自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:有時唔需要太執著,如果係我一早搵間女廁或

原帖由 sissy0531 於 14-11-17 發表
有時唔需要太執著,如果係我一早搵間女廁或者唔影響到人ge角落換佐算數

...
X 2

男爵府

回覆:咁鬼大個商場 換條片都要等半個鐘 =,=

沙田連城都有個房,係食烏冬對面,另外女廁有塊換片板,見過一田地下萬寧有間育嬰房,不過未用過吾知咩環境。

徳福個邊太多人了。星期日係淘大個邊揾到個幾大育嬰房,有4個位換片。

鑽石山廣場有一層都有間,可以有三個位換。

最好係尖沙咀海運,夠大。

不過都希望d商場有多幾間房,我都試過等半個鐘。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

就係因為荃灣愉景新城有個超級正既bb房,所以呢排成日去,都唔明啲發展商點解唔明好既bb設備,真係可以引到人去架

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:suisuisui 的帖子

宜家最正應該係愉景新城喇

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

換片我通常都去廁所換,因為我知d育嬰室好搶手

男爵府

回覆:cherrychu328 的帖子

我唔會等,試過喺女廁靠牆位置於bb車內換,唔夠位的話於廁所門口外走廊換,小朋友剛識企開始,每次都係企喺度換

珊瑚宮

引用:一期女廁有換片板

原帖由 於 14-11-17 發表
一期女廁有換片板
有換片板已經OK!
我地當年係屋企練習到單人兩分鐘內搞定冇諗過用奶房。

冇板我有隨身帶個中號垃圾袋,套住背囊,用背面俾B墊住躺底搞,一樣得。

LV有個媽媽背囊,設計意念其實一樣呀!但自家A貨省十幾萬

大宅

當大家去過日本,就會發覺香港育嬰室或換片地方相比差好好好遠,2邊政府都提倡生育,人哋差不多每個男女廁所最少都有塊換片板可拉落嚟換片用。香港?揾個地方換片都難過乜,BB/小朋友都係人,都要尊重下佢哋私隱,點解啲發展商/政府唔整多啲育嬰室/加塊板俾佢哋換片用!!

公爵府

引用:我試過喺ifc 3樓育嬰室門口等左一小時,出

原帖由 natural19985 於 14-11-18 發表
我試過喺ifc 3樓育嬰室門口等左一小時,出黎既係一男一女
gathering?
所以我鍾意冇得鎖ge大房, 入面另有空間俾人奶媽餵奶

子爵府

引用:Quote:natural19985 發表於 14-11-18 02:27

原帖由 cherrychu328 於 14-11-18 發表
莫非係gathering?
隔幾日之後就有咖啡事件

子爵府

回覆:S_family 的帖子

我都鍾意大房多啲

子爵府

引用:Quote:原帖由 natural19985 於 14-11-18 發

原帖由 slowlycat 於 14-11-18 發表
比我會當面鬧爆佢哋
清潔姐姐見我等咁耐,有同我傾計,一男一女出黎時,清潔姐姐駡爆佢地,仲講左句:人地用黎餵bb,你地就做bb.
個男人仲跑走真心覺得呢個男人好差勁,首先連爆房錢都慳,仲要有事就漏低個女仔自己跑走

子爵府

我嗰時係大脾換

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:有時唔需要太執著,如果係我一早搵間女廁或

原帖由 sissy0531 於 14-11-17 發表
有時唔需要太執著,如果係我一早搵間女廁或者唔影響到人ge角落換佐算數

...
最煩係係角落換又比人話,我試過幾次落停車場去返架車到換。

侯爵府

2 期個女厠好大喎

珍珠宮

畀面勳章

通常呢,有返咁大個,有咪育嬰室換,冇咪廁所換囉,唔洗咁執著

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 sissy0531 於 14-11-17 發表

原帖由 LedTV 於 14-11-18 發表
最煩係係角落換又比人話,我試過幾次落停車場去返架車到換。
話返佢囉,女廁都唔比人去廁所架

男爵府

我囡仲係 baby 時, 帶佢去襯沙田行街, 都會去一田間育嬰室餵奶, 餵粥, 換片. 我覺得有一個咁嘅地方可幫 bb 整理, 餵食已經好好架啦! Mega Box, 屯門巿廣場, Harbour City 育嬰設施都算 ok.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

sorry 講句,商場bb 房又dirty 又臭!萬人訓過的bb墊…………
我都寧願用番自己bb車

首頁

尾頁

跳至