自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

想問吓各位靚女, 下個月我會去泰國玩, 有d乜嘢係必買架, 除咗食品之外
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

原文章由 tulipsodas 於 08-4-7 12:00 發表

我去0左 surawong 果間, 唔係好掂, 叫0左1隻咖喱炒蟹, 唔知點解無蟹蓋, 但係有4隻鉗, 仲有蒜蒸大頭蝦 d 肉好梅, 唔多新鮮....
我再睇返泰友營, 有 fans 都話建興 d 水準下降0左.......等我仲歡喜一場.... ...

嘩!咁真係好失望啦!以前真係好好食的,以往我任職航空公司,機票好平,所以成日去幫襯,次次都好滿意,若現在水凖下降,就真叫人失望啦!

[ 本文章最後由 csk家長jj 於 08-4-7 12:23 編輯 ]

大宅

原文章由 JChan 於 08-4-6 21:05 發表
唐人街銀都魚翅, any other dishes recommend?

炒飯, 蝦同燕窩

大宅

原文章由 csk家長jj 於 08-4-6 21:23 發表
記住去建興酒家食咖喱炒蟹和小菜ㄚ!每次我去曼谷,必定去建興食晚飯的,大大話話這十幾年我都幫襯左超過40次,每次食咖喱炒蟹均令人回味無窮!他們的大螃蟹是以公斤做單位的,大大隻任你選,連劉鑾雄也光顧的。
Somboon se ...

我去0左 surawong 果間, 唔係好掂, 叫0左1隻咖喱炒蟹, 唔知點解無蟹蓋, 但係有4隻鉗, 仲有蒜蒸大頭蝦 d 肉好梅, 唔多新鮮....
我再睇返泰友營, 有 fans 都話建興 d 水準下降0左.......等我仲歡喜一場....

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hi,

superrich係Big C隔黎架咋, 好易睇到!:lol:
原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-4-6 00:12 發表

我上次都喪買左好多NARAYA袋呀!我諗呢次我再去都唔會買太多...頂多都係買番個化妝袋咋!因為上次以為我公司女同事要細化妝袋,點知原來佢係要個大既,所以我將我個大化妝袋送咗俾佢...呢次再去買番至得先~~~

SUPERRI ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請問你有無泰國個地址呀???

原文章由 Kakalok 於 08-3-28 17:52 發表

地址 ? 葵芳 / 泰國 ???
葵芳我唔記得新都會幾多樓
我得泰國個電話咋

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

下....
唔係呀,仲諗住過去買d bb衫
而家唔洗啦

原文章由 oojj 於 08-4-3 09:55 發表

suan lum night bazaar 係3月中已closed, 香港新聞報告都有提過。

男爵府

而扮靚方面,泰國有一個品牌-oriental princess是不錯的,特別是睫毛夾,只須二十幾元港幣,效果好過資生堂,做手信一流!
而boots有一種沐浴露有橙、靑檸、熱情果.....內裏有果肉磿沙,好香好正!
當地時裝品牌 X ^ACT和TANGO值得看看啊!

男爵府

記住去建興酒家食咖喱炒蟹和小菜ㄚ!每次我去曼谷,必定去建興食晚飯的,大大話話這十幾年我都幫襯左超過40次,每次食咖喱炒蟹均令人回味無窮!他們的大螃蟹是以公斤做單位的,大大隻任你選,連劉鑾雄也光顧的。
Somboon seafood - www.somboonseafood.com

[ 本文章最後由 csk家長jj 於 08-4-6 21:25 編輯 ]

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

去5-star hotel 食平buffet - where?

原文章由 linchan 於 08-4-3 17:45 發表

我都係5月尾去喎,今次我會去farm同去5-star hotel 食平buffet.(comparing with HK)

水晶宮

唐人街銀都魚翅, any other dishes recommend?

原文章由 tulipsodas 於 08-4-3 17:22 發表
好玩 : 翟道翟、Suan Lum Night Market、Spa/Massage

好食 : Grand Hyatt Erawan Hotel Tea Room 0既 tea set, $199b/位, 正 (呢度係2個 tea set)

水晶宮

Is it good? How much? Where to buy?

