想生BB

跳至

首頁
12345...81

尾頁

大宅

畀面勳章 陪月勳章 爸B勳章

因為我會在 26/3 做IUI, 唔知道自己呢幾日是否要DODO ?? 心情好緊張, 好想BINGO

別墅

係我呀, 我25日check egg有18.xxmm, 夜晚就打破卵針, 27日做iui, 好緊張呀......
你上次話"唔知道自己呢幾日是否要DODO", 我就係25日, 同28日要自己dodo, 我睇實驗室張form, 寫最好要留精3天, 但不可超過7天, 不過係醫生叫我25日晚dodo穩陣d, 但又驚27日iui精未恢愎....我都明你點解心情緊張, 我尋晚已經開始訓唔好......... 你今日做成點呀???

原文章由 brittleiris 於 08-3-24 11:57 發表
因為我會在 26/3 做IUI, 唔知道自己呢幾日是否要DODO ?? 心情好緊張, 好想BINGO

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 brittleiris 於 08-3-24 11:57 發表

我尋日去見完醫生照到有三粒egg,其中兩粒有11、12mm,走既時候幫我打左支針,27號再返去見醫生,醫生話好大機會會係今個星期六做iui,醫生話最好呢兩晚dodo左先。

現在既心情真係又緊張又期待。

別墅

你就好la, 有3egg, 我打極針都係得1粒大, 其他都係細, 如果醫生話dodo就照做la, 因為而家信既就係醫生, 自己諗咁多都冇用, 希望可以一切順利la....

原文章由 sunnygirl 於 08-3-26 10:17 發表

我尋日去見完醫生照到有三粒egg,其中兩粒有11、12mm,走既時候幫我打左支針,27號再返去見醫生,醫生話好大機會會係今個星期六做iui,醫生話最好呢兩晚dodo左先。

現在既心情真係又緊張又期待。 ...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

sunnygirl,
醫生叫妳喱兩日dodo咗先, 係想妳哋排一次精先, 之後就可以keep住幾日, d精就唔會太老, 又新鮮喇, 知冇?
祝妳哋個個順利呀!

原文章由 sunnygirl 於 08-3-26 10:17 發表

現在既心情真係又緊張又期待。 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 LAA226 於 08-3-26 13:37 發表
你就好la, 有3egg, 我打極針都係得1粒大, 其他都係細, 如果醫生話dodo就照做la, 因為而家信既就係醫生, 自己諗咁多都冇用, 希望可以一切順利la....

貴精不貴多嘛~一粒靚EGG既已經可以bingo架啦!祝一切順利。

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 高齡產婦 於 08-3-26 13:48 發表
sunnygirl,
醫生叫妳喱兩日dodo咗先, 係想妳哋排一次精先, 之後就可以keep住幾日, d精就唔會太老, 又新鮮喇, 知冇?
祝妳哋個個順利呀!

高齡產婦,

多謝你既提點同祝福呀!不過唔知係咪因為黎緊星期六要做iui既關係,我呢兩日真係無咩mood dodo呀,叫c6自己搞掂佢又話唔好喎!不過今晚無論如何都要dodo。

別墅

係la, 你地會唔會因為要bb先dodo, 2個都好有壓力, 好似冇以前乜都唔諗咁做的感覺好, 尤其是男人, 如果講佢聽今日一定要交功課, 佢都緊張咁, 所以我後尾都冇講佢聽邊日最緊要..

原文章由 sunnygirl 於 08-3-26 14:04 發表

高齡產婦,

多謝你既提點同祝福呀!不過唔知係咪因為黎緊星期六要做iui既關係,我呢兩日真係無咩mood dodo呀,叫c6自己搞掂佢又話唔好喎!不過今晚無論如何都要dodo。 ...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

SUNNYGIRL,
辛苦D都要啦....

LLA226,
我老公仲做親IUI嗰日都冇貨交添呀...壓力唔大就有鬼...

原文章由 sunnygirl 於 08-3-26 14:04 發表

高齡產婦,

多謝你既提點同祝福呀!不過唔知係咪因為黎緊星期六要做iui既關係,我呢兩日真係無咩mood dodo呀,叫c6自己搞掂佢又話唔好喎!不過今晚無論如何都要dodo。 ...

[ 本文章最後由 高齡產婦 於 08-3-26 14:13 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 LAA226 於 08-3-26 14:10 發表
係la, 你地會唔會因為要bb先dodo, 2個都好有壓力, 好似冇以前乜都唔諗咁做的感覺好, 尤其是男人, 如果講佢聽今日一定要交功課, 佢都緊張咁, 所以我後尾都冇講佢聽邊日最緊要..

...

坦白講我自己對dodo真係無咩興趣,唔係為左要bb真係一個月都未必會行埋一次。
迫住佢邊日要交功課,其實男人都幾大壓力架。

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 高齡產婦 於 08-3-26 14:12 發表
SUNNYGIRL,
辛苦D都要啦....

