懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

我聽人講過有左bb唔可以染髮同做 facial, 但係我自從有左bb, 皮膚就勁出粒粒, 究竟可唔可以做 facial?

大宅

我身邊的朋友都有做facial,我自己都有,但只限於清潔,無做機及按摩囉!!

洋房

我都有做facial和臉部按摩.沒做機.電髪和染髪醫生都叫唔好做.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

染髪梗係唔好啦, 有化學品, 雖然冇直接接觸bb, 但大人有可能吸收左唔知會唔會影響到bb架 ! 個頭唔"青見"幾個月, 總好過bb touchwood受到影響

民房

其實都聽過話唔好染髮, 但係見到自己塊面成面粒粒, 又真係好恐怖, 又唔知做 facial對bb 有冇影響.mouth:

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

唔用機做係ok架~

子爵府

唔好染髮,有化學物質~

大宅

facial唔做機is ok!
做返d一般保濕同清潔

染髮個d我就唔敢博了, bk呢度既媽咪都話唔好, 我個頭依家最多剪下啦,唔染無咩大問題, 同埋生完仲可能會甩頭髮tim

都係等生完咩都ok晒先再整個頭啦

不過我就有照查指甲油,因為指甲既野落唔到皮膚度

大宅

我有做facial,但做得無好密,最多個半月一次左右。染髮就完全唔敢了!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

做facial只要唔做電機. 唔好做大動作按摩. 加上你自己本身"灘"平瞓底時無唔舒服就OK啦!!

但染髮真係唔係太好. 因為染料接觸左皮膚. 會被皮膚給收後有機會影響到胎兒. 至於電髮反而可以. 因為電髮葯水成份唔同. 但我個人認為都係可免則免.

至於搽指甲油. 我都係聽朋友講唔太好. 因為甲油既成份大部份都係化學劑. 之前亦收過朋友SEND黎既EMAIL都話可引致流產. 所以各位準媽咪. 大家忍耐一下啦. 10個月時間好快過去.

首頁

尾頁

跳至