跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我bb啜奶咀都幾上癮...一想訓就要奶咀...如果唔比就喊!! 雖然我阿媽同我老公家姐都同我講唔好比奶咀...又牙齒唔正又話大個發音可能唔準...但係我一來唔想佢食手. 二來有少少懶o既心態...因為有時佢嘈一比奶咀佢就收聲...唔洗抱一大輪...佢眼訓都係一個奶咀搞掂,好快佢就訓左.訓得淋個奶咀就會跌出黎...
不過我就有d唔開心又有d罪惡感...因為佢地話我""縱""我個仔食奶咀...又哩樣又果樣...有時諗諗下又真係驚佢大個牙齒唔齊發音唔準...牙齒都話可以整...發音唔準會唔會一世架@@ 如果真係咁我就係果個千古罪人!!

你地會點做呢?? 襯早同佢戒?? 定由得佢??

男爵府

我都有比奶咀bb食, 講真, 如果有辦法都唔洗出奶咀, 如果呀伯母同你姑奶唔讚成比奶咀, 咁叫佢地湊下你個b囉, 針唔吉到肉唔知痛, 當你攰到cc下個b仲扭計時, 奶咀係你嘅救星
唔洗太擔心, 我大仔都有食奶咀, 依家講野同牙齒都冇問題, bb喊得多係會令壓力荷爾蒙上升, 對bb成長都唔好架

原文章由 hiuyeeyee 於 08-3-26 07:22 發表
我bb啜奶咀都幾上癮...一想訓就要奶咀...如果唔比就喊!! 雖然我阿媽同我老公家姐都同我講唔好比奶咀...又牙齒唔正又話大個發音可能唔準...但係我一來唔想佢食手. 二來有少少懶o既心態...因為有時佢嘈一比奶咀佢就收 ...

大宅

當我見到我姨甥女食手指食到兩歲.. 啜到手指都爛.. 結果我都係俾我個女食奶咀.. 褓母話食奶咀易戒過食手指呀。

大宅

bb 想訓就要奶咀都係想要安全感, 如果你有時間可以抱住 "暗" 在佢 sleep, 咁佢就唔會食奶咀 or 食手指

我就無比 bb 食奶咀, 如果唔係太過依賴都 ok ge!
因為我見有d朋友既仔女食到d牙有問題, 有d就太鍾意食搞到學講說話時學得好慢(因為成日含住個奶咀)

原文章由 hiuyeeyee 於 08-3-26 07:22 發表
我bb啜奶咀都幾上癮...一想訓就要奶咀...如果唔比就喊!! 雖然我阿媽同我老公家姐都同我講唔好比奶咀...又牙齒唔正又話大個發音可能唔準...但係我一來唔想佢食手. 二來有少少懶o既心態...因為有時佢嘈一比奶咀佢就收 ...

首頁

尾頁

跳至