包既 皮 架咋!

wskay,

活動範圍只係響氹 ...

駿駿 你比乜佢都話好食架啦....

大宅

原文章由 月希 於 08-3-28 22:10 發表

駿駿 你比乜佢都話好食架啦....

複式洋房

月希,

你真是想搬屋? 我同你交換吖,你果頭都近我老公返工窩。

原文章由 月希 於 08-3-28 17:55 發表

我想問果度好唔好住丫?
近我老公返工丫

男爵府

原文章由 月希 於 08-3-28 17:55 發表

我想問果度好唔好住丫?
近我老公返工丫

都ok+
不過近新世紀廻旋處d車聲都幾嘈
最唔好就係附近百無囉!
不過我無得揀,因為係老公公司租既宿舍。

男爵府

原文章由 pluie 於 08-3-28 21:44 發表

wskay,

活動範圍只係響氹 ...

bingo,不過無獎
得兩座?我唔熟d屋苑喎,唔知你講邊度呀?咁即是近唔近我住個度?

珊瑚宮

原文章由 無憂島 於 08-3-31 12:20 發表
月希,

你真是想搬屋? 我同你交換吖,你果頭都近我老公返工窩。

我唔想搬架..係老公想...搬屋咁煩..不過搬唔搬都重要睇業主續唔續租比我地...同佢加幾多租...好多問題

依2個月老公又近乎冇收入....我都唔敢咁多意見

珊瑚宮

原文章由 wskay 於 08-3-31 16:35 發表

都ok+
最唔好就係附近百無囉!

哦..咁又係..果頭好似乜都冇...
不過我有車都唔係大問題...
每到租約期滿就頭痛

大宅

原文章由 wskay 於 08-3-31 16:35 發表

都ok+
最唔好就係附近百無囉!

wskay~ 你個度如對海~好幾正呀~
新年時段幾日都可以睇煙花~ 幾熱鬧呀~
年年煙花比賽又有得欣賞唔洗同人迫~

大宅

原文章由 月希 於 08-3-31 17:06 發表

哦..咁又係..果頭好似乜都冇...
不過我有車都唔係大問題...
每到租約期滿就頭痛

你咪講好多年話買樓既~ 仲未睇岩咩~
同人供樓不如自己供樓 ~

珊瑚宮

原文章由 GQ 於 08-3-31 17:13 發表

你咪講好多年話買樓既~ 仲未睇岩咩~
同人供樓不如自己供樓 ~

係丫..上次租約滿前係想買樓...睇左架啦
不過比老爺鬧.話我地香港人唔比係澳門買樓(痴線)..
結果我老公怕老豆...又唔想將所有錢拎晒黎買樓咪唔買囉
上次續租又唔係加得多...

我都想自己買樓供樓..
不過老公冇入息證明...供唔到樓呢

大宅

原文章由 月希 於 08-3-31 17:15 發表

係丫..上次租約滿前係想買樓...睇左架啦
不過比老爺鬧.話我地香港人唔比係澳門買樓(痴線)..
結果我老公怕老豆...又唔想將所有錢拎晒黎買樓咪唔買囉
上次續租又唔係加得多...

我都想自己買樓供樓..
不過老公冇入息 ...

供金只會越黎越貴~ 諗諗計呃
租人樓好鬼煩~

珊瑚宮

原文章由 GQ 於 08-3-31 17:37 發表

供金只會越黎越貴~ 諗諗計呃
租人樓好鬼煩~

依家d樓都比早年貴左幾成...
以前100萬既樓依家要百幾200我地又覺得唔抵丫...
早2年想買果時都未升到咁貴..我地果時又諗住會住耐d
依家老公有意等駿駿大d返香港讀=.=咁就唔住得耐
除非夠錢一筆過買..唔係佢都唔會諗囉
最慘係依家冇左投資移民...

大宅

月希~
咁你地都搬番hk既話~ 真係唔買好過~ 咁駿駿幾時會返hk 讀書呀? 仲有呀~ 佢暑假會報咩暑假班呀?
有咩好提意呀?

珊瑚宮

原文章由 GQ 於 08-3-31 18:06 發表
月希~
咁你地都搬番hk既話~ 真係唔買好過~ 咁駿駿幾時會返hk 讀書呀? 仲有呀~ 佢暑假會報咩暑假班呀?
有咩好提意呀?

其實都唔知係咪搬番hk...我老公同老爺d主意..得佢地自己先知...

summer8月係hk過丫...駿駿會學swimming..上年學過幾好..今年繼續囉
係澳門就會返英文班....summer7月會比佢由平日一星期1堂加到一星期2堂...

係咁多啦..因為7月重要返學...唔想佢咁辛苦...
8月一星期學3days swimming..其他日子我要同佢去街街

洋房

點好呀!!我諗住個女就嚟2歲,比佢入托兒所,點知9成托兒所都話唔收香港証!!!!!

珊瑚宮

原文章由 ChiLam 於 08-3-31 18:41 發表
點好呀!!我諗住個女就嚟2歲,比佢入托兒所,點知9成托兒所都話唔收香港証!!!!!

點會唔收..我仔都係hk id...都有入托兒所喎...
我見好多都收架..係學費貴d之嘛..幼稚園都間間收架...
你再問清楚d囉

最起碼..皇朝仁慈堂一定收....我仔細個都係入果度

洋房

我問咗得母親會同坊眾先至收,重唔知有冇位比我 ,你個仔仔之前入皇朝仁慈堂收咗呀!!!等我聽日再問吓!!!!!

原文章由 月希 於 08-3-31 18:43 發表

你再問清楚d囉

最起碼..皇朝仁慈堂一定收....我仔細個都係入果度 ...

洋房

唔好意思,想問吓你皇朝仁慈堂近邊到,同學校ok嗎??

原文章由 月希 於 08-3-31 18:43 發表

你再問清楚d囉

最起碼..皇朝仁慈堂一定收....我仔細個都係入果度 ...

珊瑚宮

原文章由 ChiLam 於 08-3-31 19:04 發表
唔好意思,想問吓你皇朝仁慈堂近邊到,同學校ok嗎??

近大豐銀行總行...
校園都ok既..都係大廈平台..有out door公園囉..
課室都好clean...

首頁

尾頁

跳至