母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

仔仔出世唔識埋身,我又窮,所以一直都係半泵媽。臨開工之前俾bb再試啜,有時又啜到,但礙於就黎要返工,所以依然泵出黎。本身諗住早晚屋企泵,lunch去公司附近商場泵一次,但無奈又俾老細調左去第二個office, 附近完全無地方泵, 公司周圍都cctv, 連房都有。好唔想放棄,但可以點做?如果只係早晚泵,係咪好快就會收奶啦?難得bb識啜,又要返工,諗住堅持泵,又俾人調走 我可以點做?

大宅

引用:仔仔出世唔識埋身,我又窮,所以一直都係半

原帖由 theone1105 於 14-11-21 發表
仔仔出世唔識埋身,我又窮,所以一直都係半泵媽。臨開工之前俾bb再試啜,有時又啜到,但礙於就黎要返工,所 ...
可否用餵奶巾泵??

伯爵府

系洗手間泵
除非個度既洗手間真系環境好差
如果系一般寫字樓既洗手間,系無問題的

我之前要泵2次
一次系lunch系樓下商場Nursing room
另外一次我都系系公司既洗手間泵

其實你泵系把parts放系自己身上面
泵完立刻扭蓋洗手走出去
我唔覺得會有dirty野走入d奶度
我相信你唔會泵完擺支奶系洗手間20分鐘以上先離開掛?

我會入洗手間就蓋埋個次所蓋,沖次
用消毒紙巾抹手先開始泵

一日泵3次同泵2次差別好大

大宅

引用:仔仔出世唔識埋身,我又窮,所以一直都係半

原帖由 theone1105 於 14-11-21 發表
仔仔出世唔識埋身,我又窮,所以一直都係半泵媽。臨開工之前俾bb再試啜,有時又啜到,但礙於就黎要返工,所 ...
我喺公司自己位度泵,周圍有cctv,用lunch時間哺乳巾遮住泵

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