母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

珍珠宮

回覆:急問乳線炎醫生

自己擠,把黃色的乳擠出來,發炎就會好返了

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

回覆:急問乳線炎醫生

去萬寧買卵鱗脂,食完再擠/揼/ 餵,易通好多。
jm 教左我呢個方法,有用的,你試下。

如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)

大宅

引用:去萬寧買卵鱗脂,食完再擠/揼/ 餵,易通好

原帖由 貓頭雀 於 14-11-21 發表
唔該晒,等我試下

珍珠宮

回覆:moodykwan 的帖子

加油, 真係好辛苦架...我第二次發炎時,用jm 呢個方法醫好了。
詳情可click 我個人資料,去我開的公海舊鋪「乳線炎jm請入」,好多jm 比左意見幫手。
加油

大宅

引用:加油, 真係好辛苦架...我第二次發炎時,用

加油, 真係好辛苦架...我第二次發炎時,用jm 呢個方法醫好了。
詳情可click 我個人資料,去我開的公海舊鋪 ...
剛上bk先睇到你呢個留言,等我都試下,謝謝妳呀!

複式洋房

引用:去萬寧買卵鱗脂,食完再擠/揼/ 餵,易通好

我試左用凍可樂唔得呀,冇滴杰奶,請問係敷同摔幾耐?餵奶前定後做呢?

珍珠宮

回覆:yik_c 的帖子

用紗布輕擦乳頭,再擠黃乳,這才是重點呢
我果時係餵後擠,但其實無乜分吧,因為兩小時餵一次,搞得黎都餵下餐了。
你把擠出黎嘅奶,滴在紗巾上。 不要用紗布掂到乳頭,如果掂到,會停止出奶的。

此外,我用梳,由格拉底/鎖骨位梳向乳頭方向,大力少少,有幫助的。

*不用太密齒的梳

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 貓頭雀 於 14-11-21 發表去萬

原帖由 yik_c 於 14-11-22 發表
我試左用凍可樂唔得呀,冇滴杰奶,請問係敷同摔幾耐?餵奶前定後做呢?

...
我果時漓到的,不算杰,係稍黃的。
滴時唔覺架, 滴在紗巾上,先發現係黃黃地。 我堅定不是初乳。

複式洋房

回覆:貓頭雀 的帖子

我係餵完後試,擠唔出,完全冇奶滴,唯有再試下

別墅

引用:我係餵完後試,擠唔出,完全冇奶滴,唯有再

原帖由 yik_c 於 14-11-22 發表
我係餵完後試,擠唔出,完全冇奶滴,唯有再試下
我係勁按摩硬塊同泵番清佢,我朋友係搵老公啜番通佢

大宅

引用:用紗布輕擦乳頭,再擠黃乳,這才是重點呢我

原帖由 貓頭雀 於 14-11-22 發表
用紗布輕擦乳頭,再擠黃乳,這才是重點呢
我果時係餵後擠,但其實無乜分吧,因為兩小時餵一次,搞 ...
原來係咁,等我今晚再試

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