跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

各位東涌媽媽, 我見其他媽媽組緊18-24個月班, 我又諗住夾一班細既, 唔知你地有冇興趣一齊呢?

資料如下:
日期: 約五月中開始
時間: 逢星期日下晝
地點: 東涌會所/青衣
價錢: 約$100一堂, 視乎地點, 可能要夾多少少場費
人數: 8人
歲數: 12-15個月(5月計)
老師: QUEENS EDU (佢地話所有老師都係現職幼稚園老師)
內容: 著重學習, 視乎小朋友年紀及發展情況(集齊人數會叫佢地CONFIRM內容)

有興趣請pm我啦。

[ 本文章最後由 DalaDala 於 08-4-1 23:39 編輯 ]

大宅

我有興趣,唔該count我人頭﹗
我認得你,你係0705 mama﹗me 2!!
Thanks for your organization!!

Name Baby's age (as at May 08)
1. Puib's son 12 mth

男爵府

畀面勳章

哎呀, 咁都比你認出添..

好呀, 歡迎你。我地而家暫定映灣園, 你o唔ok?

原文章由 puib 於 08-4-1 14:04 發表
我有興趣,唔該count我人頭﹗
我認得你,你係0705 mama﹗me 2!!
Thanks for your organization!!

Name Baby's age (as at May 08)

大宅

基本上只要係東涌北就ok﹗

係呢,你打算攪幾多堂?

原文章由 DalaDala 於 08-4-1 16:13 發表
哎呀, 咁都比你認出添..

好呀, 歡迎你。我地而家暫定映灣園, 你o唔ok?

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

佢地話係12堂一個單位。即三個月。
好興奮有多d媽媽join, 而家夾埋我, 總共有5個, 仲差3個就成行啦啦!

男爵府

畀面勳章

對唔住, 計錯數, 應該係約$100一堂

大宅

Hi DalaDala, 你有無計埋我呀?不如list出黎等啲人知道重欠幾多人~

2. Agnes's son (卓延仔) 13 mth
3. ling_piglet's son (哲哲) 12 mth

資料如下:
日期: 約五月中開始
時間: 逢星期日下晝
地點: 映灣園會所

價錢: 約$100一堂, 視乎地點, 可能要夾多少少場費
人數: 8人
歲數: 12-15個月(5月計)
老師: QUEENS EDU (佢地話所有老師都係現職幼稚園老師)
內容: 著重學習, 視乎小朋友年紀及發展情況(集齊人數會叫佢地CONFIRM內容)

原文章由 DalaDala 於 08-4-1 23:24 發表
佢地話係12堂一個單位。即三個月。
好興奮有多d媽媽join, 而家夾埋我, 總共有5個, 仲差3個就成行啦啦!
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

男爵府

畀面勳章

Thanks Ling_Piglet!

3. ling_piglet's son (哲哲) 12 mth
4. DalaDala's daughter 12 mth
5. Hayden 13 mth
6. Deniselau's daughter 14 mth
7. iris's son/daughter

仲差一個就ok啦。

大宅

DalaDala, 你試下同中心傾下,屯門嗰邊都係7個bb都好班~同埋我地駛唔駛夾下時間?

原文章由 DalaDala 於 08-4-2 14:14 發表

Thanks Ling_Piglet!

4. DalaDala's daughter 12 mth
5. Hayden 13 mth
6. Deniselau's daughter 14 mth
7. iris's son/daughter

仲差一個就ok啦。
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

男爵府

畀面勳章

thank you ling. 今日我已經打左去問啦。
佢地手頭上有幾個東涌媽媽未組到班, 佢而家問緊佢地會唔會join我地。另外, 佢地而家只可以比到一個時間我地, 就係星期日下晝4:00pm - 5:00pm。仲有係場地, 我問左我會所個跳舞室, 係木地板, hk$70一個鐘。鑑於佢地場地費最多只津
貼hk$60, 所以我地要夾番o個hk$10。所以費用將會係hk$1,215十二堂。所以麻煩各位媽媽回覆ok與否:

時間: 星期日4-5pm
地點: 映灣園跳舞室
費用: hk$1,215 (12堂)
開始日期: 5月18日

bk login ok? comments
1. daladala ok

大宅

佢地只的會唔會係大b幾個呢?

