跳至

首頁

尾頁

別墅

BK Milk勳章

你哋bb好叻,我翹仔到以家八個月都未試過自我催眠...都係要抱住訓呀...
[/ur1]

別墅

我雖然係放佢係我張床度瞓,無挽佢.
但就一定會瞓係佢側面陪住佢,
會耐唔耐細細聲同個囡講:
快d瞓喇,mami錫晒你呀!(會錫下佢個面仔)
有時會俾隻手指佢捉住.

我個女細個時好少笑,我仲好擔心佢會好孤僻,
但依家8個半月就成日都係笑,一日喊唔到幾句.
依家仲出牙仔,但都係一叫佢個名,佢就會笑.
我真係越來越鍾意佢喇~

大宅

原文章由 hugoashley 於 08-3-31 22:40 發表
如果WORK的,請你話我知用左幾多日時間
train, 我試過,但BB訓吓醒吓,又喊到拆天,仲衰,於是放棄左.

I use 5 days
Still trying different method.
I will tell you if i am success

大宅

農曆新年後無耐我地開始提早10點燈火管制,同之前11點燈火管制一樣,最初我呀B有時要抱住訓有時可以自己訓著

提早燈火管制措施成功後,除非9點半至10點咁o岩有轉奶,唔係就10至10點半開支夜奶,通常飲埋支奶會快D訓,當然都要睇佢係咪特別眼訓/1-2hrs前訓過未...

因為我同呀仔多響客廳張mat度玩/睇TV/聽music,我呀仔捽眼捽鼻/wu wu 地想訓我就響mat度set枕頭俾佢訓,佢會自己玩陣+望望下我,又碌黎碌去,碌到呆呆地自己訓著

期間個TV仲係開住, 我會坐響佢隔離,盡量咩都唔做扮化石睇TV,最多輕輕拍下佢pat pat/大腿 ,或者輕輕massage下body/肚腩仔,或者唱歌仔(但比較少咁既需要),但唔會同佢講野唔會抱佢(除非好猛/喊)唔望住佢...除左抱住飲完奶未抹面洗口就訓著左之外,佢自己訓著通常需時10 -20分鐘,最多半個鐘都會自己訓著,好耐無扭要抱住訓 lu...我記得好似只係用左幾晚佢就習慣左自己訓著...

但係日間訓覺就仍然係有時要抱住訓有時可以自己訓著...

[ 本文章最後由 viv-viv 於 08-4-3 10:38 編輯 ]

My lovely boy Andrew was born!
He is a July piggy!

viv-viv = andrew-mama

首頁

尾頁

跳至