自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

屋企床褥訓左多年.想換新床褥
但實在太多牌子啦.EG.席夢思.愛皇健.雅蘭等等
又或者邊隻較差提醒下我地吾好買
請問甘多位媽咪覺得邊隻最好訓
最好系護脊型既
價錢方面冇所謂啦.但始終吾好太貴-_-

吾該哂各位媽咪!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

水晶宮

環保接龍勳章

我用緊席夢思backcare3 ,好舒服呀!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我用海馬石英床褥

複式洋房

我用緊蓆夢思(Callisburg型號),好舒服,好好瞓...連老公腰痛問題都解決咗。之前用海x,瞓到周身骨痛,後經朋友介紹轉用咗,非常滿意

伯爵府

好媽媽勳章

我用金美夢, 大約$3000 4呎半, 我同另一半都覺得好舒服.

子爵府

好媽媽勳章

斯林百蘭,瞓左八年幾.仲好堅挺,起碼托住肥妹到今時今日無腰骨痛.價錢唔記lor,好似萬幾
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

洋房

吾該哂各位靚媽既意見!
我都睇過席夢思吾錯既.但系太貴.要萬4
海馬真的吾好嗎@@
斯林百蘭有平有貴.吾通愈貴愈好??

子爵府

好媽媽勳章

有d野真係貴買平用.好似我咁,萬幾蚊用左八年,無腰骨痛乜都抵晒.li乍姐話打破平野無好野定律,啱!但.....床褥唔好試囉

原文章由 可愛小囡 於 08-3-24 23:16 發表
吾該哂各位靚媽既意見!
海馬真的吾好嗎@@
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

伯爵府

your budget? soft or hard ?

Of course if u can afford..buy a expensve one.
but some brands they're around 3- 4k that's ok too

原文章由 renren 於 08-3-24 23:25 發表
有d野真係貴買平用.好似我咁,萬幾蚊用左八年,無腰骨痛乜都抵晒.li乍姐話打破平野無好野定律,啱!但.....床褥唔好試囉

複式洋房

原文章由 可愛小囡 於 08-3-24 23:16 發表
吾該哂各位靚媽既意見!
海馬真的吾好嗎@@

無辦法la,所謂一分錢一分貨,大家用0既物料都唔同...一張適合自己的床裖能提高睡眠質素,真的不可小看啊!

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

你可以去海馬買張太空棉床墊加上去,都好舒服,早排我買一張雙人4呎半$4XX咋!

子爵府

好媽媽勳章

睇果時都覺得肉赤,價錢都幾喇脷,無諗住用咁多錢買,以前瞓開d用得三幾年開始軟,
后尾sales就話瞓得舒服d人精神d做野搵錢補番條數.我buy佢呢樣,所以狠狠地買左一張,而家睇番無買錯.

原文章由 manfatcentre 於 08-3-24 23:27 發表
your budget? soft or hard ?

Of course if u can afford..buy a expensve one.
but some brands they're around 3- 4k that's ok too

大宅

海馬都唔錯架 (健康床褥)! 我用咗10年以上都咁好。

剛剛又買咗2張比小朋友。

公爵府

畀面勳章

我都係用金美夢, 二千幾, 真係幾舒服, 不過好重
原文章由 jennynini 於 08-3-24 18:50 發表
我用金美夢, 大約$3000 4呎半, 我同另一半都覺得好舒服.

複式洋房

原文章由 renren 於 08-3-24 23:32 發表
睇果時都覺得肉赤,價錢都幾喇脷,無諗住用咁多錢買,以前瞓開d用得三幾年開始軟,
后尾sales就話瞓得舒服d人精神d做野搵錢補番條數.我buy佢呢樣,所以狠狠地買左一張,而家睇番無買錯.

...

agree!

大宅

原文章由 a#### 於 08-3-24 16:46 發表
我用緊席夢思backcare3 ,好舒服呀!

"席夢思backcare3", how much $?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我用愛皇健,都貴架,
但真係可以訓好多年,
比你買張平d 既,
但兩三年又要換,
條數咪又係一樣。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我條腰係有問題既,所以揀床褥要好小心‧

之前要換床褥,咪去千色店慢慢睇,重要每張都試訓下,平貴都試晒,最終揀左雅蘭 40 週年個張,呢張唔係好貴,但訓得最舒服‧

所以真係要買床褥要每個品牌試訓下,你唔試過係唔知道邊張先岩你用架‧
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

複式洋房

原文章由 可愛小囡 於 08-3-24 00:56 發表
屋企床褥訓左多年.想換新床褥
但實在太多牌子啦.EG.席夢思.愛皇健.雅蘭等等
又或者邊隻較差提醒下我地吾好買
請問甘多位媽咪覺得邊隻最好訓
最好系護脊型既
價錢方面冇所謂啦.但始終吾好太貴-_-

吾該哂各位媽咪!!!! ...

我用過斯林百蘭同席夢思, but 我覺得席夢思平較物超所值點.
我妹妹訓緊金雅蘭.但我訓落覺得同我張斯林百蘭差唔多...但我張就貴好多...所以覺得今次真係笨左.

男爵府

亞囡都換左雅蘭 40 週年, 佢話訓得舒服‧

原文章由 miriam 於 08-4-1 12:56 發表
我條腰係有問題既,所以揀床褥要好小心‧

之前要換床褥,咪去千色店慢慢睇,重要每張都試訓下,平貴都試晒,最終揀左雅蘭 40 週年個張,呢張唔係好貴,但訓得最舒服‧

所以真係要買床褥要每個品牌試訓下,你唔試過係唔知道邊張先岩 ...

首頁

尾頁

跳至