潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

想買個chanel袋, 成日都聽人講d terms, 但我又唔明, 請問...
1. 2.55咩意思?
2. 226, 227, 228是什麼?
3. classic, reissue又是什麼?

複式洋房

原文章由 kongzilla 於 08-3-28 15:58 發表
想買個chanel袋, 成日都聽人講d terms, 但我又唔明, 請問...
1. 2.55咩意思?
2. 226, 227, 228是什麼?
3. classic, reissue又是什麼?

我都想知

洋房

2.55=reissue
225,226,227,228 = 2.55 的size 225 最細, 228 最大
classic 是傳統的款式 cc扣 那種

別墅

尋日買左呢個二手chanel,好靚好鍾意呀
同大家分享下

複式洋房

原文章由 紅蘿蔔CARROT 於 08-5-4 16:16 發表
尋日買左呢個二手chanel,好靚好鍾意呀
同大家分享下

好靚呀...有幾大個呀....就咁睇相睇唔到
請問你係邊度買同埋大約幾錢呀 ?
我都想買2手chanel , 但唔知邊間信譽好呀....

別墅

adosze,

我晌呢間買架,不過佢無將呢個袋upload晌web-site內

原文章由 adosze 於 08-5-4 16:59 發表

好靚呀...有幾大個呀....就咁睇相睇唔到
請問你係邊度買同埋大約幾錢呀 ?
我都想買2手chanel , 但唔知邊間信譽好呀....

[ 本文章最後由 紅蘿蔔CARROT 於 08-5-6 22:28 編輯 ]

複式洋房

原文章由 紅蘿蔔CARROT 於 08-5-4 17:15 發表
adosze,

我晌呢間買架,不過佢無將呢個袋upload晌web-site內

http://www.secondhandshop.com/

唔該晒呀...原來係呢間...係佐敦恆豐中心地庫嘛...我上網都有SEACH到呢間

我尋日係專門店睇袋 , 我要果個應該係最大既size(12.5 x 7 x 3") 因為我唔係好識點分佢地d style/no , 我睇到既係黑色 , 但我想要粉紅色 , 但sales話冇貨了

而家勁想辦法例如搵人朋友係外國買或者睇下有冇機會買2手囉....

點知比我係呢間個WEB SITE見到有 , 可惜SOLD OUT 想死呀.....
http://www.secondhandshop.com/chinese/main.html

別墅

唔緊要啦,有時買袋都好講緣份既~~係有緣既一定買到既

我都係咁啱貢左入去睇一睇就買左佢喇

或者遲d有人會想放都唔奇啊 又或者遲d出左新款或者新色你一見就好鍾意呢~~pm左個price比你

原文章由 adosze 於 08-5-4 17:40 發表

唔該晒呀...原來係呢間...係佐敦恆豐中心地庫嘛...我上網都有SEACH到呢間

我尋日係專門店睇袋 , 我要果個應該係最大既size(12.5 x 7 x 3") 因為我唔係好識點分佢地d style/no , 我睇到既係黑色 , 但我想要粉紅 ...

複式洋房

呢間d貨會唔會好似芥蘭站咁俾人話假架

大宅

2024年龍年勳章

I think so... that why i will only buy at Chanel Shop.

別墅

我諗唔會既,佢都開左好耐,我見d magazine問關於牌子既野都問佢,日本d傳媒都訪問佢,我諗都信得過既

不過唔想講太多,驚人地陣間以為我係媒~~

我只係想share下買左個好鍾意既袋咋

原文章由 小POOH 於 08-5-4 18:08 發表
呢間d貨會唔會好似芥蘭站咁俾人話假架

複式洋房

原文章由 紅蘿蔔CARROT 於 08-5-4 18:24 發表
我諗唔會既,佢都開左好耐,我見d magazine問關於牌子既野都問佢,日本d傳媒都訪問佢,我諗都信得過既

...

我都知有呢間好耐,佢好似仲早過芥蘭站,有時都會去佢網站睇吓
因為未買過,so唔知佢係點,買咗自己鍾意ge咪好囉
我都想買個俾自己,不過我諗我好少用,同埋太貴la

複式洋房

我夠知去專門店買好d喇... 我買得chanel就預左貴
但我去2手買 , 係因為想要既貨hk shop已經買左 , 冇計

複式洋房

原文章由 紅蘿蔔CARROT 於 08-5-4 18:24 發表

...

argee
如果係佢度買左假野我仲唔唱通街咩 , 我相信d鋪頭唔會為左1千幾百做衰自己既 , 而家資訊流通太勁 , 上網比人唱一唱就唔洗做了

你就好喇...買左個心頭好....

首頁

尾頁

跳至