間: 星期日4-5pm

所以麻煩各位媽媽回覆ok與否:

bk login _ok? comments

2. ling_piglet ok i hope i can change the class

原文章由 DalaDala 於 08-4-2 22:57 發表

thank you ling. 今日我已經打左去問啦。
佢地手頭上有幾個東涌媽媽未組到班, 佢而家問緊佢地會唔會join我地。另外, 佢地而家只可以比到一個時間我地, 就係星期日下晝4:00pm - 5:00pm。仲有係場地, 我問左我會所個跳舞室, 係木地板, hk$70一個鐘。鑑於佢地場地費最多只津
貼hk$60, 所以我地要夾番o個hk$10。所以費用將會係hk$1,215十二堂。所以麻煩各位媽媽回覆ok與否:
[/link]

男爵府

畀面勳章

我諗唔係掛, 其中一個只係12個月。我幫你問過, 佢地都係唔比o係冇replacement既情況下調你過黎。請問而家情況如何?

2. ling_piglet ok i hope i can change the class

複式洋房

原文章由 DalaDala 於 08-4-3 09:13 發表
我諗唔係掛, 其中一個只係12個月。我幫你問過, 佢地都係唔比o係冇replacement既情況下調你過黎。請問而家情況如何?

所以麻煩各位 ...

佢地只的會唔會係大b幾個呢?

3. iris(bblove) ok 13mths (幾多位家長陪同)

[ 本文章最後由 bblove200705 於 08-4-3 10:14 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

bblove200705, 每位小朋友可由2位家長陪同

3. iris(bblove) ok 13mths (幾多位家長陪同)

男爵府

畀面勳章

fyi, 我地個playgroup係同colourlu介紹既一樣, 下面條link有兩段片post左出黎比大家參考。大b可以join colourlu o個班。

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1331465&extra=page%3D1

禁止訪問

大宅

課程特色:

1. 中心目標 -
培養禮貌、規矩、情緒控制、社交溝通、獨立自理能力及語言認知(中英文)等。
2. 本中心提供中英文語言教學(由家長決定)。
3.
個別為每一組編制合適該年齡之課程,以切合每個成長階段的需要及滿足慾。
4.
每堂編制不同學習遊戲及活動,促進感覺統合、大小肌肉、手眼協調等發展其潛能。
5.
透過音樂、遊戲及各種各樣的物料、顏色讓小朋友探索這世界,並啟發小朋友的創作力及幻想力。
6.
透過故事分享、角式扮演、繪畫、音樂、不同的手工藝及美術創作,以及作品分享,讓孩子從小培養美術及創作的樂趣並懂得欣賞自己及身邊的人與物。
7. 提供彈性時間及場地 (請與導師商討)。

12堂 費用(包括茶點及材料費)

大宅

4. 糖糖9(Agnes) OK 有冇playgroup具體內容?可否安排試玩?
5.miumiuokla ok 我個仔仔係02/07

複式洋房

原文章由 colourlu 於 08-4-3 23:40 發表
課程特色:

1. 中心目標 -
培養禮貌、規矩、情緒控制、社交溝通、獨立自理能力及語言認知(中英文)等。
2. 本中心提供中英文語言教學(由家長決定)。
3.
個別為每一組編制合適該年齡之課程,以切合每個成長 ...

我想問下 你係咪上過呀
咁你bb係幾時開始上呀
你覺得呢間有咩野好呀
個bb 上完之後有冇咩唔同
係咪 好開心家
如果2個家長同佢一起上
會唔會有問題 令佢唔集中家
我個bb好 noice 成日好興奮
係度叫 我怕會 影響其他人 !!

首頁

尾頁

跳至