跳至

首頁

尾頁

別墅

行行出緊兩隻大牙, 牙肉腫到好似紅豆咁大, 成日咬自己d手指, 尋晚仲咬我同埋我老公添. 至於食野, 由每餐一碗減到每餐半碗, 不過好在肯飲奶. 平時佢唔多喊, 呢排就好扭計....
哎呀, 各位媽咪, 你地bb有無咁? 同埋點樣可以舒緩吓d牙肉仔呢? 有時真係寧願我痛好過佢痛囉

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

咁快出大牙??前面果D出哂啦??
如果腫到紅豆咁大...最好睇醫生..驚發炎呀...
我大隻妙都成日食手指...但就無咩扭計..佢近排都唔係好願食粥咁...唔知係天氣HOT OR出牙??不過就肯飲奶同夜晚食半碗飯+送..再4安士湯...=.="

題外話:係呢..好耐唔見你上黎BK..我仲以為你去左第2度....行行識行未?我大隻妙岩岩呢個EASTER識行啦....而家日日要牛咁眼睇實..佢而家仲叻到拖我隻手行去KITCHEN =.="因為我地閂左門佢開唔到嘛...哈哈
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

別墅

其實佢上前幾日有d燒, 我帶左行行睇醫生架啦, 醫生話出牙仔同埋喉嚨小小紅, 無咩野喎
pls check PM 啦

原文章由 家家公主 於 08-3-31 11:00 發表
咁快出大牙??前面果D出哂啦??
如果腫到紅豆咁大...最好睇醫生..驚發炎呀...
我大隻妙都成日食手指...但就無咩扭計..佢近排都唔係好願食粥咁...唔知係天氣HOT OR出牙??不過就肯飲奶同夜晚食半碗飯+送..再4安士湯...= ...

複式洋房

唉!!!! 我個女同行行一樣, 又係出緊兩隻大牙, 牙肉又係腫得好利害, 都係成日咬手指, 我真係怕佢週圍摸, 然後又咬手指, 怕佢惹到 d 菌發燒 ..... 食嘢就冇點少過, 不過, 勁扭計, 成日要 "抱抱", 每日抱著個起碼 25 磅嘅 "扭計王"!!!!!!
自從生完個女後, 隻手臂已經係以前嘅 1 倍

原文章由 wuleung 於 08-3-31 10:35 發表
行行出緊兩隻大牙, 牙肉腫到好似紅豆咁大, 成日咬自己d手指, 尋晚仲咬我同埋我老公添. 至於食野, 由每餐一碗減到每餐半碗, 不過好在肯飲奶. 平時佢唔多喊, 呢排就好扭計....
哎呀, 各位媽咪, 你地bb有無咁? 同埋點樣 ...

禁止訪問

複式洋房

哇﹗﹗原來咁快出大牙﹗? 我bb仲未出....

男爵府

浩霖B都未出大牙,不過就成日食自己件衫唔知係咪出牙呢?
原文章由 mmbhtw 於 08-3-31 14:09 發表
哇﹗﹗原來咁快出大牙﹗? 我bb仲未出....

男爵府

醒目開學勳章

蕎蕎已出完兩隻大牙,過程中流多了口水,同鍾意咬嘢,今日連我都咬,唔知係唔係又出:;pppp: 不過無燒,食嘢情緒都無受影響

別墅

我隻奀仔13m時巳出大牙, 但係好大脾氣囉, 我而家要對佢溫柔d,

別墅

嘩...好耐無係BK回應啦!

軒軒上面兩隻大牙已經出左, 下面出左一隻, 總共出左13隻啦! 而家下面大牙另一隻就谷緊出來. 前排出大牙, 胃口有少少差左, 仲成日食手指.

複式洋房

梓昕都出上面兩隻大牙啦, 仲成日咬自己隻手指同流好多口水, 不過胃口無變, 都係咁中意食野

禁止訪問

大宅

我個bb都出緊隻大牙
令她脾氣好差又訓唔到

大宅

"柏熙"巳經出哂四隻大牙 , 真係鬆一口氣呀 ,
佢出緊犬齒呀 , 依傢有14隻牙
佢都係成日咬自己隻手指mouth:
同成日咬我, 一日十次八次咁la,
不過胃口無變, 都係咁中意食野,
我建議"行行媽"你用紗布同佢按摩會好d

[ 本文章最後由 bb2ling 於 08-4-2 13:37 編輯 ]

別墅

bb2ling,
tks for yr advice.
紗巾就臨訓前抹牙仔囉
呢幾日我都比成個apple佢食, 等佢自己磨吓牙仔舒服d囉. 不過可能出定左, 胃口呢兩日回復番lu, 都無咁擔心
柏熙出緊犬齒啦? 我識個牙醫護士話犬齒係會遲d出架, 因為行行都"吉"左個位(for犬齒), 出左大牙先 ^v^

原文章由 bb2ling 於 08-4-2 13:35 發表
"柏熙"巳經出哂四隻大牙 , 真係鬆一口氣呀 ,
佢出緊犬齒呀 , 依傢有14隻牙
佢都係成日咬自己隻手指mouth:
同成日咬我, 一日十次八次咁la,
不過胃口無變, 都係咁中意食野,
我建議" ...

首頁

尾頁

跳至