夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

借個位俾我發洩下...

上星期係我生日,個日係平日,我專登請假,佢又特登放假放個日,阿B上星期又唔駛番學...咁我地諗住一家三口去玩下啦...訓醒我係到睇陣電視,個仔係到玩...我老公就去左刷牙...阿B見到又話要刷...我老公就話我好卦住睇電視唔理個仔...大佬呀,我平時都係咁架啦,得我同個仔2個人係屋企個陣都係咁架啦...我沖沖下涼我仔開我道門係咁叫我都係咁啦,我可以點呀...咁就發我脾氣,仲抱埋個仔去99到,個日係我生日黎架...明知我唔鐘意,仲要咁做...仲要成11點幾先番黎,個仔就留係99到...我真係好唔開心...第二日我收工去湊番個仔...我去接阿B個陣,佢一見到我就攬住我隻腳,話媽咪,我好掛住你呀,我好驚麻麻...我見到真係好心痛,乜都冇同99講就抱住個仔走...去到車站,我仔用2隻手按住我塊面,同我講,唔好去麻麻到...好驚...真係痛都唔知可以講乜啦...就由上星期開始我同C6都冇講過一句野...
琴日佢放假...阿B番左學,佢唔知幾點就去接左佢走,到4點幾既時候,佢只係SEND左個MESSAGE黎...話帶左阿B去99到,叫我唔駛去接放學...晚上就回番...我一睇到已經好嬲,終於忍唔住打左俾佢,同佢講一陣會上黎接番BB走...或者我真係太過份/絕卦...算啦...我上到去,佢只係係99房訓緊覺...我完全冇見到佢,99開門俾我,我就帶左個仔走...
只要每次我地一吵架,就會係咁冷戰...到邊個頂唔住,就去哄番邊個...但今次我真係好嬲...
個仔一向都係咁架啦,佢自己去睇電視就好地地?!算啦...我累了,你平時收工番黎,個仔已經訓緊覺...你番工,佢又未訓醒...你放假,佢就番學,我地放假你就番工...如果你都係唔珍惜我地相聚既時間,都要用呢D時間黎冷戰,咁我可以點呢,已經唔係第一次,我只知,我每就你一次,你就一次比一次得寸進尺!!

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

因為咁小事你老公就嬲你?平時你地關係點?

大宅

原文章由 焯嵐媽咪 於 08-3-26 12:29 發表
我想問你囝囝點解咁怕你99?

我諗係因為停課,日日都要上99到,99又會打下佢,鬧佢咁掛...最重要應該係怕要過夜...仔仔由出世都係跟我訓既,所以佢比較"痴"身...個日仔仔都知我放左假,會同佢出去玩,但就變左要係99到過夜...平時去婆婆,有時佢唔想上,都會講驚架,不過一陣間就冇事,不過個日係走個陣時先咁講...都係第二次,第一次都係係99到...加上平時我都唔多鐘意去既關係卦...但佢個日去到車站都咁講...佢真係好唔想去呀...

伯爵府

好媽媽勳章

咁生日那天你同老公有無去街?定係得你一個人過?點解要帶去99度呢?bb係你99湊呀?重有時點解bb咁怕你99?佢好嚴定好無理取鬧?

原文章由 cherry1498 於 08-3-26 12:13 發表
借個位俾我發洩下...

上星期係我生日,個日係平日,我專登請假,佢又特登放假放個日,阿B上星期又唔駛番學...咁我地諗住一家三口去玩下啦...訓醒我係到睇陣電視,個仔係到玩...我老公就去左刷牙...阿B見到又話要刷...我 ...
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

子爵府

原文章由 cherry1498 於 08-3-26 13:07 發表

我諗係因為停課,日日都要上99到,99又會打下佢,鬧佢咁掛...最重要應該係怕要過夜...仔仔由出世都係跟我訓既,所以佢比較"痴"身...個日仔仔都知我放左假,會同佢出去玩,但就變左要係99到過夜...平時去婆婆,有時佢唔想 ...

你老公真係好過份,明知你生日都咁樣做!

