興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

原本唔想出post,但同朋友傾談開知道呢間獸醫診所是黑店...不得不出此post

我只狗九月時去左cau 睇氣管, 食左藥好返左, 點知一個多月後情況有壞,越黎越喘...去cau覆診...醫生話開另一隻藥比佢...點知覆診完第二日突然死左. . 我地唔介意要駛錢醫佢..帶得佢去睇醫生都想佢好返...但只係開些藥又無做詳細檢查就算,狗狗突然死左好難過...係睇姓李 既獸醫.如果有經驗點會查唔到我狗狗咩事...

同朋友傾開呢間獸醫先知唔掂, 佢以前只狗後腿無力行唔到,睇個台灣醫生, 話狗狗有關節炎,要去游水,點知游後沒好轉,朋友轉左獸醫查到原來狗狗生左粒瘤先引致行唔到...呢間診所真係好唔掂....

用戶要求終止服務

回覆:太子CAU-獸醫黑店!!

用戶要求終止服務

push

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

plng1215 發表於 14-11-17 19:09
原本唔想出post,但同朋友傾談開知道呢間獸醫診所是黑店...不得不出此post

我只狗九月時去左cau 睇氣管, 食 ...

狗狗走左係好難過,RIP
不過我貓貓睇過CAU Alex Li, 佢好好同細心,呢間唔係黑店... 但係我地只會睇Dr .Alex Lee

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

禁止訪問

用戶要求終止服務

引用:Quote:plng1215 發表於 14-11-17 19:09 原

原帖由 orangekkkkk 於 14-11-22 發表
我狗狗咪就係睇Alex Lee 囉...第二次覆診完第二日就死啊...我真心唔覺佢識醫狗!!!

用戶要求終止服務

push

男爵府

黑唔黑店要睇下有無其他個案先,唔係你一/二單個案就判斷人地就係黑店,醫療上嘅野,好多事都係預計唔到,醫人都有咁多醫療事故,唔通又話果D醫院係黑店

用戶要求終止服務

引用:黑唔黑店要睇下有無其他個案先,唔係你一/二

原帖由 cc4321 於 14-11-25 發表

黑唔黑店要睇下有無其他個案先,唔係你一/二單個案就判斷人地 ...
你可上網找多d 呢間獸醫既資料,有好多人睇呢間診所而狗狗突然死亡..
你做下research 先留言啦

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:+本帖最後由+cc4321+於+14-11-25+11:37+編

原帖由 cc4321 於 14-11-25 發表

黑唔黑店要睇下有無其他個案先,唔係你一/二單個案就判斷人地 ...
同意

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

男爵府

plng1215 發表於 14-11-25 13:53
你可上網找多d 呢間獸醫既資料,有好多人睇呢間診所而狗狗突然死亡..
你做下research 先留言啦
既然有咁多個案你重去幫襯佢

男爵府

回覆 orangekkkkk 的帖子

好多人都係咁,一有唔滿就周圍開AC唱人,跟住就可以拍拍PP走左去,比人唱果個真係無仇報

用戶要求終止服務

引用:回覆 orangekkkkk 的帖子好多人都係咁,一有

原帖由 cc4321 於 14-11-26 發表
回覆 orangekkkkk 的帖子

好多人都係咁,一有唔滿就周圍開AC唱人,跟住就可以拍拍PP走左去,比人唱果個真係無 ...
你係咪cau打工架...不知所謂

大宅

畀面勳章

下... 要提醒朋友勿去...

複式洋房

關於太子cau,我想講下我隻貓的經歷,果時大仔半夜衝急症,有個台灣男醫生睇,照完超聲波就話我隻仔係濕性腹膜炎,判左死刑喇。咁我問有咩可以做,咁他話你聽日搵過個醫生,再睇下囉,而家半夜都做唔到咩喇。我喊到七彩,而他就好似趕客咁hea我。
之後我返非牟利睇,但d醫生一直都唔明確咁話點醫隻仔。所以我最後上網,搵到cau原來有個姓林的女醫生好。
無錯,係同一間太子cau。於是我又返返去睇。點知呢個女醫生好細心,而且判證好明確,話俾我知唔抽腹水,唔會開太多藥,因為貓貓會好辛苦。形容俾我聽貓貓而家的感覺似俾火燒,胃口唔好係因為腹水頂住。我又同她討論中藥同干擾素,她就詳細將大學跟教授做過的研究分析我聽。結果我係因為呢個醫生,令我隻仔係貓生最後的日子過到舒服d的生命,而唔係係咁俾醫生打針抽腹水,食埋好多無用的藥。
而家我所有貓都跟呢個林醫生。而呢個醫生必要時係會親自打電話同你跟症,每個症都睇得好仔細,你點問她都會詳細答你。當然,如果你覺得我吹水我係絕對唔介意嘅。林醫生咁多人book,少個人book我不知幾開心,雖然好似阻人發達咁

用戶要求終止服務

引用:關於太子cau,我想講下我隻貓的經歷,果時

原帖由 ddccyy 於 14-11-27 發表
關於太子cau,我想講下我隻貓的經歷,果時大仔半夜衝急症,有個台灣男醫生睇,照完超聲波就話我隻仔係濕性 ...
睇貓係聽過有人讚好, 但反而狗就聽好多單都醫死左...

