婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

話說我bb係兩個月時候, 有一日我和c6睡醒望床仔唔見左亞b, 原來係佢地兩老抱左出去廳, 咁我c6就出左去看看, 5min唔夠 c6 個樣好怒咁入來說:亞b 比 62 剪左頭髮, 我即刻彈起身出去看, 一見到亞b個頭, 我真係哭了出來, 比人剪到 "一岩一忽" 心痛極了. 我講點解要咁剪呀, 咁會整親bb架, 62用好大男人的語氣話 : 無咩呀, 幾好看呀. (佢係超大男人, 99 很怕他) 我槍左亞b入房, 係房大聲同c6講, 以後我自己會睇番bb, 唔駛咁煩叫佢地睇. 第二日我同亞b去了我親戚度補剪頭髮 (真係好肉酸), 個親戚係自己開鋪的. 回去時佢地個樣幾衰, 跟住話:bb個頭幾靚喎. 我話係呀, 我個親戚幫手的, 佢地話:你親戚咁叻..識剪頭髮 ? 我話係呀, 佢自己開鋪的. 62居然話 : 啫.....咪又係飛髮佬....., 我話係呀, 硬係飛髮佬啦, 唔係點做生意呀.

從此佢地冇再入來我間房抱bb. 我真係好鬼死討厭佢把口, 同佢出去食飯好串架, 又扮大牌, 好怕....

我而家同佢地住緊居屋, 佢成日同人講佢間屋有幾大, 又話裝修好貴, 又問我女家住邊, 我話:我家係私人樓, 同你差不多大, 不過居屋有度好係冇窗枱. 我去年暑假同亞b入左好媽咪度住幾日, 順便同亞b去樓下會所游水, 佢地又會話:嘩....咁把閉呀, bb去會所游水呀..............我而家唔會主動同佢地講o野, 見到都唔會叫佢地, 黑口黑面, 我c6係冇脾氣加超級愚考仔, 所以我講多無胃, 自己行動囉........

大宅

你62份人都幾無品喎!入人間房已經唔好啦!仲要抱埋你個B剪埋佢D頭髮,其實你62係唔抵得你外家居住環境好過佢,所以咪成日係咁扁低你身邊嘅嘢囉,不過你地依家瞓覺一定要鎖好房門,因為唔知幾時你62又手多多幫你個B剪頭髮呀!

別墅

原文章由 晴晴豬.1 於 08-3-26 02:02 發表
你62份人都幾無品喎!入人間房已經唔好啦!仲要抱埋你個B剪埋佢D頭髮,其實你62係唔抵得你外家居住環境好過佢,所以咪成日係咁扁低你身邊嘅嘢囉,不過你地依家瞓覺一定要鎖好房門,因為唔知幾時你62又手多多幫你個B剪頭髮呀! ...

根本大家都係小康之家咋, 我都唔明佢諗咩. 佢地而家唔敢入來架喇 ! 我再一次發過脾氣, 以前亞b係房一哭的話, 佢一定叫 99 入來抱走亞b的, 現在不會了, 因我會發癲.

禁止訪問

別墅

我 99 又係狗眼看人底架!! 佢成日都話: 我呢度 (即係講緊佢而家間屋), 地產經紀比到二百萬我都唔賣呀!! 之後又有意冇意咁話: 你地個度 (即係我 mummy 間屋) 100 萬都買到喇係咪呀??

chur! 成日覺得自己既地方地好值錢, 但係又唔知佢個度樓齡細, 地方偏僻, 係有 3 房, 但係出面既地產鋪都係貼緊 15x 萬, 唔知自己作緊大!! 都唔要喇, 佢又知唔知我 mummy 個度得兩房, 有成40 幾年樓都仲要12x 萬呀?? 地點又方便.

99 就成日好 proud of 自己!!! chur! 呢 d 咪叫井底之蛙!! 我次次聽到佢講我都費事再理佢呀!!

