烹飪搵食

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

~朱古力墨西哥衛星包~

撕開個包包,入面起晒絲,好有滿足感!

內面有朱古力餡。

呢個包包仲要送比4月1日生日的小be,祝佢青春永駐,身體身健!

(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

大宅

原文章由 happykklam 於 08-3-31 23:57 發表
"吹水多過煮~聽日玩咩好"又開Part 3 喇 今日我既功課就係~
唔似"乒乓波"既奶皇包~
http://i194.photobucket.com/albums/z129/happykk313/DSC00944-1.jpg
http://i194.photobucket.com/ ...

未夠鐘呀!

大宅

原文章由 CeciLeung 於 08-3-31 23:59 發表
霸位先~~~

搞錯呀!矛功課係樹壩位

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 00:03 發表

我電腦個clock00:01呀

頂セ啫,頭先仲學人倒數,你話11mins嗰士bk係23:46,又唔睇!:;pppp:

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 00:07 發表

好軟綿綿甘喎 小be係係我地新同學仔呀?小be,happy birthday~

係sandy碟豉椒炒蟹ge粉絲

大宅

原文章由 小天使Angel 於 08-4-1 00:05 發表

擺到好似粒星呀
墨西哥皮係咪一圈圈咁圍上去ga

我見佢幾cute,所以試下lor,但墨西哥都係一個個好玩d!
你個士多超正,可可以教我 ,蟹子沙拉有有加v形落去,我上次玩酥皮湯,張酥皮焗到昇咗去上發熱綫,黏到着火,嚇cmouth:

大宅

原文章由 CeciLeung 於 08-4-1 00:10 發表
大理石餅乾~~~

燕窩蛋撻~~~

椰汁紅豆糕~~~
http://i180.photobucket.com/albu ...

大理石好得bor,矛雲吞吖,下次真係乾可以加d花奶再搓再雪,仲有1week先party,食晒都未到啦!你玩玩cookies gun呀?聽日借你玩,求其比半打燕窩蛋撻報答我就得嫁la!

大宅

原文章由 happykklam 於 08-3-31 23:57 發表
"吹水多過煮~聽日玩咩好"又開Part 3 喇 今日我既功課就係~
唔似"乒乓波"既奶皇包~
http://i194.photobucket.com/albums/z129/happykk313/DSC00944-1.jpg
http://i194.photobucket.com/ ...

d沙幾流bor!
唔該下次tea 整d奶皇黎洗洗!
d rabbit呢去晒邊樹?

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 00:24 發表

darling,妳搞到我又想反墨西哥包包喇

小心陷阱,個dough做6個包,但個墨西哥面recipe係做11個包,依加仲有大半袋係雪櫃,唔想"size",但係唔通聽日又玩墨西哥?
Ceci你要唔要?聽日比埋你玩?!

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 00:39 發表
darling,妳係係淨係要d奶皇餡反呀?

我鍾意上次個d,又唔甜又夠香

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 00:37 發表

唔洗得架喎 d rabbit咪流走晒囉

係跳走晒!
咦,係時候叫校工起身食茶點同 v v

大宅

原文章由 CeciLeung 於 08-4-1 00:48 發表
大理石我都係求期整架咋,因為我真係唔識點整~~~
今日1號啦,仲有4日咋,但係日日都有野做,果次話去沙田做果d單,到依家都未做~~~
好彩我老細冇問咋~~~
亞b叫你記得整 ...

叫bb唔駛驚,公主巧安全,但未知公主有冇地方落腳,唔掂EE會幫佢去pk買個"+頓說謊"好好安置小公主,我Fri or Sat會將小公主安全交到你ge小公主手,叫佢放心!

d墨西哥餡我諗唧落方包面去焗,台式吐司都會好好味!

[ 本文章最後由 syc204 於 08-4-1 01:06 編輯 ]

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 00:54 發表

我驚校工又去左tea咋

肯定放煙幕話sleep,其實.........
要要去踩場?

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 01:02 發表

原來用黃豆粉焗包係甘正架 我都有,等我又反下先!

話時話我都有黃豆粉bor!

大宅

大宅

原文章由 happykklam 於 08-4-1 21:05 發表
硬琳皇宮 咸水角
http://i194.photobucket.com/albums/z129/happykk313/DSC00948-1.jpg

個皮好薄,好正呀!
請問咩點,宵夜時段係米大中小點同價?

大宅

交功課!交功課!
~芒果黑珍珠波霸啫喱糖椰果杯~

大宅

千斤媽,我想飲湯湯,紅湯超正 ,有無落椰菜?我之前飲過減肥雜菜湯(同雜菜湯一樣但唔加膏),個肚不停放X!

威士,你個蛋糕仲靚過勝安拿嗰d,好正呀!

小蜜蜂,幾時有你ge包包食呀?
你行得未呀?
整包包仲有無唔明白呢?
我整包包的經驗都係10令次,小小基本知識我都可以答到你ge,再唔明記得問bor!

小仙女,你係米想飲茶呀?咁要同校長商量下,我地下次ge課外活動先!

校監,你個包有無譜呀?我又想玩呀,唔該!

校工,你好返未呀?好開工bor,扣你人工嫁!

大宅

台式珍珠奶茶d珍珠別名叫波霸,你地班友仔一見到呢兩個字就.....快d抹返d口水啦!

大宅

原文章由 sandy816 於 08-4-1 23:09 發表
仲病緊呀

咁你有有sick leave letter呀?無就要叫外賣仔頂住你個位先bor!

首頁
12345...15

尾頁

跳至