論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

新印印來左個幾禮拜, 成日黑口黑面, 唔好講cooking la, 淨係清潔都好似唔想做咁o 屋企有bb, 梗係想地方乾淨的, 我叫印印抹嘢時, 搬開的嘢抹, 唔好淨係表面, 已經好似唔多願意咁o
最激死我係佢抹完都唔乾淨嘛, 的塵鋪係度, 如果有抹, 打死都唔信仲咁多塵law, 同佢講仲大聲過你話抹咗la, 跟住一路行一路好似用印尼話話你wooo
仲話係SGP做過, SGP的standard咁低咩?

複式洋房

I suggest u change a new one

禁止訪問

複式洋房

其實佢地比人炒都冇セ着數la

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 VANESSAT 於 08-3-29 15:54 發表
這些工人我遇過兩個, 大家都係SGP 做過, 兩個都係懶, 兩個都係抺你眼見地方, 其中一個都唔執起D垃圾, 只會掃埋去牆邊; 好鐘意午睡, 雙手插係袋, 叫一步做一步, 所以, 我忍左佢兩個月請大假炒左佢. 另一個五個月,頭三 ...

d工人係咁衰,我放個盒係洗碗盤度,有d白色粉係邊,放到第三次,我當佢面拎返出黎,話有白色粉,我放左三次都洗唔得甩,我用手都抺得甩啦.....唔駛同佢勞氣,做左唔啱咪再做,再做唔啱又再做囉......

男爵府

黎左無幾耐d態度就咁差,
我係僱主佢就一定無得留低!
有乜可能佢仲大聲過你!!!

大宅

唔係喎, 我第一個印係sg 做過6年, 超級好架喎! 話頭醒尾, 又有交帶, 最好就係佢唔痴埋d 印印堆, 連d 同學仔家長都讚佢very good. 佢做左四年都好好, 幫我湊大兩個bb, 不過最後要返去生仔, 先要比佢走咋! 我到而家都重有同佢contact架!

樓主, 佢只係來左個幾星期, 我估重有得救瓜! 你試下好認真好嚴肅咁同佢傾下睇佢有無心做, 無就無謂浪費大家時間. 如果佢重想做, 就一次將d 不滿同佢講清楚, 話比多次機會佢. 我相信新工人係要磨合期的, 下下唔合心意就炒, 咪又係搵自己來攪 !

珍珠宮

樓主! 唔好忍佢! 勁閙一餐! 之後炒佢!!!

禁止訪問

複式洋房

唉....! 我老公都話佢痴線, 好惨呀, 我的friend 都話我咁忍得, 我個心唸住佢嚟咗咁短曰子咪比的時間佢, 都有同agent講, 佢可能駁咀呱, 連個agent都話佢痴線, 比agent話完attitude係好左, 但抹嘢就.....

別墅

炒佢la,我個前工人都係甘,還有幾日就可以完約,但我都頂佢唔順,炒佐.

複式洋房

回覆 #11 tracycystal 的文章

咁你都好忍得, 都2年了, 比我可能癲咗mouth:

禁止訪問

複式洋房

係呀, 男人通常唔理, 連佢都發現印印做嘢慢鏡咁

禁止訪問

複式洋房

上次個印印做咗3個月(finished contract 嘅), 突然sunday放假後2日冇返, 咪炒佢lawo
我老公話又揾過又要比幾千蚊, 唉.....

禁止訪問

複式洋房

唉...我今次想請bun bun, 有咩意見?overseas 好定local finish contract好?

禁止訪問

別墅

我個印印真係傻ga,經常和我姐姐的工人講我好怕佢,話bb跟佢唔跟我,我無佐佢唔得,無$炒佢wo.佢臨完約的2個月重傻,食3種減肥藥+一種減肥荼,有一次,阿女在她的袋裹拿出一瓶藥話candy.我都算la,2個月姐,"忍你",有一次重激,阿女半夜cry,她第一時間唔係照顧阿女,而係"著全set 印尼黑浦"拜拜.我同佢講,阿女cry,你照顧阿女先la,佢話:唔拜拜先個神會罵佢wo,最後阿女都係由我照顧,你話佢係唔係傻ah.
其實my family only 3 peoples, 個女都唔須要佢點照顧la,因為阿女巳經讀全日制,一至五7:30am-7:00pm, 六7:30am-2:30pm,佢都可以唔洗衣服,我都無佢辦法.如果唔係佢的"著黑衣的拜拜事件"嚇壞我,我都會忍多佢幾日,等佢完約既.
聽講佢巳經找到新顧主了,都是照顧一家三口,其中一口是還未出世的bb. 祝新顧主好運la.

首頁

尾頁

跳至