原文章由 felixeatcat 於 08-3-26 01:33 發表
話說我bb係兩個月時候, 有一日我和c6睡醒望床仔唔見左亞b, 原來係佢地兩老抱左出去廳, 咁我c6就出左去看看, 5min唔夠 c6 個樣好怒咁入來說:亞b 比 62 剪左頭髮, 我即刻彈起身出去看, 一見到亞b個頭, 我真係哭了出來, ...

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 felixeatcat 於 08-3-26 01:33 發表
話說我bb係兩個月時候, 有一日我和c6睡醒望床仔唔見左亞b, 原來係佢地兩老抱左出去廳, 咁我c6就出左去看看, 5min唔夠 c6 個樣好怒咁入來說:亞b 比 62 剪左頭髮, 我即刻彈起身出去看, 一見到亞b個頭, 我真係哭了出來, ...

唉 ! 佢地真係'憎人富貴嫌人貧'呀 .

別墅

2個月就捉佢剪hair, 小心再大d捉佢去割包皮... 你知啦d人癲架, 一陣夠膽死話唔割包皮唔係男人呀

男爵府

2個月, 老人家會唔會手震整到佢ga!!!!
比著我就唔肯喇~~~
我個b未滿月咋~~
我都已經想話唔剪胎髮,
由得佢自己甩ga喇~~~

男爵府

好媽媽勳章

我99係我大肚時問我,第時bb出左世會唔會幫佢剃頭等佢生頭髮靚d,我即時講 : 緊係唔會啦,剃左就會靚d我唔信囉
99就話阿邊個邊個都係咁剪啦,跟住就係咁同我老公講,
之後我同老公講:邊個夠膽攪我個b我就剪返佢個頭

複式洋房

我個女都差唔多6個月啦
62都仲成日話"一早就同佢飛髮啦~咁核突...
我都費事啋佢丫~我個女本身d頭髮都幾柔軟ga...我由佢自己換胎髮ga
洗鬼去飛髮咩~車

公爵府

我奶奶都好鍾意比較架, 不過佢越比較, 越發現自己係被比下去那個. 佢成日自卑覺得唔夠女家有錢, 我結婚時,奶奶當初嫌金貴, 就淨係買條九千蚊既碎石鍊俾我, 後尾我老公爆響口講左我家人買左好多金器俾我做嫁妝, 佢之後唔抵得, 又驚佢果邊d三姑六婆話佢寒酸都買左對龍鳳鈪俾我, 條鑽石鍊就無俾我. 到結婚正日, 梗係要戴晒女家送俾我既金器啦, 到斟茶俾佢時, 睇番d相,佢係黑晒口面架, 同埋根本無位俾佢再戴上我對手囉, 攪到要除一對先戴到.

其實問題係來自佢本身, 如果佢唔同人比較, 根本無咁多煩惱.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

嘩~~你6299簡直係極品呀!!咁都做得出?依家個b邊個生架!樓主支持你~~~如果俾我一定同佢哋反面之餘迫c6搬!費事篤眼篤鼻

別墅

原文章由 心滿意足 於 08-3-26 19:38 發表
之後我同老公講:邊個夠膽攪我個b我就剪返佢個頭 ...

我62以前又係次次見親我個仔都話要佢剪頭髮, 不過好彩唔係一齊住佢無機會落手, 到而家我個仔幾歲都仲要見親佢都話要我同佢剪陸軍裝, 我真係彩佢都傻.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好彩我99無咁蠢..
佢話,剃髮唔係會令新出果d好粗咩???

大宅

雖然我未有細路,但我都好明白你的感受,
我睇見我個姨甥女每次剃頭時都好心痛,仲有d想喊,
雖然佢冇被剪到一忽忽,但係我真係唔知點解好唔捨得。

你個仔仲要係無端端俾個衰老爺剪到甘肉酸,
難怪你會甘嬲,頭髮都話可以生番啫,
一時手震或錯手整到甘點算呀?揾邊個賠呀?邊個又賠得起呀?
俾着我都會甘做,真係唔反面就奇呀!

首頁

尾頁

跳至