自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

姑奶+佢hb有急事..飛左去美國
我臨時要幫姑奶湊女(約住一星期)
但佢女冇帶套校服過黎..
外甥女淨係知道得學校有得賣校服, 未去過其他地方買..
(本身打算叫佢著件冷衫遮住先..入面著件類似校服的衫
但外甥女學校要著有校徽的外套)
我已上網search過和打過去幾間校服公司問..都搵唔到邊度有得賣...

星期一要返學喇..咁點算好呢?

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

打去間學校同佢講lo﹗
好多時學校都有"士啤"架啦﹗可以同佢借架﹗

禁止訪問

男爵府

讀漢基國際學校...
無其他人又佢屋企鎖匙喇

依家開始打去問同學仔...
不過可能因星期日..好多人都出左去

原文章由 20070101 於 08-3-30 03:31 發表
邊間學校~?

男爵府

my005

學校今日又唔開..冇人響school office
我準備左$$$ 同封信叫佢自己聽日返學去買..
但聽朝返學著乜??

男爵府

同學校講都會體諒同有安排ge~~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 aloymom 於 08-3-30 12:11 發表
my005

學校今日又唔開..冇人響school office
我準備左$$$ 同封信叫佢自己聽日返學去買..
但聽朝返學著乜??

國際學校更易話為啦﹗唔使咁担心,問倒同學借就最好啦﹗
否則,着d簡單整齊的衣服返去先,你陪佢入去同學校講,
到時,買又得,借又得lo﹗
唔係好大件事,relax,and happy a nice sunday﹗

男爵府

my005

我聽朝要返工(返7:55)..可能陪唔到佢返學
不過我諗我會打個電話返去俾學校先

可能我自己教+以前讀超傳統學校
校服非常重要先咁緊張..哈哈!

Thanks!
原文章由 my005 於 08-3-30 12:16 發表

國際學校更易話為啦﹗唔使咁担心,問倒同學借就最好啦﹗
否則,着d簡單整齊的衣服返去先,你陪佢入去同學校講,
到時,買又得,借又得lo﹗
唔係好大件事,relax,and happy a nice sunday﹗ ...

男爵府

my005
我聽朝要返工(返7:55)..可能陪唔到佢返學
不過我諗我會打個電話返去俾學校先

可能我自己教+以前讀超傳統學校
校服非常重要先咁緊張..哈哈!

Thanks!

大宅

畀面勳章

大宅

樓主唔駛咁緊張~無校服著並唔係你想像中咁大件事既 !

而家你個外甥女係有原因無得著校服,即使問唔到同學借,同學校解釋一下係情有可原既~:)

如果真係借唔到校服,咁你就陪佢返學同學校解釋一下,如果你唔得閒,咁我想問你個外甥女點返學?校車?工人接送?我覺得送佢返學既人一定要先同校方交代一聲,即使係坐校車,褓母都唔會[茂茂然]比佢上車卦?先知會佢地一聲都係一種誠意,過後你當然要親自打個電話同學校解釋啦,絕對唔係咩大問題,放心放心~~~:loveliness:

別墅

原文章由 Japenese 於 08-3-30 12:11 發表
同學校講都會體諒同有安排ge~~

咁樣應該得

大宅

放鬆d啦!!香港人!!!:lol :lol

首頁

尾頁

跳至