論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 a_d 於 08-3-28 11:26 發表
2, 假設大家用D 貴D的護膚品, 沖涼液,洗頭水,會否LOCK??OR用乜方法去防她們用?

護膚品 - 我唔為意,將d過期護膚品混埋一齊,個衰bun試過中招,成塊面紅晒,抵佢死.發現佢偷用之後,買個腰包size既袋仔,用完後用密碼鎖,lo ...

其實咁煩,倒不如call警察嚟lock起個工人咪得囉,一了百了~~

人生裏不是有比鎖起日用品/食品,同工人鬥法更重要的事情嗎?做咩要自尋煩惱?仲係個幾個月就煩ge?

珍珠宮

原文章由 CALVEN 於 08-3-28 11:42 發表
其實樓主吾適合請工人,如果請左,我相信佢精神負擔比體力負擔更辛苦.

係啦.... 如果叫咗唔好攞佢照攞, 咪即係偷, 炒Q咗佢算啦!

禁止訪問

別墅

應該樓主可以參考下酒店嘅做法,mark晒d價錢係度,食咗邊樣,就畀番錢!

大宅

樓主,

可能真係會有偷野的工人, 但唔係個個係咁囉. 我請過三個工人, 三個都手腳乾淨, 我重要係名錶, 燕窩, 甚至係銀包隨便放果種人, 但從未有過唔見野喎! 不過如果我一發現佢偷野, 就即炒無情講, 因呢個係誠信的最低要求!

你究竟係擔心緊d 未發生的事, 還是你工人真係偷你野呢?

重有, 名貴保健食品, 可能只係你知價錢, 工人根本就唔當係d 咩.

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

放鬆d啦!香港人! 整份存貨記錄表囉!每日放工都盤點,應該都有礙..客..作用!

別墅

我唔知哩d嘢放邊樹好...所以問下如果係你哋會放邊樹咁

禁止訪問

大宅

如果係我,我會就咁擺番係原本擺野食既地方..跟住同個工人講呢d唔可以食...

男爵府

我懷疑緊,究竟樓主請工人未?係米工人未到,係樹諗點防工人偷野?

別墅

請咗LAR.見過GHOST怕黑...

大宅

原文章由 siucatcat 於 08-3-27 18:57 發表
之前都有post過個post, 叫做:有d唔開心...有冇人可以入來傾下

現在想問大家多少少嘢, 請幫忙!(有D問題, 有D BK 媽媽可能答JOR部分)

想問下BK媽媽的做法, 作一參考, 十萬個THANKS。有D Q,有BK 媽媽可能答JOR部分
...

我全屋都係零食,都任佢食但佢唔敢食佢要我指明個d野才會食,至於費野,你唔捨得咩就放係公司到食/等佢放假先食,化妝品就放入柜裡,唔驚得咁多,平時我會買d平野比佢食,如過份當然唔得啦,唔聽話即炒.

首頁

尾頁

跳至