故障報告

跳至

首頁

尾頁

男爵府

點解每次睇自由廣場,唔夠一分鐘就停頓,郁都郁唔到架?已經超過一星期了,但其他區又正常喎

男爵府

請問有冇好心人幫吓我呀?

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

請問您是指以電腦瀏覽親子王國的自由講場,還是以ANDROID 或 iPHONE APP瀏覽時出現問題?

男爵府

回覆 國務專員 的帖子

我是用I pad上電腦版的

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

in92 發表於 14-12-8 14:32
回覆 國務專員 的帖子

我是用I pad上電腦版的
請問您是否以SAFARI 瀏覽親子王國網頁版?

另請提供 iPad 的 iOS 版本,以便技術員了解及跟進。謝謝!

男爵府

國務專員 發表於 14-12-9 13:00
請問您是否以SAFARI 瀏覽親子王國網頁版?

另請提供 iPad 的 iOS 版本,以便技術員了解及跟進。謝謝!
是的。版本是6.1.2

男爵府

國務專員 發表於 14-12-4 20:03
請問您是指以電腦瀏覽親子王國的自由講場,還是以ANDROID 或 iPHONE APP瀏覽時出現問題? ...
你好,我今日裝左app上自由講場,但都係咁,睇唔到一陣又停

管理員

in92 發表於 14-12-14 15:03
你好,我今日裝左app上自由講場,但都係咁,睇唔到一陣又停
請問在哪頁面或操作時停了下來?是app沒有反應、顯至白頁,還是無故彈出?

男爵府

國務專員 發表於 14-12-15 10:07
請問在哪頁面或操作時停了下來?是app沒有反應、顯至白頁,還是無故彈出?
...
我用app或者網頁版上,都只是在自由講場停頓,在自由講場版塊主題個度停頓沒有反應的,按什麼都按不到,如果我手快按入post度,就可以睇晒成個post冇問題的,但之後出番版塊主題,唔夠一分鐘又停頓,睇其他區完全冇問題的

管理員

in92 發表於 14-12-15 10:48
我用app或者網頁版上,都只是在自由講場停頓,在自由講場版塊主題個度停頓沒有反應的,按什麼都按不到,如 ...
您好,麻煩請您瀏覽自由講場 (無論是APP或網頁版),無故停頓的頁面截圖,並以親子王國APP上傳截圖至本主題內,以便程式開發員了解及跟進。謝謝!

男爵府

國務專員 發表於 14-12-15 15:21
您好,麻煩請您瀏覽自由講場 (無論是APP或網頁版),無故停頓的頁面截圖,並以親子王國APP上傳截圖至本主題 ...

我用I pad唔識截圖呀

國務專員  請同時按下 HOME及開關鍵。  發表於 14-12-15 17:33

男爵府

回覆 國務專員 的帖子

謝謝!

男爵府

每次唔夠一分鐘就停左,按咩制都冇反應的,最後要按home鍵先出返去

管理員

in92 發表於 14-12-16 22:29
每次唔夠一分鐘就停左,按咩制都冇反應的,最後要按home鍵先出返去
請問其他版塊,如自由報料、二手市場等,會不會出現同樣情況?

如一早按入自由講場某個主題,是否一切正常?當看完主題帖子,再返回上一頁(即自由講場版面),是否不久便會停止而沒有反應?

男爵府

國務專員 發表於 14-12-17 17:24
請問其他版塊,如自由報料、二手市場等,會不會出現同樣情況?

如一早按入自由講場某個主題,是否一切正常 ...
是的,其他版塊正常沒有問題的,另外第二個問題你說得對,只有我截圖個版面有問題

國務專員  已通知技術員了解及跟進。謝謝!  發表於 14-12-18 18:08

男爵府

回覆 國務專員 的帖子

今日上自由講場正常番了,好開心,謝謝幫忙!

首頁

尾頁

跳至