珍珠宮

只可以話你老公脾氣好差

同唔了解個仔既喜惡

最重要係一啲都唔大方......大家諗住一家人去興祝生日, 點解都要鬧氣

原文章由 cherry1498 於 08-3-26 12:13 發表
借個位俾我發洩下...

上星期係我生日,個日係平日,我專登請假,佢又特登放假放個日,阿B上星期又唔駛番學...咁我地諗住一家三口去玩下啦...訓醒我係到睇陣電視,個仔係到玩...我老公就去左刷牙...阿B見到又話要刷...我 ...
好好過每一天......

大宅

原文章由 racar 於 08-3-26 12:44 發表
因為咁小事你老公就嬲你?平時你地關係點?

唉...我都唔識講...關係都OK既,唔係都唔會請假過生日啦...佢咁少事又嬲,當然我都有發脾氣,大家都更加嬲啦...只要個仔嘈佢2嘈...佢見我唔幫佢,佢就會發我脾氣...佢好少見到個仔,見到個仔既時候佢都係訓覺中,自從有左個仔之後,我地成日都為左個仔嘈...當然大家都想佢好...好似,我唔鐘意佢一早收工去接個仔就成日去扭蛋..次次都扭成百蚊...個仔一扭計,佢就乜都制,幾貴既玩具都會買俾佢...我成日都覺得,佢而家先得個3歲...冇一樣玩具佢係會珍惜架...我同佢傾,佢就話少見到個仔,買D野哄下佢...我都冇好氣話...真係累啦...由個仔出世咁耐,佢都未試過同個仔換片,沖涼...但我係好衰架...一見佢得閒係到睇電視我就會由個仔去煩佢...但係佢從來都唔識掉番轉黎諗...我一樣要番工,一樣收工要湊仔,我咪一樣咁過...佢呢?!放假放平日,叫佢湊個仔一日都唔肯,有咩就帶佢番99到...講佢又唔聽,脾氣就照發...我真係唔知可以忍到幾時...

大宅

原文章由 See 於 08-3-26 13:11 發表
咁生日那天你同老公有無去街?定係得你一個人過?點解要帶去99度呢?bb係你99湊呀?重有時點解bb咁怕你99?佢好嚴定好無理取鬧?

個日只係我一個人過...不過還好的,我有朋友陪我...BB平時係要番學,只係上星期學校停課...

大宅

算啦...反正習慣就係啦...打哂出黎就舒服哂...呢D冷戰,通常1-2個月就發生一次...既然佢都唔去珍惜相聚時間,我仲可以怨D乜...狠D乜...

伯爵府

好媽媽勳章

唔好唔開心啦!雖然我唔知點安慰你好,因為我覺得你老公皮4同耐性都唔係幾好,而且只係用物質去討好仔仔真係唔係咁好。
好似我老公好小有假放陪個仔,不過平常星期六日放工回來都會同個仔玩,而且鐘意同個仔一齊沖涼.,親子時間是重質不重量的,當然男人的專注力有限,當然亦好多時只顧做自己事而唔理個仔。我都係經常鬧老公。
當然,好多事都未必能如人意,不過如你有不開心,多d上來舒發下,對身心都有幫助!
原文章由 cherry1498 於 08-3-26 15:43 發表
算啦...反正習慣就係啦...打哂出黎就舒服哂...呢D冷戰,通常1-2個月就發生一次...既然佢都唔去珍惜相聚時間,我仲可以怨D乜...狠D乜...
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

公爵府

牛年勳章

有幾多男人肯揍仔, 是真架, 他點解成日帶囝囝返奶奶到? 他唔靠亞媽, 點甩身喎, 總括一句, 玩就好, 揍就辛苦囉. 但這樣唔代表他唔疼仔, 只是唔想辛苦, 點都好喇! 囝囝3 歲幾, 最辛苦的時間過左了, 唔好忍辱負重呀! 點都要俾他知道, 妳出左唔少力, 為囝囝付出幾多, 大家都是疼愛小朋友的, 他會明白架

子爵府

好明白你呀!!我老公又係好自私~佢會寧願諗自己去邊到玩都唔會諗點同我兩母子去邊~但佢都會陪我~但咩都我諗囉!!餉屋企唔會點同個仔玩~只顧上網睇戲~睇見咁都好嬲的~

首頁

尾頁

跳至