跳至

首頁

尾頁

大宅

呀B 依家識扶住床邊行, 落地吊住佢對手佢自己會行. 如果以前, D 人會俾佢坐學行車, 等佢自己行來行去, 但近年人地話學行車對小朋友對腳唔係太好, 到底買唔買學行車俾佢好呢??-(

大宅

我有買, 有時BB唔坐 又未訓, 我又唔得閒抱佢就會用學行車, 只要唔坐好耐應該唔怕
唔驚佢撞親, 幾好

大宅

醒目開學勳章

我唔會買...
如果你想唸住買黎係for自己行開下例如去厠所擺阿b落去的話,就更加唔好買,佢係會識得爬出黎架...反車都有人試過!!擺番佢喺bb床仲安全啦!!

大宅

我妹妹送咗架比亞b, 我有問過醫生會唔會有"o"型腳/ 學到用腳尖行路,醫生覺得我好無稽:;pppp:
不過,我都唔會比佢用好多,只係好間中在樓下同狗仔玩時用.
佢識入後波掉頭, 操作自如, so cutie!!

大宅

醒目開學勳章

你去0704度睇番丫..有個媽咪講學行車...

大宅

我囝囝由5個月已開始用學行車,而家都冇咩問題!!我覺得都幾安全,撞黎撞去都唔會整親!!

複式洋房

我都有比個囡坐學行車呀,因為婆婆有時行開行埋都會放佢落去坐,好多人都唔建議坐,話會壞腳,我個囡有時行都會用晒腳尖力去行,不過我諗大大下應該會矯正返卦

禁止發言

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 育兒性格勳章

原文章由 johnwong 於 08-3-28 20:57 發表
我5個月大都有比個仔坐學行車呀,有時行開行埋都會放佢落去坐,好多人都唔建議坐,話會壞腳,我發覺個仔用晒腳尖力去行,即收起架車仔..唔敢比仔仔坐la ...

我都諗緊買唔買好丫~我媽咪話我細個果陣都有坐, 不過宜家好多人都話唔好比bb坐學行車, 如果要坐, 就比佢地坐學步車。
所以我只係抱仲佢格肋底比佢學行。

大宅

原文章由 小千 於 08-3-29 09:20 發表

我都諗緊買唔買好丫~我媽咪話我細個果陣都有坐, 不過宜家好多人都話唔好比bb坐學行車, 如果要坐, 就比佢地坐學步車。
所以我只係抱仲佢格肋底比佢學行。 ...

My baby using 學步車
He is happy there!
He start to using it since 6.5 months
He is 8.5 months
After using it , He can stand by himself

侯爵府

其實如果無就唔好特登去買, 一來只係用幾個月, 二來真係對bb的腳部發展唔好, 令bb用錯腳部肌肉... 如果真仕係要用, 就一定要bb識企先好比佢坐

大宅

What's the difference between 學步車 and 學行車? 學步車係唔係俾佢推住行個款呀? 我有個朋友建議我買條帶(好似狗帶個隻), 帶住佢行好過. 我仲考慮緊.

原文章由 tam888 於 08-3-29 12:08 發表

My baby using 學步車
He is happy there!
He start to using it since 6.5 months
He is 8.5 months
After using it , He can stand by himself

複式洋房

不如考慮用網床呀,bb又可以在裡面爬、企同埋扶住行,幾方便。

大宅

網床我已經有, 成日企同埋扶住行, 依家大個左, 懶叻要爬出來, 嚇到麻麻好驚.

原文章由 乖乖B 於 08-4-9 15:00 發表
不如考慮用網床呀,bb又可以在裡面爬、企同埋扶住行,幾方便。

複式洋房

嘩! 咁叻叻識得爬出黎。

原文章由 tanton3399 於 08-4-9 15:53 發表
網床我已經有, 成日企同埋扶住行, 依家大個左, 懶叻要爬出來, 嚇到麻麻好驚.

首頁

尾頁

跳至