懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我剛滿三個月,請大家比少少意見我吖~

子爵府

引用:我剛滿三個月,請大家比少少意見我吖~

原帖由 keepsmiling 於 14-11-18 發表
林勇行醫生雖然冷淡d, 但是結構權威,我是直接找林醫生,起碼有咩事,佢既說話說服力好夠,如果出面醫生有咩少少事,你要翻照,都是找林勇行或劉子健等醫生,所以我寧願比多幾百,直接找林醫生(我個人意見咋)

大宅

引用:我剛滿三個月,請大家比少少意見我吖~

原帖由 keepsmiling 於 14-11-18 發表
我自己係搵林勇行照結構同埋做左兩次產檢,吾好expect 佢係笑哂口very nice 果d 醫生,但我覺得佢睇野好精準,比意見你時係無半分猶豫。
佢照結構時吾會好似政府咁照咁耐,我個人覺得吾係因為佢吾夠細心,而係佢d 動作照得好準,吾會好似政府某d 醫生姑娘咁‘look’極都照吾到。

複式洋房

回覆:keepsmiling 的帖子

我搵林勇行,佢唔多野講,但細心
你問佢一定會答

子爵府

林勇行, 因為我係睇同佢同一間診所既尹醫生,去番同一間診所方便D。之前都唔知林醫生咁出名...

大宅

BK Milk勳章

回覆:照結構林勇行同龔羽一醫生都好好口碑,但揀邊個好呢﹖

我之前搵林醫生,但佢改我結構期,之後找龔醫生,感覺幾好,每一部份器官都講得好詳細,落位好準,例如我想知性別,佢5使搵,即落即見到。
其實每個有權威既醫生都差不多,只是人夾人緣。

大宅

引用:Quote:原帖由+keepsmiling+於+14-11-18+發

原帖由 AD018 於 14-11-18 發表
我自己係搵林勇行照結構同埋做左兩次產檢,吾好expect 佢係笑哂口very nice 果d 醫生,但我覺得佢睇野好精 ...
請問依家林醫生做抽羊水、照結構幾錢呀?産檢係逐次計定係有package?3年前我喺佢度抽羊水好似要5000蚊,唔知依家有無貴到呢?

大宅

引用:Quote:原帖由 AD018 於 14-11-18 發表我自

原帖由 mingming2011 於 14-11-19 發表
請問依家林醫生做抽羊水、照結構幾錢呀?産檢係逐次計定係有package?3年前我喺佢度抽羊水好似要5000蚊,唔 ...
林醫生產檢1800,照結構2500,我本身吾係睇佢既,但我一有左時發現有水囊,一直到十幾週時個水囊跟住大,去到over 10cm,需要做手術,睇緊既產科同政府都無醫生好明確話到比我知係咩瘤,所以我就去左睇林醫生拎2nd opinion。林醫生好專業,一睇就講得出係咩同位置同埋幫我搵埋個解決方法。佢既產檢package 我吾太清楚,因為我一心諗住去政府順產。我d朋友搵得佢做產檢就會搵埋佢接生,佢地都好信林醫生,但搵佢接生當然吾會好平啦。

大宅

2024年龍年勳章

依家第三胎, 我都係搵林醫生產檢, 有野要主動問佢, 唔好怕唔好意思!

大宅

引用:Quote:原帖由+mingming2011+於+14-11-19+發

原帖由 AD018 於 14-11-19 發表
林醫生產檢1800,照結構2500,我本身吾係睇佢既,但我一有左時發現有水囊,一直到十幾週時個水囊跟住大,去 ...
我諗都係要母胎科醫生先可以畀到專業意見,當年我都唔係特登睇佢,因為要抽羊水但威記醫生畀我嘅感覺唔係好掂,我唔敢畀佢地做第二日就即刻book左林醫生,收得貴係有道理嘅

男爵府

引用:依家第三胎, 我都係搵林醫生產檢, 有野要

原帖由 yinmei1017 於 14-11-19 發表
依家第三胎, 我都係搵林醫生產檢, 有野要主動問佢, 唔好怕唔好意思!

...
每次覆診洗唔洗等好耐?

大宅

2024年龍年勳章

睇下多唔多人, 有時等一個鐘, 有時15分鐘

伯爵府

引用:Quote:原帖由 AD018 於 14-11-18 發表我自

原帖由 mingming2011 於 14-11-19 發表
請問依家林醫生做抽羊水、照結構幾錢呀?産檢係逐次計定係有package?3年前我喺佢度抽羊水好似要5000蚊,唔 ...
而家抽胎水$6000
結構$2300

大宅

引用:Quote:原帖由+mingming2011+於+14-11-19+發

原帖由 elong 於 14-11-20 發表
而家抽胎水$6000
結構$2300

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

我都係响林e生結構,佢貴得係有道理, 因為你會好安心

別墅

多謝各位既意見~我已經約左林醫生喇~

首頁

尾頁

跳至