婆媳關係

跳至

首頁
12345...66

尾頁

大宅

此處乃女性太平地,可隨便回應或發表,
任何畜意或喜歡挑撥離間,人身攻擊,無理針對,搧風點火,
惡意報復,自言自語,狗狐結黨,人格分裂,鬥咀好勝,
自以為是,一人獨大,不喜即插的用户敬請高抬貴手,
切勿擾亂治安,破壞和平,亂點火頭,必遭舉報,後果自負!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
各位姊妹們,可以一齊試下用mic直接對話,

首先,你地去左呢個網度dowload個程式先~dowlaod完之後就登記,登記左就可以pm俾我或Vca,琋玥,小寶貝兒,﹝排名不分先後,絕對冇大冇細,你想噏乜都得!! )~

http://www.skype.com/intl/zh-Hant/welcomeback/
---------------------------------------------
以下這段是這topic的最初發表,
如今已物非人是,請各位靚太稍移玉步,
到最後一版搭咀或留言,
我們絕對無任歡迎!!

佢要噏咪由得佢噏lor,呢d人同佢講乜都嘥氣,
根本係要拗贏就乜都作得出,亳無道理可言,
又唔係人99又唔係人新抱,又冇試過俾人屈,
正一空口講白話,都唔知佢憑乜喺度亂噏?
佢嘅用意一開始就好明顯啦,根本係衝着我哋而嚟,
道理就係人都識講,現實上做唔做到又係另一回事。

不過佢都好公道,話99對新抱唔好係關個c6事,
仲話就算有朋友同佢呻,佢都肯定係人哋另一半唔好,
甘即係佢老豆都唔慌係好啦!
甘Q叻喺度話人,不如返屋企話吓自己老豆先啦!:;pppp:
正一麻鷹唔管管雞仔,自己屋企都搞唔掂就學人講大道理。

唔like,唔認同嘅,大家可以唔回應,
至多我開多十零二十個新户口喺度自言自語lor!

如果一定要我回應佢嘅話,我就冇嘢寫,
有乜理由俾個自身都難保嘅人教我點做人新抱啫?
最多咪俾呢個:;pppp: 佢lor!

PS:唔鍾意唔啱睇,千祈唔好回呀!

資料來源↓↓↓↓
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1350161&extra=&page=1

[ 本文章最後由 wmpl 於 08-4-21 09:59 編輯 ]

大宅

岩架la,逄係一有e種"外星生物"開post挑釁我地d媽咪們,媽咪們都唔好理佢,一理佢,佢就覺得自己好勁,舀舀不絕咁踩我地d媽咪

大宅

原文章由 hinhofion 於 08-3-30 19:07 發表
岩架la,逄係一有e種"外星生物"開post挑釁我地d媽咪們,媽咪們都唔好理佢,一理佢,佢就覺得自己好勁,舀舀不絕咁踩我地d媽咪

咪就係!

幾時話過唔俾人讚99好啫?根本就斷章取義,
上次有個人話完人呢樣唔啱,嗰樣唔啱,先猛讚自己對99好,
對老公屋企人點點點好,都冇話過佢99有乜咁好?!

幾時話過要管哂男家d人啫?佢哋唔犯我就多謝都嚟唔切啦,
你估我係某d野蠻姑9、姑仔甘,好得閒冇嘢做,食飽飯等X屙?
一日到黑唔抵得呢個,唔抵得嗰個,成日喺度玩挑撥離間呀?

:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我覺得啱睇既,感同身受既就會回...唔啱睇既見到個topic都唔會開黎睇..

大宅

無錯,佢地無遇過'極品'奶奶, 更係講風涼說話.

珊瑚宮

畀面勳章

原文章由 wmpl 於 08-3-30 19:01 發表
佢要噏咪由得佢噏lor,呢d人同佢講乜都嘥氣,
根本係要拗贏就乜都作得出,亳無道理可言,
又唔係人99又唔係人新抱,又冇試過俾人屈,
正一空口講白話,都唔知佢憑乜喺度亂噏?
佢嘅用意一開始就好明顯啦,根本係衝着我哋而嚟, ...

點解咁勞氣呀 ?

大宅

原文章由 小可愛11 於 08-3-30 22:11 發表

點解咁勞氣呀 ?

係啦!!咩野事呀...
仲咩咁嬲呀.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 絕望囡b 於 08-3-30 10:21 PM 發表

係啦!!咩野事呀...
仲咩咁嬲呀.

你地冇睇隔離板有d好"正義"既人開topic 鬧我地d上黎呢度鬧99新抱?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 wmpl 於 08-3-30 07:53 PM 發表

咪就係!

幾時話過唔俾人讚99好啫?根本就斷章取義,
上次有個人話完人呢樣唔啱,嗰樣唔啱,先猛讚自己對99好,
對老公屋企人點點點好,都冇話過佢99有乜咁好?!

