自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

禁止訪問

回覆:有冇人拍左好耐拖架至而家都未結婚?入黎傾下

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+~瑤瑤~+於+14-11-24+發表我拍

原帖由 muihsu 於 14-11-24 發表
咁妳咪11歲就拍拖?
係下年20年,唔係30年。打錯了。。。

珍珠宮

拍左11年結婚

大宅

好媽媽勳章

拍咗十三年結婚,啱啱過咗結婚十週年。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:我拍咗13年先結婚,結咗6年幾,阿仔4歲,下

原帖由 ~瑤瑤~ 於 14-11-24 發表
我拍咗13年先結婚,結咗6年幾,阿仔4歲,下年30年了。
如可以再揀,會早2-3年結婚,早d生仔。

...
十歲拍拖?

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

引用:+本帖最後由+applekin+於+14-11-24+20:53+

原帖由 applekin 於 14-11-24 發表

有冇人拍左好耐拖都未結婚?我就拍左十幾年了
吾生。吾需要結婚。冇扣無朿仲好女人吾一定要嫁

珊瑚宮

引用:+本帖最後由+applekin+於+14-11-24+20:53+

有冇人拍左好耐拖都未結婚?我就拍左十幾年了
拍幾耐唔係問題,但打算一起走下去嘅話,對方對將來只係一句「有分數」我唔會接受,咁敷衍算點?諗住佢想結就結,想拖就拖,想分就分?
呢刻未必分手,但我都對佢有分數,會為自己打算。

男爵府

我拍咗就黎10年,女女都2歲。 除咗張紙,我地同兩公婆一d分別都冇。
不過打算遲d旅行結埋去

堅持到底, 就是勝利!

子爵府

十幾歲開始拍當然係會拍十幾年
到有經濟能力先會結
但如果係廿幾歲開始拍 我覺得三年係標準
除非經濟狀況或工作拖遲左

有時人拍拖拍耐左 習慣左反而愈唔想結婚
特別係同居tim 除左冇cert 生活上同結婚一樣
男人可能會更加怕結婚 覺得麻煩

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+applekin+於+14-11-24+發表本

原帖由 cfs 於 14-11-25 發表
吾生。吾需要結婚。冇扣無朿仲好女人吾一定要嫁
True,結婚只係一個儀式,基本上係應付「社會要求」。

但兩個人若會一起走下去,同搵對方消悶排閒尋開心唔同,玩樂伴兒只求當下開心,未來不必有你,所以avoid commitment。

男爵府

+3金熱血

我c6的妹妹拍了12年拖,但結婚一年就離婚,跟著佢拍了幾次拖,現在結婚第二次。女都8、6歲,現任只拍6個月就結婚。

大宅

我拍左差唔多9年拖,結左婚半年,頭5,6年,係我想結婚先但男友未想住,到近兩年,男友開始想,甘就開始搞結婚既野羅!老公話結左婚開心好多喎
我話主要睇下個男的士ready未羅

大宅

一齊差唔多9年
7週年紀念日結婚,結咗婚就快2年,阿b兩個幾月大

一直都無plan結婚,所有嘢都係即興

我覺得好多時好多事都唔論到你去計劃,不管日子長短,開心咪得囉

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我拍左7 年至結婚, 相對地唔算耐...
老公好早就想結婚, 只係我不停拖.

公爵府

我拍左12年,結左12年

公爵府

引用:Quote:mushroomhaa 發表於 14-11-24 17:18

原來都有人咁耐先結咁會遲生BB嗎?
我29歲結,等到我34年有BB

水晶宮

譚玉英姐姐。。。佢拍咗起碼廿有幾年都未結。

伯爵府

引用:我有親戚拍左25年都唔結婚, 分開住

原帖由 man9082 於 14-11-24 發表
我有親戚拍左25年都唔結婚, 分開住
unbelievable

公爵府

引用:譚玉英姐姐。。。佢拍咗起碼廿有幾年都未結

原帖由 petitsomeone 於 14-11-25 發表
譚玉英姐姐。。。佢拍咗起碼廿有幾年都未結。
或者結左我地吾知姐,何況以譚玉英姐姐一路做開兒童節目,新聞價值吾太大,所以冇人查姐

大宅

拍左11年拖,因為大家想生bb又造人成功,所以先結婚,結婚2年半,有1仔1女

首頁
23456...8

尾頁

跳至