LLA226,
我老公仲做親IUI嗰日都冇貨交添呀...壓力唔大就有鬼...

我都驚緊老公星期六既表現。

別墅

而家講開又講, 要佢指定交功課真係有d難度, 因為曾經有經驗....希望聽日順利la, 如果唔係又要夜晚靠自己dodo, 信心真係冇乜...
我睇實驗室可以幫人雪精, 係咪? 會唔會精唔夠新鮮, 如果可以, 下次真係叫佢事先留定先, 實冇衰..

原文章由 高齡產婦 於 08-3-26 14:12 發表
SUNNYGIRL,
辛苦D都要啦....

LLA226,

別墅

係la, 如果以前冇諗話要bb, 有時都唔會一下子行得咁密, 一行子又好疏離, 會有mood先做, 而家真係唔同晒...有時想放棄一兩月唔諗bb, 但潛意識自己都計緊日子

原文章由 sunnygirl 於 08-3-26 14:18 發表

坦白講我自己對dodo真係無咩興趣,唔係為左要bb真係一個月都未必會行埋一次。
迫住佢邊日要交功課,其實男人都幾大壓力架。

伯爵府

我有雪過呀, OK喎! 不過仁安都幾貴, 要$2400FOR 3 MONTHS, 但我只係想KEEP 1 WEEK咋...
好似如果係醫生診所做IUI嗰D, 可以喺化驗所KEEP, 好似平D呀!
到時就新舊都用!

原文章由 LAA226 於 08-3-26 14:24 發表
而家講開又講, 要佢指定交功課真係有d難度, 因為曾經有經驗....希望聽日順利la, 如果唔係又要夜晚靠自己dodo, 信心真係冇乜...
我睇實驗室可以幫人雪精, 係咪? 會唔會精唔夠新鮮, 如果可以, 下次真係叫佢事先留定先, ...

伯爵府

係呀, 未想生之前, 一星期1次 OR 兩星期3次咋 ...
不過想生之後已經努力咗, 依家知自己有問題, 我都唔理咁多喇! 有時最重要嘅日子, 佢就呀G呀JOR...

原文章由 LAA226 於 08-3-26 14:27 發表
係la, 如果以前冇諗話要bb, 有時都唔會一下子行得咁密, 一行子又好疏離, 會有mood先做, 而家真係唔同晒...有時想放棄一兩月唔諗bb, 但潛意識自己都計緊日子

...

別墅

我個係緊張大師, 所以好多野我都冇同佢講, 一個緊張好過2個la, 所以有時真係有苦自己知, 同埋睇番身邊d 朋友, 個個想有就有, 自己又會諗點解咁難, 好彩哩度都可以講下, 心態先平衡d, 好似覺得仲有好多人好努力, 自己都唔可以咁容易放棄...

原文章由 高齡產婦 於 08-3-26 14:33 發表
係呀, 未想生之前, 一星期1次 OR 兩星期3次咋 ...
不過想生之後已經努力咗, 依家知自己有問題, 我都唔理咁多喇! 有時最重要嘅日子, 佢就呀G呀JOR...

...

伯爵府

係呀, 依家bk friends=我best friends呀!
只有喱度, 先有人明白...

原文章由 LAA226 於 08-3-26 15:02 發表
我個係緊張大師, 所以好多野我都冇同佢講, 一個緊張好過2個la, 所以有時真係有苦自己知, 同埋睇番身邊d 朋友, 個個想有就有, 自己又會諗點解咁難, 好彩哩度都可以講下, 心態先平衡d, 好似覺得仲有好多人好努力, 自己 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 LAA226 於 08-3-26 15:02 發表
我個係緊張大師, 所以好多野我都冇同佢講, 一個緊張好過2個la, 所以有時真係有苦自己知, 同埋睇番身邊d 朋友, 個個想有就有, 自己又會諗點解咁難, 好彩哩度都可以講下, 心態先平衡d, 好似覺得仲有好多人好努力, 自己 ...

今次我搞到我老公都緊張埋一份添,希望佢星期六交到功課啦。

係呢~你聽日做完iui可唔可以上黎分享下呀?如果我真係星期六做,咁大家check bingo既時間將會差不多,有人一齊傾下講下等bingo既日子都無等得咁羅羅孿。

別墅

我都想大家係哩段時間做iui, 都一齊傾下, 聽日下午我上黎
加油

原文章由 sunnygirl 於 08-3-26 16:29 發表

今次我搞到我老公都緊張埋一份添,希望佢星期六交到功課啦。

係呢~你聽日做完iui可唔可以上黎分享下呀?如果我真係星期六做,咁大家check bingo既時間將會差不多,有人一齊傾下講下等bingo既日子都無等得咁羅羅孿。 ...

別墅

brittleiris,
你咪26日做iui既, 過程點樣?

首頁
12345...81

尾頁

跳至