原文章由 Kakalok 於 08-3-28 17:19 發表
蜂蜜我有食開
食完之後叫佢地寄黎香港...不過就無9折

水晶宮

原文章由 叮叮噹噹 於 08-4-5 20:31 發表
我岩岩先去完, 都買左4個NaRaYa呀,真係好鬼平:lol: , 不過個rate就低左好多, 機場得3.92,superrich 得4.03咋!

我上次都喪買左好多NARAYA袋呀!我諗呢次我再去都唔會買太多...頂多都係買番個化妝袋咋!因為上次以為我公司女同事要細化妝袋,點知原來佢係要個大既,所以我將我個大化妝袋送咗俾佢...呢次再去買番至得先~~~

SUPERRICH近邊架?SIAM或者商業區嗰邊有無???

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我岩岩先去完, 都買左4個NaRaYa呀,真係好鬼平:lol: , 不過個rate就低左好多, 機場得3.92,superrich 得4.03咋!
原文章由 tulipsodas 於 08-4-3 16:13 發表
去 thai, 梗係要去買 NaRaYa 袋啦, 真係好鬼死平呀~~~
我 easter 都掃0左 d 貨....
http://i193.photobucket.com/albums/z21/tulipsodas/travel/080321-19.jpghttp://i193.photobucket.com/albums/z21/tulipsodas/tr ...

水晶宮

原文章由 appleyuen 於 08-4-5 10:30 發表

唔關事`個rate 成日都唔同架 ~我試過一日唱3次個rate都唔同架

唉...搞到shopping既心情減半添...好彩二月中去泰國玩番黎仲剩番千幾蚊泰銖...去到泰國由機場打的去我大佬apartment度都可以用,唔駛撘貴咗的士...上次我老豆朋友渣車黎接我地機,呢次自己打的唔知貴唔貴呢...中途又要收兩次路費,嗰度都要六十幾七十蚊泰銖...

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

原文章由 juicypig 於 08-3-28 16:56 發表
想問吓各位靚女, 下個月我會去泰國玩, 有d乜嘢係必買架, 除咗食品之外

到以下网址睇睇啦。。。好多好介紹架
[email=http://ec2thailand.com/forum/index.php]http://ec2thailand.com/forum/index.php[/email]

大宅

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-4-5 04:09 發表
唔知响泰國機場度換泰幣會唔會抵D呢...?啱啱二月中初七去,我老豆個泰國朋友話嗰日响機場兌換泰幣既兌換率係抵過去銀行兌換架!嗰陣响機場見到4點幾,過左兩日我响泰農銀行度兌換泰銖已經係1:4 :igi ...

我覺得0係 super rich個 rate 最好, 不過如果唔焦唱好多, 都唔會差太遠0既~~~

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-4-5 04:09 發表
唔知响泰國機場度換泰幣會唔會抵D呢...?啱啱二月中初七去,我老豆個泰國朋友話嗰日响機場兌換泰幣既兌換率係抵過去銀行兌換架!嗰陣响機場見到4點幾,過左兩日我响泰農銀行度兌換泰銖已經係1:4 :igi ...

唔關事`個rate 成日都唔同架 ~我試過一日唱3次個rate都唔同架

大宅

原文章由 CANDY/CHOW 於 08-4-5 01:56 發表

咁請問牛仔褲有無平呀!

levis 舊款 hk$300 樓下都有, 新款最平要$800
miss sixty 貴過香港, hk$2500/條

水晶宮

唔知响泰國機場度換泰幣會唔會抵D呢...?啱啱二月中初七去,我老豆個泰國朋友話嗰日响機場兌換泰幣既兌換率係抵過去銀行兌換架!嗰陣响機場見到4點幾,過左兩日我响泰農銀行度兌換泰銖已經係1:4

我下個月(五月)頭又去呀!呢次同我同事老友去,因為我同事老友未去過BANGKOK,所以呢鑊要旨意我做導遊(我呢次都係第二次去曼谷咋...有D驚我會騰雞英添)....所以我要好好準備,務求呢次大家都可以玩得盡情....

首頁

尾頁

跳至