幾時話過要管哂 ...

咪係!
而家係佢地食飽飯冇C痾,上黎挑釁我地d新抱!
男人老狗上網同d女人撩交嗌,佢都好極有限!

男爵府

我想講:

1. 新account,
2. 歡迎歡迎,男版豬紅出動,為呢版生色不少
3. 男人老9,知唔知醜!!

子爵府

原文章由 bbbokbok 於 08-3-30 23:17 發表
我想講:

講得冇錯
不過呢到唔係叫婆媳關係咩,做乜整個男人出黎攪攪震

子爵府

原文章由 bbbokbok 於 08-3-30 23:17 發表
我想講:

講得冇錯
不過呢到唔係叫婆媳關係咩 做乜整個男人出黎攪攪震

王國長老

王國長老

希望大家討論時會尊重對方, 縱使有意見不合的時候, 也要保持禮貌, 謝謝大家.

版主
edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

原文章由 edea 於 08-3-30 23:50 發表
希望大家討論時會尊重對方, 縱使有意見不合的時候, 也要保持禮貌, 謝謝大家.

版主
edea

是的,版主

若對方真的是討論的話,相信無人能對他不禮貌!

大宅

這世界上有很多其身不正、自身難保
或未曾親身感受過別人的苦,便妄加判詞的人,
更有一些祇看事情的一面而不懂看背面的人,

婆媳相處之間那有什麼大事大非?
當中所有皆盡是生活的瑣碎事與生活點滴,
若能有一些能明言或確定的罪狀,
又豈會有「清官難審家庭事」這句名言,

假好人充斥於世,然而假道學者卻更叫人憤恨,
可恥在其人滿口仁義道德,卻未曾嚐過當中真正義意,
未貧窮過的不要說貧,未嘗過苦的不要說苦,
未傷痛過的不要說痛,未感受過的不要妄語!

祗會說道理,未見真好人,批判別人容易,管理自身甚難!

若真道學者,不會輕率隨便以自己感受出發批評別人,
會先以客觀角度分析事件的始末緣因,
再以適當的用詞去表達和勸解別人,平息紛爭,
而不是用己之所學,在用詞間故意貶低別人卻假清高,
此舉正是滿腹經綸,但心內藏刀的鼠輩行為,
比那些言詞雖粗暴但心口一致的市井之徒更加可鄙。

伯爵府

wmpl,

我 覺 得 你 講 得 好 好 呀
最 中 意 呢 句 "婆媳相處之間那有什麼大事大 非 "﹐

大宅

好媽媽勳章

算了吧 就他而言 他是一個幸福的人
他是不會理解我們的傷痛
就像一個從沒受過傷痛的人在說這些傷跟本就算不了什麼
跟本不痛 只是看到是感受不到的

大宅

原文章由 晞玥 於 08-3-30 23:15 發表

咪係!
而家係佢地食飽飯冇C痾,上黎挑釁我地d新抱!
男人老狗上網同d女人撩交嗌,佢都好極有限!

哈哈!佢未食藥呀嘛 ,唔好怪佢,佢天生有病

大宅

K先生所講:我食左我阿媽咀嚼過D野幾年,又唔見我病,我老豆成日食我食淨野又唔見有事

就係E個原因 食到佢傻左

大宅

原文章由 小可愛11 於 08-3-30 22:11 發表

點解咁勞氣呀 ?

哈哈,唔係勞氣,傻啦,駛咩同d細路勞氣喎?!

衹不過有d人明明唔係咁仁厚寬大,仲喺度假道學啫,

離間同分化我哋女人嗰種小人咪係呢d lor,
由古至今點解我哋d女人明明聰明過d男人都俾男人恰啫?
咪就係因為有呢d連人哋真係受過寃屈嘅女人發洩吓
都話唔俾又睇唔過眼嘅男人恰lor!
喺屋企又唔鍾意個老婆講,喺出面講又話你學是非,
自己又唔解決問題,淨係識叫你唔好出聲,
唔鍾意聽咪去第二度講,都話唔得甘佢想點?

但唔出聲唔駛佢煩就當無事發生,拖吓拖吓又得過且過,
開口埋口就話係d女人小氣,無諗過問題根本喺邊?!

我認女人係小心眼d,但男人小氣起上嚟仲勁過d女人,
男人陏手陏腳都話情有可原,女人講多兩句就係無理取鬧,
係有心教人就唔好講廢話,真是經驗之談自有人共鳴,
言詞偏頗去迫人受教,俾着邊個都唔會聽,
同埋問題唔淨止喺女人身上,
要管就管好自己班兄弟先,做事先後輕重都未識分,
仲有咩資格話要教人?

首頁
12345...66

尾頁

跳至