網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

今次的集運我是用順豐國際轉運, 在內地是在深圳倉集貨, 有一將單曾被深圳的倉拒簽, 後來向賣家求証, 賣家重新發貨, 而單號是新的。
那麼, 貨到及順利簽收後, 我拍集運時, 順豐識得認新單號碼嗎? 因我在淘寳拍集運時, 仍是顯示舊單, 曾在旺旺查詢, 可是他們太繁忙, 無人回覆, 謝謝指教
吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

伯爵府

回覆:ho-liday 的帖子

你即係而家已經付左款待出庫?因為如果賣家冇改單號,你要叫客服做捆綁,捆綁要新單號+一個未付款ge單號

子爵府

引用:你即係而家已經付左款待出庫?因為如果賣家

原帖由 樂癲肥熊餅 於 14-11-21 發表
你即係而家已經付左款待出庫?因為如果賣家冇改單號,你要叫客服做捆綁,捆綁要新單號+一個未付款ge單號

...
謝,係新單,舊单拍左待出庫,再係旺旺通知順豐用新單號,可以嗎?

吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

伯爵府

回覆:ho-liday 的帖子

待出庫已經付款,順風應該五理你架啦,你試下可吾可以單件發啦

子爵府

引用:待出庫已經付款,順風應該五理你架啦,你試

原帖由 樂癲肥熊餅 於 14-11-21 發表
待出庫已經付款,順風應該五理你架啦,你試下可吾可以單件發啦
哎呀!咁我咪多付運費

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 ho-liday 的帖子

既然舊單未到倉, 新單到左, 咪叫順豐只做新單, 到香港.
舊單叫店舖取消.....
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

禁止訪問

引用:今次的集運我是用順豐國際轉運,+在內地是在

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+樂癲肥熊餅+於+14-11-21+發表

原帖由 ho-liday 於 14-11-21 發表
謝,係新單,舊单拍左待出庫,再係旺旺通知順豐用新單號,可以嗎?
比左運費未?你拍果時係舊單,但唔係被拒收咩?應該舊單合併唔到架。

子爵府

引用:Quote:原帖由 ho-liday 於 14-11-21 發表謝

原帖由 zater 於 14-11-21 發表
比左運費未?你拍果時係舊單,但唔係被拒收咩?應該舊單合併唔到架。

...
我拍果張係舊單,因不知在淘寶如何叫順豐綁張新單,便拍左舊的,再旺旺說明lor 豬哂左

子爵府

引用:Quote:原帖由 ho-liday 於 14-11-21 發表今

原帖由 卓玲BB 於 14-11-21 發表
你買什麼?佢地拒收?順丰而家連電子小家品也不收!真煩!
人工皂,個倉話有精油拒收,但其實無,搞到賣家要重發,貨品是相同的,只是不知道為何被拒

首頁

尾頁

跳至