懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我C6仲古老過我阿媽...唔比洗頭呀!!!洗完即刻吹返乾咪得囉...
差點連洗手都唔比, 現在都未生, 他已好強硬了!!
我知他是為我好...但.....真好難頂喎!

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 tcy08 於 08-3-25 23:52 發表
我C6仲古老過我阿媽...唔比洗頭呀!!!洗完即刻吹返乾咪得囉...
差點連洗手都唔比, 現在都未生, 他已好強硬了!!
我知他是為我好...但.....真好難頂喎! ...

佢唔O係屋企O個時, 你洗左頭洗左手佢都唔知啦. 唔洗手? 又要換片又要餵奶, 唔通想個B食....

其實你入左toilet洗完佢都耐你唔何啦.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

響老公面前, 用酒精紙巾. 響老公背後去洗手.

洋房

唔得呀!...要衛生呀!妳可以用暖的水,暖姜水洗手.

禁止發言

伯爵府

畀面勳章

我生完第二日已經係醫院洗澡,但係回到家都係用薑水洗手,兩日沖涼一次,到現在已經生完兩個月了,咩事都無.

大宅

原文章由 陳家大少奶 於 08-3-26 18:13 發表
要照顧bb就成日要洗手,真係洗到手爛!
我出左院用薑水沖涼,洗頭就捱左26日,因為我一向有頭痛,我個陪月叫我盡認!

嘩!!你好忍得喎,
咁你係長頭髮定短頭髮架??真係咪都無搞??前日睇亞視唐安琪教人唔洗頭但用酒精抺囉

大宅

點用酒精抹頭呀 ?? 咁不如用免沖洗頭水 ..

大宅

回覆 #8 tcy08 的文章

其實真係好睇個人體質,我o個時就係洗o左頭,雖然吹乾o左,但係我生完o個時arm arm 夏天,吹一吹風扇,之後成個月都頭痛。所以古老人講既o野真係arm ,如果真係要洗頭,一定要用薑水洗,唔好唔用。

別墅

我生完大仔99都話唔好洗頭沖涼, 但佢一落街我就沖涼洗頭, 喺E院已忍左3日超辛苦... 但就用暖風吹到干晒, 同閂晒門WINDOW先沖唔好冷親... 呢幾年都好少頭痛, 除左病啦..

子爵府

我係醫院 無得沖咋..幾想沖涼!!!
唔係做完無痛唔可以落床..我就一早閃左去沖涼喇~返到屋企第一時間就沖涼洗頭..吹乾佢~舒服到呢....
我坐月都無食咩特別要補身, 飲食均衡, 多休息多喝水~
依家身體比未生之前好添, 以前成日頭痛呀 病咁, 依家都好少喇..

別墅

我生大仔時係夏天, 好難唔洗頭, 我出院嗰日都有洗頭沖涼, 洗完即刻吹番乾, 而家都無頭痛, 身體仲好好添.

大宅

如果用薑水洗頭, 是否可以連頭皮洗?

首頁

尾頁

跳至