夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

琴晚10點幾,我叫c6死埋果電飯煲,佢話好多飯焦,聽朝先洗(其實已經浸左幾個鐘),我無佢,自己執埋d野11點幾自己洗。之後同佢講我洗左電飯煲,跟住佢發脾氣,話我好話佢唔做野,佢覺得自己已經做好多野,點解我仲要咁唔滿意。
然後佢叫我一刀桶死佢,仲拉我入廚房,捉住我隻手,拎住把生果刀要我捅佢,我唯有渣實刀刃,叫佢冷靜一d 。跟住佢拎起把菜刀叫我放低把生果刀。。。
之後我叫佢一齊去婚姻輔導同去睇醫生,但佢唔肯
我同佢再係咁,真係要離婚,我忍受唔到咁暴力嘅生活
對住一個隨時會爆嘅炸彈好辛苦呀。。我真係覺得佢有病。。

大宅

回覆:為左洗個電飯煲,c6叫我用刀桶佢

之前有冇試過咁情況?係咪一早已有好多問題擺喺心度?

禁止訪問

回覆:bosasa1987 的帖子

子爵府

回覆 bosasa1987 的帖子

你可能應該勸勸C6去看精神科醫生,
他應該有很大的精神壓力,
你們之間的相處是怎樣?
他沒有工作?或在工作上壓力很大?
要找出問題所在才可以對症下藥,
否則這樣下去你會有危險。
有燥狂症的人除了會傷害到自己,
還可能傷到身邊的人。

mc <()>

翡翠宮

咁小事真係好恐怖啊,以後會唔會失控傷害bb架

禁止訪問

男爵府

你自己洗完就算,唔好同死佬講,佢咁like亂諗野,一陣覺得你比說話佢聽....
出去行下....同佢睇場戲,座底飲下coffee..........慢慢來
唔離婚即係有幾10年要對主佢.......慢慢來吧

大宅

回覆:為左洗個電飯煲,c6叫我用刀桶佢

遲早出事,睇下醫生好d。

大宅

小心保護好自己同小朋友

男爵府

bosasa1987 發表於 14-11-25 13:55
琴晚10點幾,我叫c6死埋果電飯煲,佢話好多飯焦,聽朝先洗(其實已經浸左幾個鐘),我無佢,自己執埋d野11點 ...

唔知你用咩語氣同佢講洗左電飯煲,如果好聲好氣、用「老公,我幫左你洗LU」口吻佢都咁,咁你好執野走,大家冷靜下

如果唔係,其實你都應該檢討下自己,既然咁小事,做乜要令人難受

你同佢傾下,話點都好,唔好拎刀

小心處理,加油

珍珠宮

環保接龍勳章

郁下出刀好恐怖姐, 整親邊個都吾好, 平心靜氣傾下

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

洗個飯煲點解唔自己洗呢? 好小事jer wor.....

不過你老公又真係小事化大, 太暴力啦....都幾得人驚, 叫佢去睇下醫生好wor

子爵府

畀面勳章

根本佢就係癡線。。控制唔到自己

大宅

你C6貌似有情緒病,洗個電飯煲啫使唔使甘激啊?

禁止訪問

別墅

回覆:可樂豬 的帖子

因為已經浸左水,如果聽朝洗會好臭架。有d野明知個方法唔work,都要跟住佢做咩?
同佢講洗左,等佢聽朝唔駛洗。其實件事就係咁簡單,佢諗得太多,我唔知下次我講左邊句野觸動佢神經,唔通唔同佢講野咩

別墅

引用:回覆 bosasa1987 的帖子你可能應該勸勸C6去

原帖由 mc 於 14-11-25 發表
回覆 bosasa1987 的帖子

你可能應該勸勸C6去看精神科醫生,
佢有工作,個個人做野都有壓力啦!不過佢唔識調節個種人,我都好想幫佢,不過佢好似唔覺得自己情緒有問題。。

別墅

引用:洗個飯煲點解唔自己洗呢

原帖由 幸福謝師奶 於 14-11-25 發表
洗個飯煲點解唔自己洗呢? 好小事jer wor.....

不過你老公又真係小事化大, 太暴力啦....都幾得人驚, 叫佢去 ...
因為我要湊b,之前問過佢想湊b定洗碗,佢揀洗碗。夜晚見到仲有飯煲未洗,問左佢話聽日先洗,咁我咪氹完bb睡先洗囉。

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至