大宅

我認得你啊* 我支持你!
雖然你已經聽過我狗狗既經歷但我想比多啲人知

我都係永遠將CAU列入黑名單
開頭9月17號凌晨只係因為尿結石要做手術!
點知呢兩個月入面愈睇就愈多病*
又話胰藏炎又話我狗粒石報告出左有菌要住院
係咁不停要留院 留親都至少一星期!
好喇*有菌個到住左一星期!
診所個邊就話無事好返哂出得院
返左屋企兩三日左右開始嘔*
因擔心就打電話返去問下點解
姑娘話住院個一星期都無嘔 可以啲糧比我太多
之後我地就跟姑娘講既野照做*
嘔左兩三日就無嘔 但開始大便次數變得多左
但無咩胃口同精神 便便亦無咩異樣*
之後過左兩日左右就變左柯小小水!
跟住吾知係咪柯到痛或攰 佢已經訓係到吾想行
之後覺得吾對路點引佢都吾想行
諗住拎去第二間診所睇 因為吾想睇返CAU
但問左兩間都話full booking所以就又去返CAU
之後跟開我地既普通話姓楊既男醫生話情況好差
我狗狗已經係企吾到 隻手腫左
醫生話驗到白血球偏低 吾夠白血球就會死*
但問醫生點解無啦啦會白血球低得咁緊要!
兩星期前先話無事出院* 醫院當時話佢都吾清楚點解會咁!
最後我地都簽左同意書俾佢留醫!
之後大約5個鐘就打黎話狗狗休克搶救緊!
15分鐘內去到問姑娘狗狗點 姑娘只係瑤頭!
姐係已經走左! 但醫生同姑娘都無出過黎解釋過死因
我連醫生一眼都無見過 !
過左兩日都無收到電話 我地屋企就決定返去問清楚順便退埋啲濕糧
點知醫生就話死因係敗血病* 白血球吾夠
我地問多次點解會無啦啦白血球低得咁勁
佢就話因為細菌感染 我地問佢邊到細菌感染
佢就話吾知 要解剖先知邊到細菌感染
仲話啲細菌係返屋企個兩星期感染
死都話係我狗狗出院前無事一定係出院後感染
但我覺得係醫院感染囉! 我地狗狗出院前已經清潔哂所有野預備佢返屋企
而且無帶過佢去街! 同埋返屋企第三日嘔個陣有打返黎問
佢點知話佢吾知 姑娘無講!
跟住我屋企人就問佢點解狗狗走左個陣吾出黎見下我地?
係咪仲應該要出黎交代下件事呢?
點知又推卸責任 話可能當時好忙
我地就話個日我地逗留左兩粒鐘明明見診所人影都無隻邊到忙
佢就話又有可能出左去掛診*

講真我真心覺得啲菌係診所感染
我探病時轉過兩間房 我吾覺佢有間隔係可以隔開有傳染病既貓狗
我探病其間仲見到有隻8哥岩岩做完手術伸哂條利出黎震得好勁
就咁放係我狗狗個格既過3格左右*

大宅

一間診所可能真係有好有壞*你地信吾信都好!
我講出黎只係想俾大家知道!呢間野愈睇愈多病*
如果要去呢間無責任心又無交代既診所的話
千奇吾好俾個講普通話叫楊x濠既男醫生睇!
我有時仲好內疚 問自己係咪去錯診所!
明明好精靈得5歲幾既狗狗只係因為尿結石
就開始左呢場惡夢! 呢兩個月辛苦左狗狗
係咁不停食藥打針抽血驗血好多次*
不過係我心目中狗狗已經好叻好堅強好乖仔

呢張相係狗狗最後個次睇醫生前係屋企影
影完就同佢去診所 無諗過幾個鐘後就離開左我地

大宅

雖然我打既野係好長 好煩 但我絕對係講事實
絕對吾係啲開新acc唱衰人之後拍PP走既人!
我講既絕對 對得住天地良心!
黑吾黑店你地自己判斷!
我自己就已經經歷左我就覺得係!
我已經失去左我狗狗 我吾想有其他人都受害

想知呢間診所好評負評既可以上去呢到睇下..
但你睇過就知負評都幾多*

http://www.openlife.com.hk/香港獸醫診所名冊/cau獸醫診所

用戶要求終止服務

引用:雖然我打既野係好長 好煩 但我絕對係講事實

原帖由 siusin617 於 14-11-28 發表
雖然我打既野係好長 好煩 但我絕對係講事實
絕對吾係啲開新acc唱衰人之後拍PP走既人!
我講既絕對 對得住天 ...
我都支持你,我地講事實,只係唔想有狗主再帶狗去cau 又再有狗比佢地醫死...

有d 人針唔桔到肉唔知痛, 佢地好彩貓狗無事無比cau醫死, 梗係講得開心同理所當然, 但我地都一樣有心愛寵物,遇到無良獸醫唔通仲要硬食, 已經無左心愛寵物, 亦唔想再有狗/貓主受害!!!

首頁

尾頁

跳至