跳至

首頁

尾頁

別墅

岩岩39wk尋日開始勁辛苦... 恥骨超痛, 坐又痛行又冇力, 夜晚訓覺又痛到訓唔到, 腳又抽筋......

大宅

我就黎38w 啦...而家都好唔舒服....成日頂到個胃好痛
大家+油啦~~就到我地啦~

複式洋房

我而家都覺得有d辛苦,因為個肚好大,瞓覺好唔自在.
不過不妨試下瞓前飲杯奶奶,好瞓d架,再將雙腳夾住條腸仔枕頭,都幾舒服.
有時瞓覺時,小b隻腳踢我個心口,有時又好快咁隻腳係我條腰度一掃,嘩!!!!!!!!!!!!!!!!!
超痛呀!!!!!!!!!!!!!!

大宅

我就快38周了, 個肚同手係36周時出晒濕診, 晚晚都瞓唔到, 每隔2-3個小時就醒一次, 加上便秘, 真係好辛苦! 好驚遲d加埋水腫或者其他懷孕後期癥狀一齊來時會頂唔順, 好想阿B快D出來呀!

[ 本文章最後由 yanyanfamily 於 08-3-26 16:36 編輯 ]

複式洋房

我都係三十九周了,開始放產假了.
成日想出街行,因為留係屋企好悶.
晚上就起一次身去廁所,係訓覺轉身辛苦d.

別墅

我一晚起最少3次去廁所, 轉身恥骨, 尾龍骨同大脾都勁痛兼冇力... 已經夾住枕頭再墊多個喺腳底都係勁痛, 半夜仲會抽完左邊小腿再抽右邊大腿, 人都癲呀! 上胎都冇咁辛苦架, 又話第二胎會早D生既

男爵府

畀面勳章

我就雙腳夾住c6隻腳

男爵府

我宜家得36w都已經好辛苦, 雖然個肚唔係好大,但條腰真係好痛呢.........個胃又成日唔舒服....唉

大宅

仲有2曰36W, 我睡覺已經覺得好唔舒服啊, 個肚重, 打側睡成個肚側埋一邊仲重仲辛苦, 好唔自然. 我希望阿B38W出世就好啊, 仲有2W捱落去.

大宅

原文章由 katielee1123 於 08-3-26 21:38 發表
我就雙腳夾住c6隻腳

我老公7個月時已經睡SOFA啊, 佢話驚半夜唔小心翻身會撞到我個肚 . 真係辛苦佢, 為咗阿女沒辦法啊.

別墅

已經38wk5day, 仲未生得, 係屋企等生真的好悶 , 又話第二胎快d出世? 在家行/坐/同訓係床度都覺都週身唔舒服, 個人唔知想點, 想出街又有心無力, 個人好煩燥 . 訓係度想轉身時個尾龍骨/腰部又痛...... 到底幾時生得?? 在家又無朋友同我傾計. . 唔想同奶奶傾計的, 佢又成日打電話比我問長問短, 煩死人啦!!!
珍惜眼前人

大宅

i have the same case with you, very painful in inner part of both sides of foot. i do not like to sleep on one side, i prefer flat, much better. now is 37 wks 4days, i need to count bb movement, but i am very sensitive, it is hard for me to count it peacefully. coz when it move, i count 1,2,3,4....but my husband said that i need to count "1" once bb move until it stop, but i always get confuse....anybody knows how to count it. this is my 2nd delivery, it is a bit harder than my 1st delivery..... not easy!!!!

原文章由 clintonma 於 08-3-26 18:36 發表
我一晚起最少3次去廁所, 轉身恥骨, 尾龍骨同大脾都勁痛兼冇力... 已經夾住枕頭再墊多個喺腳底都係勁痛, 半夜仲會抽完左邊小腿再抽右邊大腿, 人都癲呀! 上胎都冇咁辛苦架, 又話第二胎會早D生既 ...

大宅

i am still waiting waiting.....for his birth!!!
原文章由 janet818 於 08-3-27 10:00 發表
已經38wk5day, 仲未生得, 係屋企等生真的好悶 , 又話第二胎快d出世? 在家行/坐/同訓係床度都覺都週身唔舒服, 個人唔知想點, 想出街又有心無力, 個人好煩燥 . 訓係度想轉身時個尾龍骨/腰部又痛..... ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我仲慘, 而家只係35w2 但咳到死死下, 晚晚都咳到醒, 喉嚨痕到不得了, 咳到個肚扯住痛, 加埋腰骨痛, 一晚去一至兩次廁所, 亞女又會瞓瞓下打橫瞓左喺我個肚度, 每晚都好似無瞓過覺咁, 希望捱多2w 細b 37w 足月就快d 出世, 實在頂唔順.

大宅

now is 38w2d, i did ultrasound yesterday. ok la, dr. said it's 3kg, and my daughter asked me this morning, today is April, so BB will born on today??? and i replied that don't give mama too much pressure ah??? but everyone are waiting....
原文章由 jeje 於 08-3-27 12:04 發表
我仲慘, 而家只係35w2 但咳到死死下, 晚晚都咳到醒, 喉嚨痕到不得了, 咳到個肚扯住痛, 加埋腰骨痛, 一晚去一至兩次廁所, 亞女又會瞓瞓下打橫瞓左喺我個肚度, 每晚都好似無瞓過覺咁, 希望捱多2w 細b 37w 足月就快d 出 ...

大宅

我都38週幾啦,成身可以話無邊度舒服,個胃成日頂住頂頂,無胃口,有時又會突然之間想作嘔..夜晚訓覺轉身時,覺得好似搬石咁..亞囡有時又踩我個胃,有時又起腳踢我條肋骨,有時又用隻腳定係手打撗係我個肚度掃過,但用黎掃果舊野好硬,都唔知係咩黎???我覺得自己好似內置左一部按摩機係肚入面咁....

依家同大家一樣都係等..等...等...+油

別墅

HelloMickeyBB ::"夜晚訓覺轉身時,覺得好似搬石咁..亞囡有時又踩我個胃,有時又起腳踢我條肋骨,有時又用隻腳定係手打撗係我個肚度掃過,但用黎掃果舊野好硬,都唔知係咩黎???我覺得自己好似內置左一部按摩機係肚入面咁...."

好有同感.............mouth:

大宅

原文章由 HelloMickeyBB 於 08-4-1 15:54 發表
我都38週幾啦,成身可以話無邊度舒服,個胃成日頂住頂頂,無胃口,有時又會突然之間想作嘔..夜晚訓覺轉身時,覺得好似搬石咁..亞囡有時又踩我個胃,有時又起腳踢我條肋骨,有時又用隻腳定係手打撗係我個肚度掃過,但用黎掃果 ...

妳講得好好 呀!!

首頁

尾頁

跳至