論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

我工人, 唉! 不知如何說起,

惡行一:
我要工人每日帶bb去我奶奶到, 為咗有什麼事都可以找到佢, 我哋專登出了一個電話比佢, 每月有300分鐘. 今日我老公收到賬單, 打話打多了差不多100分鐘....... 即刻check 賬單, 先發現工人原來成日工人謊稱去廁所, 實則在廁所打電話, 未知時問佢仲什麼成日去廁所+打電話, 佢又話無嘢.......... 好多好多的大話, 原來是偷懶. 佢來了香港只係4個多月, 都未還完$, 又已經有人睇住, 都要咁...... 唉!!!

惡行二:
今天我因不舒服要在屋企休息, 點知比我在佢的drawer發現佢偷了我的mask用.......

惡行三:
在之前我老公已經成日在度嘈, 話唔見了2封大利是, 是佢阿媽封的, 話封利是變咗20元云云. 今日我同佢阿媽傾開工人d惡行, 佢阿媽好肯定咁話, 佢封比老公的利是是用開個款, 封封都是$500, 不會是$20. 如果變咗$20, 是有人換了. 全間屋只係得我, 我老公, 工人同4個月大bb, 邊個就好明顯, 只係無人莊並穫. 雖然明知死無對証, 都真係好唔服氣.....

我工人來了4個多月, 期間屋企我/BB 家宅不安寧, 我成日病, 除生BB, 4個多月來入醫院2次 (1次是我因工人初來煮嘢唔乾淨入醫院, 另1次BB唔適服入醫院), 我自己又病了好多次, 今次由9日都而家都未好番, 睇來個工人的腳頭都唔係咁好,話我迷信賴佢都好........

是你你抄唔抄呢, 請俾D意見.....

[ 本文章最後由 DaisyDaisy 於 08-3-26 12:17 編輯 ]

別墅

原文章由 DaisyDaisy 於 08-3-26 12:15 發表
我工人, 唉! 不知如何說起,

惡行一:
我要工人每日帶bb去我奶奶到, 為咗有什麼事都可以找到佢, 我哋專登出了一個電話比佢, 每月有300分鐘. 今日我老公收到賬單, 打話打多了差不多100分鐘....... 即刻check 賬單, ...

DaisyDaisy,

其實唔好理佢腳頭好唔好, 第一煮食唔乾淨就死得人嫁. 第二講大話. 第3偷你d野用, 基本上全無誠信可言.....你講炒唔炒.

大宅

of course fire la! she worked in hk before? yan yan or bun bun?

別墅

好媽媽勳章

原文章由 momama 於 08-3-26 12:44 發表
of course fire la! she worked in hk before? yan yan or bun bun?

yan yan and first time to HK (she said) .....

別墅

精緻種植勳章

偷野一定要炒架, warn佢都無用, 寧願貼錢比佢即走
唔通日日返到屋企仲要分神睇住佢, 人都癲架
我印尼姐姐同我講, 佢地有d姐妹會偷米,偷衫去賣,
或者係以物易物, 你check得幾多

大宅

回覆 #5 elaine808e 的文章

我都贊成炒,惡行二 & 三都巳經應該炒. 唔誠實嘅人比佢湊b,容咩易亞b有任何損傷都隱門妳.

幾個就偷竊, 遲d咩都夠膽死.

複式洋房

真系架.... 偷嘢一定要炒.... 無得留低.

別墅

好媽媽勳章

多謝各位.....

民房

fire immediately la !
:-D

首頁

尾頁

跳至