懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

我大嫂有左7w 左右, 11月11 5w4d左右照過一次, 得粒豆
到今日11月24日再照, size 先差唔多7w, 醫生話閃閃弱
生長得唔係咁理想, 叫我大嫂考慮唔要

醫生就話如果考慮唔要, 要3w內決定
本身bb既閃閃弱會唔會強番架?
同埋係咪食番多d 蛋... 會長胎?

謝謝

應該繼續留睇情況定唔要好?

禁止訪問

回覆:有冇媽媽試過咁既情況

大宅

引用:過多2w再睇醫生吧...

原帖由 Elma0820 於 14-11-25 發表
過多2w再睇醫生吧...
我自己未試過呢個情況,都唔知點比意見佢先好

翡翠宮

不如睇多個醫生或者過多D時間再check下,呢段時間要佢休息多D喇,希望佢冇事

大宅

弱閃閃都叫有閃閃。咁快決定?起碼都睇多個醫生confirm下先

大宅

過多2星期睇下點先,依家最好休息多D,唔好操勞!
每日飲一杯奶同一隻蛋試下!
聽講話花膠可以長胎架!
加油,唔好放棄呀!

大宅

回覆:有冇媽媽試過咁既情況? 急急急

我之前連閃閃都無又流血,都睇左兩個醫生先決定唔要得,建議睇多過醫生聽建議再決定。

其實咩都有可能,當時閃閃有可能有弱變強,食蛋亦會長胎,但如果本身係唔健康,再發展落去可能有難以想像的結果,只係驚媽媽到時總難面對

複式洋房

保持心情開朗,唔好太擔心同要休息多啲!
我嗰時都係心跳得慢同有壓力(到依家都唔知咩係有壓力),叫我唔好返工休息一個星期,之後再check正常返冇事啦!放鬆啲!加油!

伯爵府

7w咋。如果呀媽係遲排卵嘅。閃閃差都吾出奇。過多2w再照啦。有9w就好多時都照得好清楚呀。我自已都係8w咩都照吾到,閃閃都無,9w見紅入院先見到閃閃,我下個月生啦。比d信心呀b啦。記得訓多d先長胎呀。

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

我開頭7w照得5w size都係流啡,休左一星期,到9w去照得7w size 醫生話正常,周數慢慢會追返好多人都係甘,心跳有但無講強or弱,建議睇定d先拉。

詩篇32:7
你是我藏身之處,你必保佑我脫離苦難,以得救的樂歌四面環繞我。

26/10/2014 5W4D 0.6cm 胎襄
16/09/2014 Bingo

08/06/2013 出世拉
28/11/2012 11W4D 4.99cm Oscar 1.98mm
23/11/2012 10W6D 3.95cm BB跳杻腰舞
10/

男爵府

減齡達人勳章

得7week。。。點解個醫生會咁講架,建議叫阿嫂睇多個醫生。

大宅

有閃閃即係有心跳啦,點可以咁講,咁快放棄
我覺得應該轉醫生

複式洋房

回覆:kissgoodbye 的帖子

頭3個月勁瞓覺就長胎架啦,點解個e生有閃閃都要你地唔要bb,就算bb有問題,20w前先決定都唔遲

大宅

引用:我大嫂有左7w 左右, 11月11 5w4d左右照過一

原帖由 kissgoodbye 於 14-11-25 發表
我大嫂有左7w 左右, 11月11 5w4d左右照過一次, 得粒豆
到今日11月24日再照, size 先差唔多7w, 醫生話閃閃弱 ...
嘩!果個咩醫生黎架! 休息多d食多d, 睇多個醫生! 再唔係去法國醫院抽血驗hcg,睇下個數值正唔正常,600蚊1次! 個醫生甘衰嚇人…

大宅

謝謝你地呀, 我都將你地既意見轉發左俾佢睇呀, 佢會等多2w 再揾第二個醫生去check... 希望2w 強勁閃閃重現~~~

首頁

尾頁

跳至